fbpx Skip to content

Aki még nem hallott volna az iTunes Fesztiválról, annak röviden annyit, hogy az Apple 2007 óta minden évben megrendezi saját zenei fesztiválját Londonban, ahol a legnépszerűbb zenészek egy hónapon keresztül, minden nap élő koncertet adnak a rajongóknak. A rendezvény idén szeptember 1-jén kezdődik, azaz ma, és egészen a hónap végéig minden este 2-3 előadó lép fel a londoni Roundhouse-ban, olyanok mint, Usher, Plan B, Deadmau5, Norah Jones, The Killers, P!nk, David Guetta, Calvin Harris, Dj Fresh, Jessie J, vagy Alicia Keys.

A koncertsorozatra a belépőket az Apple osztja szét a jelentkezők között teljesen ingyen, így külön nem lehet rá jegyet vásárolni. Kritériumként megadták, hogy csak azok között sorsolják ki, akik angol, francia, német, ír vagy holland lakosok, így a hazai lakosok sajnos kimaradnak a helyszíni tombolásból, viszont hogy mi se keseredjünk el, az Apple elérhetővé tette az App Store-ban (a magyarban is) az iTunes Festival appot, amelyen keresztül bárki követheti az élő közvetítést számítógépről, iPhone-ról, iPad-ről, iPod touch-ról, sőt akár Apple TV-ről is!

Az alkalmazásban napi bontásban láthatjuk a felsorakozó előadókat, illetve rövid biográfiát is olvashatunk róluk, ha estleg nem ismernék, sőt bele is hallgathatunk a legnagyobb slágereikbe, amit akár egyből meg is vehetünk az iTunes-ban. A “Live” fülön megtekinthetjük az aznapi 2 vagy 3 előadót, illetve, hogy mikor is kezdődik, ami természetesen átvált azonnal élő közvetítésbe, amint elkezdődik a koncert. A hírek fülön pedig megtudhatjuk, ha új zenész érkezik, hogy mikor fogjuk élőben hallani. Egyébként 18-án, 28-án és 30-án még várható 1-2 fellépő, így érdemes néha meglesni a hírfolyamot.

Amit viszont hiányolok, hogy nincs push értesítés, például mint a TV24-ben, tehát hogy be tudnám állítani egy lépéssel, hogy 15 perccel a koncert kezdése előtt jelezzen nekem, hogy kezdődik. Olyat lehet viszont, hogy ha rámegyünk egy előadóra, akkor felvehetjük a naptárunkba, amihez hozzáadhatunk egy “Alert”-et, így mi tudjuk kiválasztani hogy 5-15-30 vagy esetleg több perccel előtte jelezzen. Nyilván a célnak megfelel és így akár a naptárunkba felvehetünk több kedvencet is, amit a Notification Centerben is látunk majd és nem kell belépni az alkalmazásba. 😉

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=G8UL_e_KeQo]

[appstore id=”431168066″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Valaki épp le akar ugrani a Roundhouse tetejéről 😀


Add a Comment