fbpx Skip to content

Néhány napja jelent meg a Cydiában az SMS Stats névre hallgató alkalmazás. Ha érdekel, hány üzenetet küldtél és kaptál, legyen az SMS vagy iMessage, akkor ez az alkalmazás Neked való! A program kifejezetten szép és egyszerűen használható.

Az app három részre tagolódik, amelyek között az alsó “tab bar”-ra való koppintással tudunk váltogatni. Az Általános (General) fül az iMessage- és SMS-üzenetekről nyújt általános statisztikákat: az idő függvényében megfigyelhetjük a kapott üzenetek számát, akár típus szerinti lebontásban is, valamint az alkalmazás azt is megmondja, hogy ki az a személy, akivel a legtöbbet beszélgettünk ilyen formában.

A Folyó hó (Last month) szekció talán a leghasznosabb része az alkalmazásnak azok számára, akik a mobiltelefon-szerződésük keretében csak bizonyos számú SMS-t küldhetnek (jelen sorok írója szerint például az általa használt meg nem nevezendő díjcsomag havi párszáz bennfoglalt SMS-e több, mint bőven elég, de persze van, aki ezt is kihasználja). Ebben a részében az appnak ugyanazokat az információkat találhatjuk meg, mint az Általánosban, ám a legutolsó naptári hónapra szorítkozva. Ezzel a megoldással a sokat SMS-ezők egy jó áttekintést kaphatnak üzenetküldési szokásaikról.

A Barátok (Friends) rész azt teszi lehetővé, hogy a készülékünk telefonkönyvéből kontaktokat adjunk egy, az alkalmazáson belüli barátlistához. Hozzáadás után itt az adott ismerősünkkel való üzenetküldés és -fogadás statisztikáit tekinthetjük meg. Az itt található információk nemcsak személyenkénti, hanem küldött-fogadott, valamint SMS-iMessage bontásban is megjeleníthetőek.

 

Az alkalmazás csinos külsővel és hasznos funkciókkal rendelkezik, mindezek mellett ingyenesen érhető el a BigBoss repóból. A Redmondpie újságírói szerint (mindig van, akinek semmi sem jó…) az egyetlen “valódi probléma” az, hogy nem frissülnek a statisztikák, amikor a multitaskingot kihasználva megnyitjuk az alkalmazást – ám azt, hogy ez miért van így, én fejlesztőként személy szerint tökéletesen megértem. Ki tudja, talán egy frissítésben ezt az elvárást is teljesíti a fejlesztő, @CallumRyan314.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  2. Resetelni,hogy lehet a számlálót?

  3. Kár, hogy ehhez is törés és Cydia kell.


Add a Comment