fbpx Skip to content

Megérkeztek az iPhone 5-tel és iPhone 5-ről készült videók. Nagyon sok van, így kivártam, hogy egy cikkben, egybe ki tudjuk nektek rakni, ne kelljen keresni őket később. 🙂 Ezek egy részét a live során már kitettük, úgyhogy akik azt követték, találhatnak majd ismerős videókat, de van több új is, amiket még nem tettünk ki.

Először is fehér és fekete unboxing videó HD-ban:

Íme egy kamera összehasonlító teszt, illetve utána az a videó, amit mi vettünk fel kevésbé jó fényviszonyok között:

Sebesség teszt 802.11n (5GHz) Wi-Fi-n:

Aztán egy leejtés teszt: nem akarok spojlerezni, szóval tessék megnézni! 🙂

Fordítsuk komolyra a szót: mi van a karcokkal? Van, akinél ez botránynak minősül, én úgy gondolom, hogy nem az. Az iPhone 5 hátulja nem műanyagból van, hanem fémből. A 2G is karcolódott és a 4 és 4S üveg hátulja is. Ergo nem egy nagy meglepetés, hogy az iPhone 5 hátulja is karcolódik, ha pénz vagy kulcs van mellette a kezünkben. Most reggel megnéztem a saját készülékemet is, azért egy picit jobban vigyázok rá, mint szoktam, de sokszor letettem csak úgy a földre vagy az asztalra. Nekem eddig nem karcolódott meg, de mindenképp vásárolok rá később egy fóliát! Ennyi.

A karcolódások viszont nem egyenlőek azzal, amikor valaki durván odacsapja valahová a készülék oldalának az élét, és az így megsérül. Ez utóbbiak az alumínium MacBook-ok esetén is észrevehetők: valahova odaütve megsérülhet az él, és így előbukkanhat az eredeti fém színe. Mint mikor egy autónál megsérül a fényezés.

Ha már a “botrányoknál” tartunk, kijött két újabb videó is. Az egyiken a kijelző tapicskolásánál lehet észrevenni dolgokat, a másiknál meg pusztán gyári hibás. Mindkettő esetben ki kell cseréltetni a készüléket, ezek nem tömeges hibák. Részemről egyikkel sem találkoztam, pedig már vagy 15 készülék volt a kezemben.

Mikor megláttam ezt a videót az első mondatom a “na végre” volt! Az iPhone 5 teljesen jól szerelhető, így ha tényleg bármilyen problémával találkozunk a közeljövőben, és már nem garanciális a telefon, nem kell majd órákat várnunk a szerviznél, ha ki szeretnénk cseréltetni az üveget, vagy a hátlapot!

Megérkeztek a hivatalos iPhone 5 reklámok is, a panoráma videó nagyon cuki! 🙂

Egyelőre ennyi, reméljük Handrástól is hamarosan jön az iPhone 5 videó teszt és akkor azt is kiposztolhatjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Javítsátok: “Nekem eddig karcolódott meg, de mindenképp vásárolok rá később egy fóliát!”

    Amugy jó a cikk!

  2. @hegyi: köszi, javítva! 🙂

  3. Nekem se a 4,se a 4S nem karcolódott…nem tudom ki olyan béna hogy megkarcolja…mindkettő 1-1évet volt nálam.

    Az 5-nek az élét viszont nem is értem hogy gondolták…vagy legyártom úgy hogy az anyaga is olyan szinü legyen…mert fém-et szinezni semmilyen technologiával nem lehet hogy az kopásálló legyen.

  4. @kroland20: UI: ugyanis a fémhez nem tapad eléggé a festék,illetve nem olyan mértékben hogy kopásálló legyen.

    Ja és nehogymár tokot kelljen venni egy telefonhoz hogy fél év után is hasonlitson az eredeti kinézetére.

    Remélem hogy csak valami néhány hibás darabról van szó, mert a fekete darab igen jólnézki.

  5. @Jadeye: Mi a szakszerű neve annak a lapos izének ? Amivel ott a szétszerelős videóban körbe izéli az elő lapot ?
    Másik kérdés: ha mondjuk leszerelném az iPodom elő lapját akkor azt,hogy tudom vissza rakni ? Szépen vissza nyomorgatom és kész,vagy hogy ?

  6. Unboxingban a fekete telcsi helybol utve van 🙂 lol

  7. Meg se lepett a leejtés teszt eredménye 😀 De azért látszott a srác arcán, hogy csalódott 😀

  8. Tudnátok mondani egy webshopot/boltot, ahol lehet már fenni fóilát iPhone5-re?
    Köszönöm 🙂

  9. @hSn0wQ: azt feszitovasnak hivjak 😀

  10. @dnp: Hát én többször megnéztem, de nem láttam sérülést a telón…

  11. @DJ Q-Cee: Hamarosan lesz a SzifonStore-ban pár nap! 🙂

  12. @admin: elő- és hátlapra egyaránt, vagy csak előre?

  13. Az üveg keményebb anyag a fémeknél ergo a 4/4s-t nem lehet összekarcolni pl kulcsal az 5-öst igen. Nekem jobban tetszet az üveg…

  14. asszem fogtam egy bogarat az ájóeszben. Az egyesített mélboxban nem jelennek meg azok az ótluk levelek amelyeket automatikusan külön ótluk mappába irányítok a feladó alapján. Az ótluk fiókban ahol látom a mappákat is ott ott van, de az egyesítettben még csak annyit sem ír, hogy olvasatlan leveleim vannak.

