fbpx Skip to content

A Mozilla bejelentette, hogy levetette az App Store-ból a Mozilla Home nevű alkalmazásukat, valamint a fejlesztését is megszakította. A döntés oka, hogy a Mozilla “[…] a fejlesztési erőforrásokat más projektekre kívánja összpontosítani”.

A Firefox Home 2010-ben jelent meg az App Store-ban. Már akkortájt kezdett éledezni a pletyka a Firefox böngésző iPades változatáról, amely a Safari által okozott “nyomorúságos böngészési élményt” lett volna hivatott javítani, mondta el Alex Limi, a Mozilla Alapítvány egyik vezetője. Úgy látszik, az új termék fejlesztése csak a Firefox Home rovására valósulhatott meg…

Az alapítvány egy blogbejegyzésben tette közzé, hogy felhagy a további fejlesztéssel:

A Mozilla célja a kezdetektől fogva az volt, hogy felhasználóinak a legteljesebb mértékben lehetővé tegye a platformoktól és készülékektől való függetlenséget. A Firefox Home egy kísérlet volt a Firefox-élmény iOS-re való adaptálására, különös tekintettel a Firefox Sync funkcióra. Ez a projekt sok értékes tapasztalatot nyújtott nekünk az iOS platformmal kapcsolatban, azonban mi mégis úgy döntöttünk, hogy eltávolítjuk az App Store-ból, és erőinket más tervekre koncentráljuk.

Azok számára, akiket érdekelne az alkalmazás további használata vagy fejlesztése, a forráskódot a GitHub-on közzétettük, mentesen mindenféle Mozilla márkajelzéstől, készen a független fejlesztésre. Mint minden nyílt forrású Mozilla projekt esetében, most is kérjük a fejlesztőket, hogy legyenek tisztában a Mozilla márka jogi irányelveivel és tiszteljék azokat.

Mindeközben mi elhivatottak vagyunk az iránt, hogy továbbra is kifogástalan felhasználói élményt nyújthassunk Önöknek a lehető legtöbb platformon, ezért folytatjuk a munkát, hogy az iOS-felhasználóknak is a legjobb élményt nyújthassuk.

Amint azt fentebb láthatjuk, az alkalmazás forrása elérhető GitHubról.

Aki pedig egyszerűen csak egy Firefox Sync-alternatívára vágyik az App Store-ból, annak ajánljuk az iCab alkalmazás kipróbálását.

[appstore id=”308111628″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Nincs szó halálról, csupán annyi hogy a màsik project az az operácios rendszer fejlesztèse lesz 2013 tol okostelefonokra. Arra összpontosìtanak most…. Forras: redmondpie.com

  2. @aqwer: ha kiadták a forráskódot, tehát érdemben már nem fognak foglalkozni vele, az egyenlő azzal, hogy lemondtak róla, és így vége.

  3. Vágom èn, a firefox home nak annyi. Nincs szo halálrolt meg ugy ertettem, hogy felèled a firefox a mobil OS területèn, csak hülyén fogalmaztam. 😀 Bocs


Add a Comment