fbpx Skip to content

Bámulatos! Tényleg kitettek magukért a mérnökök. Az iPhone 5 kamerája tulajdonképpen megegyezik az iPhone 4S-ével, azonban jóval kisebb. És ez az, ami miatt a mérnököknek komoly problémát jelentett a kamera módosítása, illetve kapott egy új, rendkívül ellenálló zafírkristály üveget is, de ez már csak a hab a tetején.

Azt is érdemes még figyelembe venni, hogy az iPhone 5-ön a kijelző miatt picit csal a készülék, mivel a képek sokkal színtelítettebbek. Újdonság még a szoftveresen megnövelt low-light üzemmód, tehát sötétben is jobb képeket készít, mint az elődei. A Gizmodo készített pár összehasonlító tesztet ezzel kapcsolatban, érdemes megnézni őket.

Ezeket a fotókat nappali és szobai fények között készítették, iOS 6 rendszerrel.

Jól látszik, hogy ugyan a kamera mindkét eszközben jóformán ugyanolyan, az iPhone 5 low-light módjának köszönhetően sokkal világosabb kép készíthető. Ez azt jelenti, hogy míg az iPhone 4S maximum iSO 800-ig tud automatikusan elmenni, addig az iPhone 5 iSO 3200-ig is képes erre. Nyilván ez szoftveres dolog, tehát akár az iPhone 4S is tudhatná ezt a funkciót! 🙂

Azt gondolnánk, nappal nem kapunk különbséget, azonban ez nem igaz. Az iPhone 5 még az iPhone 4S-nél is élesebb képet képes készíteni. Hogy ez mennyire szoftveres dolog, az már jó kérdés, mindenesetre jól látszik a különbség.

A Galaxy S III-nál ugyanazt a képminőséget kapjuk, igaz más színtelítettséggel. Sőt, mintha az S III képe kevésbé lenne zajos. Itt azt hiszem, a Galaxy S III nyert.

Itt is a színekben látok különbséget, azonban az iPhone 5 javára. Íme egy HTC One X:

 Íme egy Nokia 808 teszt:

Végül pedig egy Canon S100 teszt, azért bizonyos esetekben még ezzel is vetekszik az iPhone 5.

A méltán híres Camera+ alkalmazás egyik fejlesztője nem volt rest, és letesztelte az iPhone 5 kameráját. Itt csak más Apple termékekével hasonlította össze az 5 kameráját, többek között az eredeti iPhone 2G-vel is. 🙂 Érdekes…

Macro összehasonlítás:

iPhone 2G:

 

iPhone 3G:

iPhone 3GS:

iPhone 4:

iPhone 4S:

iPhone 5:

Nappali fényes összehasonlítás:

iPhone 2G:

iPhone 3G:

iPhone 3GS:

iPhone 4:

iPhone 4S:

iPhone 5:

Továbbá az Engadget szerint a még meg sem jelent Nokia 920 tartogathat meglepetéseket az iPhone 5-re nézve. Íme egy összehasonlító montázs, ahol a rossz megvilágítási körülmények között készített képeket tették egymás mellé:

Végül pedig egy összehasonlító videó, ahol ismét az iPhone 5 nyer:

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Üdv!

    Csak nekem tűnik úgy hogy az új szoftver vöröses árnyalatot ad a képeknek ráadásul úgy hogy ezzel megváltoznak a színek? (a fenti képek alapján)

  2. Hát a 4S és az 5 közötti különbség kisebb mint hajszálnyi..vagy még akkora se

  3. Az a gáz, hogy eddig minden amit a “még meg sem jelent Nokia 920”-ból láttunk nekem rohadtul kamu szagú. Már várom a valós felhasználói teszteket és visszajelzéseket.

  4. @Deksz: távoli képeknél azért élesség szempontjából jóval több! lumia 920 agyon fogja verni az iphone 5-öt? megjelenhetne már, hogy kiderüljön! 😀

  5. Én anno azért nem vettem s2 t mert nem láttam élethűnek a kijelzőjét.Nem akarom, h az iPhone is erre a szintre jusson.Én szeretem az élethű kijelzőt ami nem vari át a szememet!

