fbpx Skip to content

Nyakunkon az iskolaév! Szerencsére az iPhone és az iPad remek eszközök nemcsak tanuláshoz, de akár az osztálytereben is – legyen szó fontos fájlok tárolásáról, jegyzetelésről vagy esszéírásról. Mindezekhez a feladatokhoz, és még számos más iskolai teendőnk elvégzéséhez hasznos alkalmazások legjavából az iMore segítségével szeretnénk egy csokorra valót bemutatni Nektek. Reméljük, ezek az appok Tőletek is megkapják az ötös osztályzatot! 🙂

Dropbox

Mielőtt belekezdenénk az oktatás-, tanulás- és iskolacentrikus alkalmazások tárgyalásába, engedjétek meg, hogy megemlítsük azt a bemutatásra talán nem is szoruló programot, aminek minden készüléken ott kéne lennie. Manapság a könyvek és füzetek mellett egyre több az olyan fájl, amit a diákoknak tárolniuk és kezelniük kell az év során. Az ingyenes Dropbox szolgáltatás két gigabájt felhőalapú tárhelyet kínál – egy tanuló számára ez, ideális esetben, több, mint elég. A Dropbox alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból.

[appstore id=”327630330″ country=”HU” style=”custombox1″]

iStudiez Pro

Órarendünk, házi feladataink és egyéb teendőink rendszerezésére jöhet jól az iStudiez. Ez tipikusan egy olyan terület, amivel sok diáknak gondja akad – szerencsére ez az alkalmazás értesítések révén figyelmeztet a közelgő határidőkre és feladatokra. Az app 0,79 euróért tölthető le az App Store-ból (egy némileg korlátozott, ám ingyenes verziót is megtalálhatunk ugyanitt).

[appstore id=”322439186″ country=”HU” style=”custombox1″]

[appstore id=”310636441″ country=”HU” style=”custombox1″]

Khan Academy

A Khan Academy az egyik legjobb ingyenes, tanulást segítő alkalmazás. Fő profilja az oktatóvideók elérése-lejátszása és azok letöltése. Jelenleg több, mint 2700 videó közül válogathatunk kedvünkre, óvodás témáktól a történelmen át akár az analitikus geometriáig. A tanulást segítendő, az egyes „leckék” teljesítése után különböző ajándékokat (a számítógépes játékokból ismert úgynevezett avhievementeket) kapunk.

[appstore id=”469863705″ country=”HU” style=”custombox1″]

Flashcards+

Az egyik legjobb tanulási technika az ún. tanulókártyák (flashcards) használata. A fenti alkalmazás lehetővé teszi, hogy iPhone vagy iPad készülékünk segítségével készítsünk és használjunk ilyen kártyákat. Végre nem kell több óriási pakkal járni, és napközben, akár valamilyen tömegközlekedési eszközön utazva is tanulhatunk a jobb jegyek érdekében. Az alkalmazás ingyenesen tölthető le az App Store-ból:

[appstore id=”408490162″ country=”HU” style=”custombox1″]

CaptureNotes 2

A címben szereplő iPad-alkalmazás ideális jegyzetek készítésére, méghozzá a legkülönfélébb módokon. Nemcsak kézírásunkat rögzíthetjük, de készíthetünk a jegyzethez közvetlenül csatolható hangfelvételeket és fényképeket is, valamint PDF formátumú dokumentumokat is importálhatunk és saját jegyzeteinkkel láthatjuk el azokat.

[appstore id=”464386684″ country=”HU” style=”custombox1″]

Pages for iOS

Az OS X-ről ismert kiváló szövegszerkesztő iPhone-os és iPades változata. Az iskolai munka egyik elengedhetetlen velejárója az esszéírás – hála a Pagesnek, ezt a tevékenységünket bármikor folytathatjuk. Ha eszünkbe jut egy kis hibajavítás, vagy csak unatkozunk a buszon, csapjuk fel kedvenc házidolgozatunkat, és bátran szerkesszünk bele – a változások az iCloud-on keresztül az alkalmazás asztali verziójában is megjelennek. Az Apple-től megszokott módon az itt felsorolt alkalmazások közül ez a legdrágább – 7,99 euróért vehetjük meg az App Store-ból.

[appstore id=”361309726″ country=”HU” style=”custombox1″]

The Elements: A Visual Exploration for iPhone and iPad

Ha kémia-függő vagy, akkor ez a Te alkalmazásod. Vizuálisan bemutatja neked a periódusos rendszert, sőt több olyan funkcióval is büszkélkedik az alkalmazás, mellyel könyedén veheted a kémia tantárgy akadályait. Gyönyörűen kidolgozott tartalommal rendelkezik, ezért mi kifejezetten ajánljuk.

[appstore id=”377886887″ country=”HU” style=”custombox1″]

[appstore id=”364147847″ country=”HU” style=”custombox1″]

Anatomy & Physiology REVEALED: Skeletal & Muscular for iPad

Ezt az alkalmazást elsősorban biológia órára és a anatómiára ajánljuk. A teljes emberi test felépítését tartalmazza 3D-ben. Több mint 5.000 anatómiai részletet, videót, grafikát találunk az appban. Akár mikroszkópikus részletességgel is végigpásztázható az emberi test, és megnézhető, pontosan hogyan épül fel, mindez rengeteg animációval.

