fbpx Skip to content

Múlt héten elhatároztam, hogy kipróbálom a beépített emlékeztető alkalmazást. Többek közt azért is tetszik nekem, mert végre szinkronizálhatom az emlékeztetőimet a MacBook Pro-mal, hiszen ez az egyik újítása a Mountain Lion-nak. Azonban most nem a Mountain Lion-ra térnék ki, hanem a GPS alapján történő emlékeztetésre, vagyis “emlékeztess engem valamire, ha épp ott vagyok valahol”.

Az iOS saját beépített emlékeztetőjét többféleképpen is beállíthatjuk, többek között akkor is jelezhet, ha éppen odaértünk egy helyre, vagy éppenséggel elhagyjuk azt. Ezt nevezzük helyszín szerinti emlékeztetőnek, ami a beépített GPS chipet használva jelez. A hétvégén ezt próbáltam tesztelni.

 

A legfontosabb dolog talán az akkumulátor. A hiedelmekkel ellentétben annyira nem fogyasztja az akkumulátort, azonban nem is ajánlom az egész napos használatát. Úgy gondolom, akkor érdemes használni, ha délután elmész valahova és nem akarsz elfelejteni venni valamit, vagy mondani valamit a másiknak, és tudod, hogy nálad, vagy éppen a munkahelyeden fogtok találkozni, de nem tudod mikor. Ebben az esetben érdemes beállítani a helyszín szerinti emlékeztetőt. Például kell venned este 1 liter tejet, hogy holnap legyen a gyereknek a müzli mellé, azonban nem fogod tudni, mikor jutsz el a boltba. Beállítod az emlékeztetőt a közeli kis bolthoz és beleírod, hogy vegyél tejet! 🙂

Mikor megérkezel a bolt közelébe, az Emlékeztető app rögtön figyelmeztet, hogy ne felejtsd el a tejet! Egyébként meglehetően pontosan jelez, és körülbelül 200-300 méteres közelségben már szól is.

Összegezve: Egész napos használatát nem ajánljuk az akkumulátor használat miatt, azonban rengetegszer jól jöhet, ha nem akarunk valamit elfelejteni. A helyszín szerinti emlékeztető meglehetősen pontos és időben szól. Nektek mi a véleményetek róla?

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Én eddig is használtam, csak az zavar, hogy nem lehet címet beállítani, hogy pl. emlékeztessen mikor megérkezek a Deák Ferenc utca 25. be, hanem azt el kell menteni a térképen és akkor a kontaktok közül kell kiválasztani. :/ Ezt nem szeretem, remélem iOS 6-ban lehet majd rendesen címet is megadni! Az nagyon jó lenne! 🙂


    (És ha nektek már megvan a béta, akkor megézitek, hogy lehet-e címet megadni? Köszi előre! ) 🙂

  2. @totyo100: Lehet címet megadni nálunk, de csak pontosan sikerült. Én előbb kikerestem a mapsban, majd pedig azt ki copy-ztam és másoltam be a reminders-be.

  3. @admin: rendesen is lehet? Ugy hogy nem kontaktból szeded az infót? Ez nagyon jó! Köszi a választ! 🙂

  4. Igen 🙂

  5. @admin: Nem, nem lehet. De ha tévednék mondjátok el hogyan lehet, mert a Reminders alkalmazásban sehol nem lehet beadni neki címet! Vagy az éppen aktuális helyet tudja az ember elmenteni vagy a kontakt listából vesz adatot, más lehetőség nincs. Szóval max úgy lehet megoldani, hogy map-en keresünk aztán a helyet mentjük a kontakt listába.

  6. @admin: iOS6 miatt 😉

  7. @admin: Na igen, ez így már érthető 🙂

    Egyébként az Apple-nek néha vannak nagyon átgondolatlan baromságai. Ha már raknak bele egy ilyen funkciót, hogy helymeghatározás alapján emlékeztet akkor miért azt felejtik el belepakolni, hogy ez együttműködjön a térkép alkalmazással?

  8. Nekem ezzel az a bajom, hogy neha 200-300 meteres pontossaggal jelez, ahogy irtatok, neha viszont mar 4-5 kilometerrel elotte vagy eppen megerkezes utan 15-20 percel. A telo az auto muszerfal tetejen, a gps vetel tehat jo. iPhone 4S. Igy szamomra megbizhatatlan.

  9. Én ezért nem használom. Képtelen voltam beállítani otthon hogy szóljon ha az IKEA-ban leszek.
    Így igazából pont értelmetlen az egész.
    Ezek szerint, csak IOS6-ban lesz létjogosultsága?

  10. 3GS-en müködik ez?

  11. @Patrik: Úgygondolom, mivel iOS5 fut rajta és az iOS6 is fog. Tehát szerintem igen! 🙂

  12. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  13. iOS 6 alatt tényleg lehet címet bepötyögni neki.
    Beírtam hogy Bp enikő u, megjelenítés térképen, erre kivette a Bp-et és berakta az irányítószámot meg hogy Majorszegidűlő. Amúgy jó helyre tette a tűt, de ezt a Majorszegit honnan vette? 😀

  14. iPad miniről lesz hír? Állítólag jön októberben, és pl engem is kimondottan érdekel.

  15. Pl 3Gs-en nincs ilyen “helszín szerinti emlékeztetés”

  16. Kösz a törlést. Most ott is felteszem, majd senki se fog válaszolni.
    Nekem müxik a helyszini emlékeztető, jópofa

  17. @Patrik: Az iCloud nem találja az oldalt!
    Nem tudom, án úgy gondoltam, hogy ez szoftverfüggő, dehát a Siri se megy 4S alatt, lehet, hogy ez meg 3GS-en nem működig. Pedig szerintem az lenne a normális. :/ 🙂

  18. Amikor megvettem a 4S-t, örültem, ennek a funkciónak, mert sokszor lenne rá szükségem. A hangsúly a múlt időn van, mivel az öröm csak addig tartott, amíg ki nem próbáltam. Egyszerűen értelmetlen ebben a formában ezzel a megbízhatósággal! Az, hogy először a kontaktok közé kell tennem a címet, már alapból kiheréli az egészet, az meg, hogy képtelen a valódi működésre, végképp értelmetlenné teszi. Volt olyan bejegyzésem, ami arra vonatkozott, hogy amikor megérkezem otthonra. Ehhez képest másnap jelzett, amikorra már háromszor voltam otthon és természetesen nem akkor, amikor megérkeztem, hanem amikor elindultam.
    Nem tudom, hogy egy kies pusztán, ahol 180 fokos rálátás van az égboltra hogyan működik, mivel erre a funkcióra nekem a városban lenne szükségem, a sűrűn beépített városban viszont teljességgel működésképtelen. Ez annak fényében a különösen vicces, hogy a GPS a térképen még a földszinti lakásban is pontosan mutatja, hogy hol vagyok, az emlékeztető alkalmazás meg még az utcában sem tudja. Szerintem az iOS 5-ben ez csak az imidzs rombolására jó, másra nem.

  19. @KrE82: Nekem eddig nem volt gond vele és nem kell betenni kontaktok közé iOS6, csak beírom és kész.


Add a Comment