fbpx Skip to content

Főleg gyenge térerővel ellátott helyen lehet érdekes tudni a pontos dBm értéket, ha a puszta közepén vadásszuk a térerőt, viszont a sima csíkos, illetve az iOS 7 óta meglévő pöttyös kijelzés néha kevés. Milyen jó is lenne a pontos, számszerű kijelzés ilyenkor, nem? Szerencsére van rá mód. 

Menjünk a Telefon appban a tárcsázóhoz, és billentyűzzük be a *3001#12345#* számsort, majd nyomjunk a hívásra. Ezzel beléptünk az úgynevezett Field Test módba, amivel a hálózat különböző technikai jellemzőit tudjuk megnézni. A térerőcsíkok helyett a kijelzés pedig átvált a valós, számszerű értékre. Erre a számra rábökve visszakapjuk a csíkokat (pöttyöket), a csíkokra (pöttyökre) újból rábökve pedig megint a számértéket.

A számérték mínuszban van, tehát a nullához közeledve lesz egyre jobb a térerő, így például a -60-as érték jobb, mint a -90.

 iOS9_dBm_01

Ha most kilépünk, akkor a Field Test app bezáródik, és a csíkok (pöttyök) is visszaállnak. De vajon hogyan érhetnénk el, hogy bármikor válthassunk rányomva a számérték és a csíkok (pöttyök) között?

Az alábbi trükkhöz nem kell jailbreak sem, és bármikor visszaállítható az eredeti állapot:

  1. Indítsuk el (újból) a Field Test appot a *3001#12345#* számsor bepötyögésével, és a hívásra nyomva.
  2. Amint az app elindul, és a csíkok (pöttyök) átváltanak a számértékre, nyomjuk meg hosszan a power gombot, míg felül meg nem jelenik a kikapcsolás piros csúszkája. Ne kapcsoljuk ki a készüléket!
  3. Nyomjuk le, és tartsuk lenyomva a home gombot mindaddig, amíg el nem tűnik a kikapcsolás csúszkája, és a rendszer vissza nem dob minket a főképernyőre az ikonjainkhoz:

 iOS9_dBm_02

Innentől még akár újra is indíthatjuk a készüléket, a számérték és a csíkok (pöttyök) közti tappintással való váltás megmarad. Az eredeti állapot visszaállítása pedig rendkívül egyszerű: csak indítsuk el újból a Field Test appot a már ismert módon, majd egyszerűen lépjünk ki belőle a home gomb lenyomásával. Ez visszahozza a beállítása előtti állapotot, és a csíkok maradnak csíkok, a pöttyök pedig pöttyök.

Ez a trükk bármely iPhone és iOS verzió esetén működik.

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. nekem max térerőm van és -77-et ad be , az akkor jó vagy nem ??:))

  2. 3 csík -85 🙂

  3. Mennyi a minimum ami már rossznak számít?

  4. Annak, aki jailbreakel: SBSettingsben van egy olyan opcio a beallitasok kozott, hogy decibelben mutassa a tererot a statuszsoron.

  5. -95dBm már nem olyan jó, 2Gn nehezen telefonálsz mellette. 3G-n kicsit máshogy működik, ott a technológiából adódóan a jel zaj viszonytól függően rosszabb vételi szinttel is telefonálhatunk.

  6. Óbuda két csík -102 🙂

  7. Ha számok maradnak, onnantól minden alkalmazás hangja a fenti hangszórón szól, nem pedig alul.

  8. Bobodoki,
    Kipróbáltam, nálam pl. az iTunes, TV24, email jelzés mind alul szól.

  9. @ttibi: valami jailbreakes tweak lehet, ez esetben nézd meg @H2CO3 hozzászólását.

  10. Nekem nem jön be a Field Test : Hiba a kérés végrehajtásakor. Ismeretlen hiba. 🙁

  11. Én kérek elnézést. A végéről lemaradt a csillag. Így már bejön. Sorry! 🙂

  12. Na ezek a tippek-trükkök nagyon jók, sok ilyet kérünk még!

  13. Csatlakozok az elöttem szólóhoz.

  14. @Belnir: Igy van , johet meg sok-sok ilyen

  15. Nem rossz. Nyilván a függetlenítés is egy kód. Csak az algoritmust kéne ismerni ugyebár 😉

  16. cdma telefonon is müxik. Csúcs..