  15. @balamber: az egyesített inboxban elvileg csak azok a levelek jelennek meg, amik az egyes fiókok inboxába érkeznek, így amiket már átrak az exchange szerver a beállított szabályaid alapján más mappába, azokat nem fogja mutatni, mert azok már nincsenek az inboxban.

  16. @balamber: A fiók beállításoknál van egy olyan menüpont, hogy “Mail Folders to Push”. Abban ki lehet jelölni a mappákat, amelyekre jelezzen, ha változás van.

  17. @H2CO3: 😀 hülye kérdés volt. 😀 Azért köszi. 🙂

  18. A kijelző egykezes haszálatával kapcsolatban a reklám videón egyértelműen látszik, hogy nem lehet (legalábbis kényelmesen biztosan nem) átérni a meghosszabbított kijelzőt.

    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem úgy fogom a készüléket, ahogy a videóban (kisujj majdnem már az alsó ikonsor magasságában felcsúszva -ebből a fogásból a Home gombot nyomogatni elég nyaktörő mutatványnak tűnik) hanem a kisujjamon ül a telefon, alulról megtámasztva azt. Így minnél magasabb pontját akarom elérni a kijelzőnek, annál jobban közelíteni kell a telefont alsó sarkát a hüvelykujj tövéhez ahhoz, hogy az átellenes túlsó sarkát elérjem a kijelzőnek.

    Szóval az i4 is határeset; a 4″-nál ez úgy sejtem kényelmetlenebb lesz.
    De ne legyen igazam!
    Avagy változtatni kell a fogáson…

  19. már vártam mikor linkeli be valami blog a droptest videót. jó nagy baromság, nézzétek meg hogyan érkeznek a telefonok. és ha erre most kitaláljátok hogy az iphone 5 direkt így van súlyelosztva, akkor tömeggyilkolni fogok! 😀

    arról nem beszélve, hogy mennyire szétütődött az alu az iphone5-ön? komplett darabok hullottak le róla!

  20. Be kell valljam, ez a karcolódás dolog nekem is elvette egy kissé a kedvemet az új iPhone-tól. Mikor először olvastam, hogy a hátlap festése kb. ugyanazzal a technológiával készült, mint az a méregdrága, itt a webáruházban is kapható bumper (gondolom sejtitek, melyikről van szó), rögtön kirázott a hideg. Elmondom nektek: a 17e Ft-ért megvett bumpert, miután feltettem a telcsire, utána is folyamatosan övre fűzhető bőrtokban használtam, megkétszerezve a telefon védelmét. 2-3 hét használat után, önmagában attól, hogy ki-beraktam a bőrtokba, a bőr elkezdte koptatni a festékréteget. A 17e-s bumpert 2 hónap után elfelejtettem, mert nem tetszett, ahogy kinéz. Hozzáteszem azt is, nagyon sokfajta-féle tokot vettem már az iPhone-jaimra, és tényleg, kinézetre, tapintásra ez az eloxált alu a legütősebb anyag, amit láttam. Nagyon futurisztikus, menő, exclusive, stb. külsőt ad a telefonnak, ilyen szempontból a legjobb választása volt az Apple-nek. Ám tény: ha véletlenül “megcsúszik” a sim kártya tüske rajta, vagy ne adj isten, hozzádörgölődik véletlenül is egy kulcs, akkor az olyan nyomot hagy rajta azáltal, hogy a feketén látszik a szinte hófehéren csillogó fémes alu szín, hogy attól biztos páran gutát fognak kapni.
    Úgyhogy akit ez zavar, annak ajánlom, hogy a vásárláshoz már úgy menjen, hogy nála van a fólia, plusz egy tok. (mégha egy olcsó, átmeneti is, amíg jobbat nem talál)
    Ja és még annyit: sok helyen olvastam, hogy javasolt már a boltban kinyitni, megnézni, hogy van-e rajta bármiféle sérülés, festékhiba. Őszintén szólva a sok optimista emberrel szemben én nem vagyok annyira jó véleménnyel a magyar kereskedelmi hálózattal, az ott dolgozó emberekkel szemben. Az a flegmaság, nemtörődömiség, ahogy a 100ezres termékekkel bánnak, ahogy a sniccerrel zsonglőrködnek mikor egy gyönyőrű díszdobozt keresztül vágnak, látszik rajtuk, hogy szarnak bele az egészbe, ők naponta 100 ilyen dobozt kinyitnak, ugyan már miért figyelnének oda. Az már csak hab a tortán, mikor a biztonsági őr az MM-ben kibontotta és megnézte az iPad-emet, amit már kifizettem. És nekem ne mondja senki, hogy ha a boltban kibontom az iPhone 5-öt, és van rajta egy apró karc, vagy kopás, ami nyilván engem zavar, az eladót nem, akkor a kedvemért (miután már fizettem) megint kibontanak egyet és kicserélik. Ez még talán menne, ha nem ebben az országban élnénk…

  21. @onderon: már a live során kitettük. nem hullottak le róla komplett darabok, de a szélein megütődött, és lepattant pár szilánk. viszont nem tört darabokra.

  22. Én sajnos leejtettem az iPhone 5 a padlóra(csempe).A sarka megsérűlt .Lehet javítani ? Itt tudok feltölteni képet ?


Add a Comment