fbpx Skip to content

Már több cikk megjelent itt a Szifonon az iPhone 5 kamerájával kapcsolatban, azonban nagyobb volumenű magyar teszt még nem igazán látott napvilágot. Völgyi Attila blogját már lassan 1 éve követem, legtöbb esetben számomra érdekes cikkeket publikál, és sokszor az iPhone-nal, iPaddel kapcsolatban is véleményt alkot. Egyedül az bánt, hogy minden egyes képére HATALMAS hülye vízjelet rak, amivel tulajdonképpen nem csak használhatatlanná teszi a képeit, hanem még élvezhetetlenné is. Ergo webre feleslegesen rakja ki. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom a blogot, mert érdekes dolgokra lelhettek. 🙂

Nosza, olvassuk el, mit gondol az iPhone 5 kamerájáról egy vérbeli magyar fotóriporter:

Pár napra kaptam egy iPhone 5-öt, hogy kipróbáljam. Valójában meggyőzőbb volt, mint vártam. Hibát nem találtam, pedig kerestem, és nem reklámozni akarom a készüléket.

Nem a reklám helye
Sajnos a tesztért sem a T-Mobile, sem az Apple – vagy bárki más – nem fizetett, és egyelőre változatlan az álláspontom, hogy nem fogok iPhone-t venni. Sőt az iOS 6-ra sem fogom frissíteni a saját régebbi készülékemet még egy darabig. Még akkor sem, ha én nem tapasztaltam vele problémákat az iPhone 5-ön. A térképet annyira felületesen próbáltam, hogy igazából az lepne meg, ha találtam volna hibát ennyi idő alatt. A környékemet egész jól ismeri, de ez csekély vigasz, ha máshova próbál odatalálni az ember.

iPhone5 ellenfeny becsillanas small iPhone5 fotó teszt kutyafuttában   nálam nincs rózsaszín becsillanás

A kamera hiba még csak fel sem csillant
A Gizmodo az előző camera-gate cikke után tegnap újabbat publikált róla, hogy a rózsaszín elszíneződésre az Apple szerint az a megoldás, hogy csinálj újabb képet a másik helyett. Bár van, aki már az előző írásomat is úgy értelmezte, nem tisztem mentegetni az Apple-t. Természetesen próbáltam előidézni a jelenséget, hogy dokumentáljam, és bemutathassam.

iPhone5 ellenfeny becsillanas konferencia2 small iPhone5 fotó teszt kutyafuttában   nálam nincs rózsaszín becsillanás

Az eredeti cikk természetesen tovább folytatódik, amiből megtudhatod, mi a helyzet végül a becsillanással, hogyan értékelhető a kamera sebessége, milyen a panoráma funkció fotós szemmel, és mekkora probléma is a karcolódás: http://blog.volgyiattila.hu

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Tele a tököm ezzel a térkép sirámmal. Mindenkitől ezt hallom, hogy “hát milyen szar a térkép, bár én igazából mindent megtaláltam rajta, de akkor is milyen szar”

    Félelmetes ez a tömeghisztérikus agymosás, amivel átesünk a ló egyik oldaláról a másikra.

    Sok hiba van a térképen? Sok. Kardinális hibák, amelyektől bárki eltévedne, ha van benne egy nagyon kis értelem? Francokat. Van fejlődni valója az Apple-nek térkép szinten? Hát hogyne lenne, nem kevés! Használhatatlan a térkép a hibák miatt? Hogy a tökbe lenne az?!

    Már félünk jót mondani az iPhone-ról, mert a sok idióta Applehater ezt sulykolja mindenkibe. Tökéletes az iPhone? Hogy lenne már tökéletes?! Egy telefon a sok közül bakker. Se több, se kevesebb.

  2. @jarodfree: respect én egy igazi Apple b. Zi vagyok és teljesen igazad van akinek nem tetszik nem veszi vagy letolti a Google vagy vesz fizetős navigációt mellesleg külföldön ha nem akarja a gatyáját is adat használatra fizetni akkor kell egy app

  3. Nekem az a probléma jelentkezett az iphone5 -nél hogy vakuval való fényképezéskor teljesen sötét képet csinál, de kikapcs és újraindítás után meg tökéletes lesz a kép.
    Valakinek van ötlete miért lehet ez.
    1 hete van meg a készülék és már 3 alkalommal jelentkezett ez a probléma.
    Egyébként 3gs után isteni.


Add a Comment