Magyar fejlesztés: Ittabusz.hu

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Érdekes weblapra lettem figyelmes pár hete. Amióta létezik a Bpmenetrend nevű alkalmazás, azóta használom, amikor BKV-n utazom. Jobbára tökéletesen működik, valószínűleg, amikor nem jön a busz nem az ő hibájuk. :) Azonban pár hete az ittabusz.hu-t nézegettem, és többször használtam már is. Ez egy webes alkalmazás nem csak iPhone-ra, de Apple eszközökön is tökéletesen működik. Hasonlóan a Bpmenetrendhez, ők is a BKV adatbázisát használva mondják meg, mikor jön tömegközlekedési eszköz.

 

Jól látszik, hogy csupán be kell ütni a járatszámot, kereshetünk buszokra, villamosokra, metró, hév – és hajójáratokra. Amint elkezdjük begépelni a járatot, már is szűkül a kereső és rögtön oda kattinthatunk.

 

Miután beütöttük a járatot és kiválasztottuk, kapunk egy menüpontot, hogy mégis hol vagyunk, majd ebből következik, hogy mikor jön, például a 160-as busz a Margit hídhoz. Sőt, azt is elmondta, mikor ment el, és mikor fog jönni a következő. A legjobb, ami miatt azt mondom, hogy érdemes váltani: a “Járatok ebből a megállóból” menüpont. Itt egy kattintással bármilyen további beállítás nélkül megtudhatjuk, mikor jön egy másik busz. Az ittabusz.hu egyetlen hátránya, hogy ugye nem offline, ettől függetlenül remek alternatíva lehet mindenki számára.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Jó cuccnak tűnik.
    “Ez egy webes alkalmazás nem csak iPhone-ra, de Apple eszközökön is tökéletesen működik.” – ok, mostanában vannak vele gondok, de azért ne tagadjuk ki :)

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!