fbpx Skip to content

Kedvenc iOS-eszközeink alapértelmezett böngészője, a Mac-felhasználók által jól ismert Safari mobilverzója szinte ugyanolyan nagytudású, mint asztali elődje, ám egy dolgot mégsem tud magától, ez pedig az oldalak HTML-forrásának megjelenítése. Az általam pár napja készített tweak, amely a kevéssé fantáziadús “ViewSource for Safari” névre hallgat, ezt a hiányosságot hivatott pótolni.

A tweak telepítés után megváltoztatja a böngésző felső sorában a “Továbbiak” gombot (lásd a képet). Erre rányomva nem a szokásos lenyíló menü jelenik meg azonnal, hanem a kedves Felhasználó két lehetőség közül választhat: vagy visszaérhet az eredeti menühöz, vagy kérheti a forrás megjelenítését:

Utóbbi esetben egy csaknem teljes képernyős nézetben ez meg is jelenik; ha kiolvasgattuk magunkat, a jobb oldali gombra való érintéssel bezárhatjuk az ablakot, vagy kinyomtathatjuk a szöveget AirPrint-kompatibilis nyomtatónk segítségével a bal oldali “Nyomtatás” gombot választva:

Remélhetőleg tudok még legalább egy frissítést kiadni a tweakhez – népszerű kérések és saját ötleteim alapján gondolkoztam két új funkción, ami bekerülhetne. Az egyik természetszerűleg a keresés a forráskódban. A másik már érdekesebb: a forrást írhatóvá, szerkeszthetővé lehetne tenni, majd a felhasználó kérésére ebben a megváltoztatott állapotában visszatölteni a Safariba, mintegy előnézet-szerűen.

A tweaket tesztkészülékek (iPhone vagy iPod Touch) hiányában eredetileg csak iPadre írtam, ám több olyan visszajelzést is kaptam, hogy ennek ellenére iPhone-on is működik. Ezzel kapcsolatos kommenteket, esetleg ahhoz kapcsolódó ötleteket is szívesen fogadok, hogy milyen funkciók lehetnének még ebben a kiegészítőben.

Amint azt tőlem már megszokhattátok, a szoftver ingyenesen tölthető le a BigBoss repóból, illetve a forrása is elérhető a GitHubon.

(Disclaimer: tudom, hogy volt már ilyen JavaScriptes könyvjelzővel és hasonló módokon megvalósítva, de ez egy kényelmesebb és natív megoldás – kérem, a kommentben való leszólást ez alkalommal kerüljük kulturált hozzászóló módján.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Szia!

    Ha már feature, akkor sokkal fontosabb lenne a kód színezése szintaktika szerint…

  2. Gratula, köszönjük!

  3. @Andoro persze, csak azt nem olyan egyszerű ám megcsinálni… 🙁
    @ltanczos: szívesen 🙂

  4. @H2CO3: Azt írod,hogy kaptál olyan vissza jelzéseket,hogy megy iPhoneon,nekem touchom van 5.1.1-vel,feltenném,de a Cydia mindig kidob egy hibával.Honnan tudom leszedni a debet ? Ha adnál egy linket akkor azt megköszönném mert akkor azt tudnám telepíteni PuTTY-val dpkg -i parancs segítségével.Köszi elöre is.

  5. @hSn0wQ: no jó, de pontosan milyen hibával dob ki?

  6. @Jadeye: “Note:The repuested modifications cannot be applied due to required dependencies or conflicts that cannot be automatically found or fixed.”

    Ez jelenik meg mielött rányomnék a Confirm-ra.

  7. @hSn0wQ: és mit ír a dependency vagy conflict alatt?

  8. @Jadeye: Depends alatt ezt írja: gsc.ipad

  9. @H2CO3: Nagyon köszi.Majd jelzek,hogy milyen.Ha működne meggyorsítaná az életemet. 🙂 Köszi a fáradozást. 🙂

  10. @H2CO3: Kirááály,működik 😀 ,várom a frissítést 🙂 .Nagyon köszönöm 🙂 Gratulálok.A keresés opcióval még jobb lesz. 🙂


Add a Comment