  6. Ez a nagyító az első pár képen olyan, mint a half life black mesa logoja 😀

  7. Hát gyerekek… Ma átvettem a T-s web shopban rendelt fehér 5-öst, és borzasztó nagyot csalódtam, már fél nap után… 🙁 Instant Get… vicc 🙁
    Kicsit nagyobb kijelző hímes tojásba csomagolva, gagyi hatású alumínium hátlappal. Gyorsabb? Lehet. De nem észrevehető napi használatban, ha csak nem teszed mellé a 4S-t, és úgy méred, és még akkor sem mindenben. Zavaróan könnyű, mintha semmi anyag nem volna benne. Már majdnem 2x leejtettem. Látszik, hogy össze van csapva, a csomagolást végző kis kínaiak gondolom a napi 18-ik munkaórában kicsit már figyelmetlenebbek, ezért nagyon apró 1-2 leverődést a frissen felnyitott dobozból elővett telefonon felfedeztem. Nem nagy cucc, szinte alig észrevehető, direkt keresned kell, hogy megtaláld, de wazze akkor is, 200k feletti összegért nem erre számítanék. Sajnos rámentek a mennyiségre, kicsit a minőség rovására 🙁 Hozzáteszem van más Apple által gyártott dolgom is napi használatban, de ilyet az évek során, még 1x sem tapasztaltam. Sajnos 2 évig valószínűleg ezt a formát kell elviselnünk. Erősen gondolkodok, a “mindennapi használatra” gyártott 4Sre való visszatérésre. Megjegyezném, hogy 2008 tavasza óta iPhone-t használok, de ekkora csalódás, még eggyik modellnél sem ért.

  8. @xchris: Furcsa, de mintha tényleg egyre több elégedetlen Apple user lenne mostanság.
    hvrp: Ha másban nem is, de abban az egyben biztos lehetsz, hogy kamerában a 920 nevetve lenyomja az iPhone 5-öt.

  9. [off] mikor lesz sexy geek eredmény? 🙂 [/off]

  10. Hmm, érdekes teszt. Az iphone 4 nek mintha picit kontrasztossabb képei lennének. Nokia 920 vs Iphone 5 tesztre én is kiváncsi leszek, de ne felejtsuk el hogy ezek “csak” telefonok.. Fényképezésre én fényképezot használok 😉

    Ez egy jo cikk, grat 😉

  11. @xchris: ejj :/ nem fogdostam még egyik iphone5öt sem, nem is nagyon néztem utána. azt hittem a fehérnek a hátlapja olyan anyagból van, mint az új macbookok, de ezekszerint nem, mert azok azért egész jól bírják a strapát.

  12. szerintetek fotózásban i4S jailbreak után beállítás módosítással képes lesz átvenni az i5 tulajdonságait? apró különbségek ugyan, de színhűbbnek tünnek a képek.

  13. @onderon: Napokban jártam az XMS-ben, megnéztem az új iPhoneokat. Ott azért ugye fogdossák leteszik felveszik kicsúszik a kezekből stb, eléggé használatba vannak véve. Karcolódni karcolódik, bár a feketén annyira nem látni mint a fehéren, de ott is inkább csak az alma jelen, az olyan felület mint a 4-4S-en, krómozott. Erősebb fotonhullám érkezik a szobalámpából és karc. Viszont az alulap meglepőbben jobban bírja a strapát, nem látszik rajta úgy a csiszkatolás. Szerintem bírja az 🙂 aki meg nem akarja megkarcolni vegyen tokot. 😀 illetve valószínűleg lesznek rá ragasztós fóliák is, gondolom azokat még fejlesztik a felület miatt.

  14. Semmiképp nem szeretném a fotók hitelességét kétségbe vonni, de az meglepő, hogy a galaxy s3 mindenhol jobb képet készít mint a 4s. Eddig ezt fordítva láttam a tesztekben.


Add a Comment