  17. Nekem -70 en van,kozbe full tereron… Ez most bugos?vagy forditottan aranyos?:D

  18. @szili: le van írva a cikkben: “A számérték mínuszban van, tehát a nullához közeledve lesz egyre jobb a térerő, így például a -60-as érték jobb, mint a -90.”

  19. Nalam iPhone 4S-esen elkezdett raplizni a terero erzekelo es rendszeresen kipotog a halozat. Egyik pillanatban fullos a terero,masikban pedig kiirja,hogy nincs szolgaltato,vagy leesik egy csikra. Ez gondolom,hogy valamilyen gyari hiba lehet,amit javitanak/cserelnek. A keszulek jotallas alatt van. Ha azonban a hatlap be van repedve,akkor is ervenyesitheto erre a hibara a garancia? Vagy akkor buktam a dolgot? Vagy elotte csereltessem ki a hatlapot pl az iSzervizPont-al? Vagy akkor is esik a garancia? Tudtok tanacsot adni? Mivel a temahoz tartozo peoblemarol van szo,ezert itt lattam jonak megkerdezni. Elore is koszi a valaszt.

  20. Azt elfelejtettem elobb leirni,hogy kiprobalva ezt a trukkot (ami a cikkben van). A tereronel,hogy -103 es -90 kozotti ertek kozott mozogva egyszercsak kidobja/kiirja,hogy halozati kapcsolat megszakadt,de a -100 koruli ertek tovabbra is ott van a terero csikok helyen. Ott ugy nem esik le 0-ra,mint a vizualis megjelenitesnel. Mit gondoltok?

  21. Ez pedig egy olyan helyen,ahol fullos tereronek kellene lennie. Masik (7eves) telefonon teljesen fullos terero van,nalam pedig -100korul mozog folyamatosan. Tobb helyszinen is ki lett mar probalva.

  22. @magiaboyz: nullára nem eshet le, mert mínuszban van, és a nulla felé közeledve lesz egyre jobb a térerő: “A számérték mínuszban van, tehát a nullához közeledve lesz egyre jobb a térerő, így például a -60-as érték jobb, mint a -90.”

    mindenesetre ez nem tűnik normálisnak. első körben hálózati beállítások törlése opciót próbáld meg. ha az nem segít, akkor egy teljes restore, az adatok visszaállítása nélkül. ha pedig az sem segít, és még garanciális, akkor vidd vissza. a hátlap jó kérdés, az önmagában nem garanciális probléma, viszont nem is azzal viszed be, hanem a térerőgondokkal.

    látatlanban nehéz megmondani, mi lehet, mert elképzelhető, hogy az esés miatt, amikor a hátlap megrepedt, egyúttal leugrott az antenna csatlakozója, és így nem érintkezik stabilan, de az is lehet, hogy végfok IC hiba. de ezek csak tippek, be kellene vizsgálni. de ha garanciális, akkor vidd vissza.

  23. @Jadeye:
    Nagyon szepen koszonom a gyors valaszt es a tanacsokat. Megprobalom akkor sorrendben az ajanlott dolgokat. A telefon kb. fel eve esett le es torott el a hatlap. A problemat azonban csak az utobbi idoben erzekeltem. Koszonom meg egyszer! Majd leirom mi volt/melyik segitett.

  24. @magiaboyz: ja és még egy valami: más készülékben is próbáld meg a kártyádat, illetve a telefonodban is próbálj ki másik, de ugyanahhoz a szolgáltatóhoz tartozó kártyát, mint a tied. ha a kártyád másik készülékben is ezt csinálja, akkor valami kártyahiba, a szolgáltatónál cseréltesd ki. ha a készülékedben másik kártya is ezt csinálja, akkor biztosan a készülékkel van a gond.

  25. @Jadeye: Köszönöm szépen! Azt is kipróbálom akkor.

  26. Mi értelme ezeket a negatív számokat bámulni a csíkok helyett egyébként?
    Nem mintha én nem azt tenném persze 🙂

  27. Nem tudom inaktiválni! 🙁 Kipróbáltam a leírt módszerrel, de akkor is kijelzi. Valami tipp?


Add a Comment