fbpx Skip to content

Nem éppen egy kellemes reggeli hírre ébredtünk ma. Az Apple megnövelte az App Store-ban lévő árakat pár európai országban. Ez azt jelenti, hogy most már 0,79 helyett 0,89 euróba (250Ft) kerül majd a legolcsóbb alkalmazás az App Store-ban. Sajnos ez igaz a filmekre és a zenékre is, itt is a legolcsóbb szám már 1,29 euróba fáj, ami középárfolyamon 360Ft. Nyilván, ez lehet még rosszabb abban az esetben, ha még drágább lesz az euró és hát a bankok sem a legjobb váltásról híresek. 🙁

Összeségében ez azért várható volt, mert amióta hazánkban megérkezett az App Store, rengeteget romlott a dollár-euró árfolyam, és nyilván ezt már lassan kompenzálnia kellett itt is az Apple-nek, mint ahogy jól látszik, az új iPad 4 is drágább, mint az iPad 3.

A következő számokra számíthatunk a jövőben, minden alkalmazásnál:

  • 0,79€ -» 0,89€
  • 1,58€ -» 1,79€
  • 2,59€ -» 2,69€
  • 3,99€ -» 4,49€
  • 5,99€ -» 6,99€
  • 7,99€ -» 8,99€

[appstore id=”533451786″ country=”HU” style=”custombox1″]

Én azt gondolom egy 0,89-es app továbbra sem egetrengető beruházás, azonban a fejlesztők mostmár oda fognak jobban figyelni, hogy drágább alkalmazást hova árazzanak be. Véleményem szerint a sok lesz “az első pár napos” akció, mert ebben az esetben feljut az App Store toplistában, majd pedig a fejlesztő beárazza úgy, ahogy ő szeretné. Tehát egy 4,49-es app mondjuk 1,79-ért már kapható lesz az első pár napban, aztán pedig feljebb megy az ára. Nyilván 5 euróért már nem biztos, hogy annyian megvásárolják, azonban a fejlesztő tett bele annyi munkaórát, hogy ennyiért adja.

[appstore id=”547409501″ country=”HU” style=”custombox1″]

Szó, mi szó, míg a 0,79-es alkalmazások árai alig emelkednek, addig a drágább appok már komoly árat kapnak a jövőben, tehát az alkalmazások fejlesztőinek ki kell találniuk valamit.

[poll id=70]

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Szerintem ez jó. Mert én már vettem egy csomó appot. Most jó haszonnal tovább tudom adni. 🙂

  2. Mindenen brutálisan nagy hasznuk van, keynote-n dobálóznak a nagyobbnál nagyobb számokkal, nem hiszem, hogy bevétel szűkében lennének…csak a profitmaximalizálás…

    Mondjuk talán az egyetlen cég, ami ha pl.: az iPhone árát 150%ra nyomná, 95%os lenne a maihoz képest a kereslet…

  3. Még szerencse h amcsi store-om van, így nem érint az emelés 🙂
    Melyik a legjobb app leárazás figyelő program amúgy? Köszi

  4. @RKG:
    Szerencsésnek mondhatod magad hogy megúsztad a 28 Ft-os áremelést. Így ha havonta 10 appot veszel nyersz rajta egy 1 kg-os TESCO-s félbarna kenyeret.

  5. @RKG: appshopper.com, appzapper.com – ezeket nézd meg.

  6. Éljen az US Store. Ingyen szerzem meg a fizetőseket is legálisan ugyhogy nem érint szerencsére. Aki teheti mindenképpen Amcsi accountot csináljon!

  7. Szerintem nem ezen fog múlni, hogy megveszek -e egy alkalmazást vagy sem.
    Amúgy meg AppShopper segít akciósan beszerezni, amit szeretnék 🙂

  8. “…ez lehet még rosszabb abban az esetben, ha még drágább lesz az euró…”

    Mi van? Nyár vége óta padlón van az euró. Most éppen nem 278 hanem 282 de még mindig jobb mint a 320. Nem fog földhöz vágni ez az emelés, csak nem értem, hogy miért kellett. Az iPad 4 gen. is drágább lett a 3 generációhoz képest. Egy kicsit el van szállva az Apple mostanában, lásd SSD árak a MBP-ba. Nem értem miért kell emelni ha így is szarrá keresik magukat minden évben. Érdekes hogy Szlovákiában nem emeltek.

  9. Ettől nem fogok kevesebb appot venni. 28-30 Ft nem vág földhöz úgy, hogy ritkán tetszik meg fizetős app.

  10. @taky1974: mielőtt ilyen qrva okosat akarsz írni gondolkodj egy picit, persze csak ha tudsz:
    Nem csak 0.89-es appok vannak, feljebb pl 6nál már 1 euró a különbség!
    Ha meg zavar h örülök annak h akár pár száz forintot spórolok, akkor sose vegyél semmit meg ami akciós!

    @KekszNET: köszi

  11. @freeapps: mi ez az US store os? Ott minden inyen van? Vagy micsoda? Kifejtened ezt kerlek?

  12. @totyo100: természetesen nincs ingyen ott sem minden. biztos valami regisztrálj ide, gyűjts pontokat szponzor appok futtatásával, váltsd be appokra című csodára gondol, ahol mindig elfogynak a szponzor appok, és utána csak az ismerőseidet regisztrációs meghívókkal szpemmelve tudsz újabb pontokat szerezni. mindezt legtöbbször néhány 0.99-es appért cserébe.

  13. @Jadeye: Ja. Jó. Köszönöm. 😀 Akkor azthiszem, nem csinálok US accountot

  14. @taky1974: Szívemből szóltál
    Na ne már hogy a tíz centen zúgolódjunk
    Az Magyar Állam sokkal többel nyúl le 😛

  15. @Spider: Az a 10 cent baromi sok pénz. Mondjuk úgy, hogy a seggedet a földhöz vernéd örömödben, ha annak a sok 10 centnek az ezredrészét megkapnád költőpénznek.
    Eszembe jut egy ezeréves illetékes elvtárs amikor megkérdezték tőle, hogy miért emelték a lottó és a totó árát. Azt mondta kiszámolták, hogy kétszer annyi pénz jön be, ha valami a duplájába kerül. Itt is ezt érzem, mivel a euró-dollár árfolyam a nyáron volt a mélypontján (1.2) azóta gyakran átlépi az 1.3-at, de az 1.28 stabilan megvan. Ennyi volt két éve is.

  16. eddig sem fizettem értük,ezután sem fogok xD JB forever

  17. @BoRRoNeo: azt hiszem elrugaszkodtál a valóságtól. A saját szemszögedből nézve miért aggasztó a 10 cent(28ft).
    Olyan iszonyat összeg. Egy hónapba kb mennyit buksz rajta? nem lehet 100ft.
    Az hogy mennyi lenne ha neked adnák az költői…

  18. Spider: nem nagy összeg az a havi plusz 100Ft. Őszintén megmondva nekem a havi 1000Ft sem olya falhozvágó, úgyhogy miért ne emeljék mindjárt 100%-kal? Vagy ott van a Macbook Air 400 ezerért. Aki annyi kifizet annak nem mindegy 500Ft? Mert akkor lehetne mindjárt 400.500Ft.
    Nagyon rossz a gondolkodásmódod, nagyon emlékeztet a pénzügyminiszterére.


Add a Comment