[appstore id=”531864425″ country=”HU” style=”custombox1″]

Quick Graph for iPhone and iPad

A Quick Graph a matematikában lehet segítségedre. Különböző ábrázolásokra képes, és különlegessége, hogy nem csak 2D-ben, hanem 3D-ben is képes ezekre. Nagyon komoly tudással rendelkezik, alapesetben ingyenes, de 1.59 euróért érdemes megvenni a további funkcióit.

[appstore id=”292412367″ country=”HU” style=”custombox1″]

WolframAlpha for iPhone and iPad

Ha valamit keresel, akkor a WolframAlpha a Te alkalmazásod. A világ legnagyobb adatbázisával rendelkezik, van offline és online része is. Tanuláshoz rengetegszer használják az emberek az interneten, és már elég régóta rendelkezik iPhone, iPad klienssel. Ahhoz képest, hogy mennyi mindent tud, nem is olyan drága 1.59 euróért. Kifejezetten ajánlott alkalmazás!

[appstore id=”334989259″ country=”HU” style=”custombox1″]

iBooks

A végére hagytam az iBooks-t, mert ezzel már sokan találkoztak. Az iBooks egyik komoly része a PDF megjelenítés. Emiatt mi nem csak az App Store-ból letöltött könyvek olvasására használjuk az alkalmazást, hanem PDF-ket is pakolunk rá az iTunes segítségével. Az iBooks képes az emailben jött PDF-ekkel is megbirkózni. Természetesen ingyenesen tölthető le az App Store-ból.

[appstore id=”364709193″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Ez mind szép és jó! Egyetlen egy -nem elhanyagolható- gond van vele, mégpedig az, hogy egyik sincs magyarul. Kis hazánkban erre a területre senki sem fejleszt? A negyedikes, ötödikes gyereknek aki nem utolsó sorban tökéletesen kezeli és imádja az iPad-et, szívesen odaadnám, hogy ne csak a szórakozásra használja az eszközt, hanem a tanulásban is segítse. De azért valljuk be, hogy ahhoz, hogy tanulni is tudjon belőle kell hozzá a komoly angol tudás. Márpedig ez, alsó tagozatban még nincs meg minden gyereknél sajnos…

  2. @mikey™: Az iStudiez Pro (csak a pro), a Pages és az iBooks tud magyarul.

  3. én nagyon sok hasznát vettem a Classes – timetable nevű programnak… Pontosan lehet benne vezetni mindent, bele lehet írni az egész órarendünket, mindig mutatja, hogy éppen melyik óra van, még mennyi van hátra, melyik teremben van/lesz, melyik tanár oktatja, AB hét lehetőség, színeket lehet az órákhoz rendelni, jegyzetelni hozzájuk stb…
    Házifeladatokat fel lehet írni, dolgozat időpontokat.
    Év elején még sokat segített mindig, amikor újra és újra meg kellett tanulni az órák sorrendjét minden napra.

  4. @Njoci: Oké, akkor tévedtem. De azért valljuk be, hogy ez nem túl hosszú lista volt. 🙂

  5. Hát nem!

    Ami mindenkinek szól:
    Power point. Majdnem mindegyik powerpoint kezelő app úgy formálja át a ppt fileokat mintha egy pdf et olvasnék. Semmi animáció.
    Nem tudom h a keynote kezeli e a microsoft office os animációkat (mert rendszerint mindenki ezt használja) de én 7 eurót erre nem adok ki.

    Slideshark Ez egy free app és offline nézegethetem animálva a prezentációkat

    Orvostanhallgatóknak:
    Az az anatos alkalmazás fos ami a cikkbe van.
    Sőt egyelőre nincs semmilyen értékes app ami többet (vagy legalább annyit) nyujtana mint a tankönyv.
    Keress rá h visible body. Az se a legrészletesebb de legalább 3D s. Annyira h szabadon forgathatom különböző layereket hozzáadva.

  6. Sziasztok!

    Próbáltam ITunes-on keresztül pdf- file-t IBook-ba emelni, de nem sikerült. Meg sem jelenik nekem ( mint a keynote vagy a numbers ), hogy átvigyek bármit is.
    Mit rontottam el?

    Köszi,

    SoZoli

  7. @sozoli: a PDF-et importálni kell az iTunes-ba, majd a Books (Könyvek?) fülön kell bekapcsolni, hogy szinkronizálja.

  8. Köszi, megpróbálom.

    SóZo

  9. @Hds: “Mindezekhez a feladatokhoz, és még számos más iskolai teendőnk elvégzéséhez hasznos alkalmazások legjavából az iMore segítségével szeretnénk egy csokorra valót bemutatni Nektek.”

  10. Hali! iStudiez valamiért nem indul. Rábökök, pár másodpercre felvillan, aztán kilép. Van valakinek valamilyen ötlete? 🙂 Köszi

  11. A listát még határozottan kiegészíteném egy jegyzetelõ app-al. Esetemben az UPAD nevu alkalmazas. Itt is bemutattátok, kb azota hasznalom. A legjobb es nagyon megéri az árát. Vissza is jott, mert 2 eve nem veszek jegyzetfuzetet emiatt az app miatt.


Add a Comment