iTunes Festival 2012

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Aki még nem hallott volna az iTunes Fesztiválról, annak röviden annyit, hogy az Apple 2007 óta minden évben megrendezi saját zenei fesztiválját Londonban, ahol a legnépszerűbb zenészek egy hónapon keresztül, minden nap élő koncertet adnak a rajongóknak. A rendezvény idén szeptember 1-jén kezdődik, azaz ma, és egészen a hónap végéig minden este 2-3 előadó lép fel a londoni Roundhouse-ban, olyanok mint, Usher, Plan B, Deadmau5, Norah Jones, The Killers, P!nk, David Guetta, Calvin Harris, Dj Fresh, Jessie J, vagy Alicia Keys.

A koncertsorozatra a belépőket az Apple osztja szét a jelentkezők között teljesen ingyen, így külön nem lehet rá jegyet vásárolni. Kritériumként megadták, hogy csak azok között sorsolják ki, akik angol, francia, német, ír vagy holland lakosok, így a hazai lakosok sajnos kimaradnak a helyszíni tombolásból, viszont hogy mi se keseredjünk el, az Apple elérhetővé tette az App Store-ban (a magyarban is) az iTunes Festival appot, amelyen keresztül bárki követheti az élő közvetítést számítógépről, iPhone-ról, iPad-ről, iPod touch-ról, sőt akár Apple TV-ről is!

Az alkalmazásban napi bontásban láthatjuk a felsorakozó előadókat, illetve rövid biográfiát is olvashatunk róluk, ha estleg nem ismernék, sőt bele is hallgathatunk a legnagyobb slágereikbe, amit akár egyből meg is vehetünk az iTunes-ban. A “Live” fülön megtekinthetjük az aznapi 2 vagy 3 előadót, illetve, hogy mikor is kezdődik, ami természetesen átvált azonnal élő közvetítésbe, amint elkezdődik a koncert. A hírek fülön pedig megtudhatjuk, ha új zenész érkezik, hogy mikor fogjuk élőben hallani. Egyébként 18-án, 28-án és 30-án még várható 1-2 fellépő, így érdemes néha meglesni a hírfolyamot.

Amit viszont hiányolok, hogy nincs push értesítés, például mint a TV24-ben, tehát hogy be tudnám állítani egy lépéssel, hogy 15 perccel a koncert kezdése előtt jelezzen nekem, hogy kezdődik. Olyat lehet viszont, hogy ha rámegyünk egy előadóra, akkor felvehetjük a naptárunkba, amihez hozzáadhatunk egy “Alert”-et, így mi tudjuk kiválasztani hogy 5-15-30 vagy esetleg több perccel előtte jelezzen. Nyilván a célnak megfelel és így akár a naptárunkba felvehetünk több kedvencet is, amit a Notification Centerben is látunk majd és nem kell belépni az alkalmazásba. 😉

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=G8UL_e_KeQo]

  • Méret: 0 MB | Verzió:
  • Ár: | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!