fbpx Skip to content

Múlt héten Erdélyben voltunk, és pont akkor szólt a TomTom-tól egy ismerős, hogy van egy új autós tartójuk. Azon nyomban rá is vetettem magam, mondván legalább tesztelhetem élesben. A TomTom autós tartóival már korábban is találkozhattatok itt a blogon, még anno Takival teszteltük őket. Azóta persze fejlődött a technika, már nem szükséges a GPS chip sem az ilyen tartókba. A TomTom fejlesztő szakemberei elkezdték feltérképezni, hogy mire is van szüksége az embernek, így született meg a TomTom 2012-es autós tartója.

Tehát a hét elején kaptam is egy tesztpéldányt, mellyel egész végig navigáltunk az 5 napos túra alatt. Nem akarok hosszú cikket írni róla, inkább kiemelném azokat a tulajdonságokat, amik nekem kifejezetten tetszettek. Először is, hogy tokkal együtt belefér egy iPhone! Ez talán a legfontosabb, mivel a legtöbb ilyen tartóba tokkal szinte esélytelen belerakni a készüléket. A TomTom erre kifejezetten odafigyelt, 2-3 különböző féle tokkal sikerült kipróbálni, és tényleg bármilyen tokkal megfogja az iPhone-t. A második dolog a töltés. A TomTom odafigyelt arra, hogy ne csak szimpla USB-s, hanem egy komoly gyorstöltőt is kapjunk, amivel navigálás vagy egyéb megterhelő alkalmazás futtatása közben is feltölti a telefont, nem csak szinten tartja. Nézzétek meg az alábbi videót, mit is tud az új TomTom autós tartó:

Nekem a kihangosító is tökéletesen működött, 2 telefonnal is kipróbáltuk, többek közt a következőket tudja a kütyü:

  • Hívások kihangosítása
    A Bluetooth® kapcsolatot teremt telefonja és az autós készlet között, így Ön vezetés közben is biztonságosan kezdeményezhet és fogadhat hívásokat. A hívások kihangosítása az autós készlet hangszóróján és mikrofonján keresztül történik. Ez még akkor is működik, ha telefonja nincs a dokkolón.
  • Hangerősítés
    A beépített 2 wattos hangszóró minőségi hangzást visz autójába. Hallja a kihangosított hívásokat és az útvonalra vonatkozó utasításokat tisztán és hangosan a hangerősítés segítségével.
  • Könnyen elérhető hívásfogadás és híváselutasítás gombok
    A könnyen elérhető hívásfogadás és híváselutasítás gombok akkor is működnek, ha telefonja nincs a dokkolón. A rövid utakon, amikor nincs szüksége navigációra, akkor is fogadhatja vagy elutasíthatja a hívásokat, ha telefonja a zsebében van.
  • Két telefon csatlakoztatása
    Csatlakoztasson egyszerre két telefont az autós készlethez. Az utas és a vezető is kezdeményezhet vagy fogadhat hívásokat, és hallhatja az útvonalra vonatkozó utasításokat. Az autós készlet emellett öt telefongombot is tárol az újbóli automatikus csatlakozáshoz.
  • Meghosszabbítható mikrofon
    A közelebbi elhelyezéshez csíptesse a meghosszabbítható mikrofont a napellenzőre vagy az autó A-oszlopára. A kevesebb háttérzajnak köszönhetően beszélgetései még tisztábbak lesznek.
  • Zaj- és visszhangcsökkentés
    A zaj- és visszhangcsökkentés tisztábbá teszi a beszélgetést mindkét fél számára.
  • Hangmenü és szóbeli utasítások
    Csatlakoztassa telefonját egyszerűen a hangmenüvel, mely szóbeli utasításokon keresztül segít Önnek a telefon párosításában. A szóbeli utasítások lépésről-lépésre vezetik Önt, és olyan visszajelzést is adnak, mint a „telefon csatlakoztatva”.

Ha valaki a készülék rögzítése miatt aggódna:

  • Illeszkedik a tokhoz
    A kényelmesen állítható felső résznek köszönhetően a tartó tokban lévő és tok nélküli iPhone-hoz is megfelel.
  • Fekvő és álló tájolás
    A gömbcsukló segítségével fekvő vagy álló helyzetbe forgathatja telefonját, így kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb orientációt.
  • Egyszerű dokkoló
    Egyszerű dokkolás beépített csatlakozóval. Helyezze be iPhone-ját közvetlenül a tokba pillanatok alatt.
  • Kettős rögzítőrendszer
    A gépjárművéhez legjobban illő rögzítés: a rögzítőkorong segítségével készülékét a műszerfalon és a szélvédőn is rögzítheti. Több választási lehetőség az optimális biztonság és kényelem érdekében.

Egyszóval egy nem mindennapi töltővel állunk szemben, egyetlen hátránya az ára. Nem tartozik a legolcsóbb termékek közé, azonban ezért az árért egy komoly minőséget kapunk és nem csak egy sima autós töltőt és tartót.

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Azért ennyi pénzért egy GPS chip is beleférhetett volna, mint az elődbe.
    Szerintem egy tizessel olcsóbban vinnék mint a cukrot…

  2. iGo Primo-hoz nincs autós tartótok?

  3. Ez komoly, hogy audio kimenet nincs rajta? Sehol sem találok rá utalást, a képeken sehol sem látszik.
    Szerintem alap elvárás, hogy egy tartó a zene kihangosítását is támogassa, legalább egy jack aljzattal, de a legjobb ha a tartóból csak egy vezeték jön ki, és később oszlik el hang/töltő funkciójú kábelekké.

  4. @itanczos: Teljesen felesleges bele a GPS chip! A mostani készülékek elég gyorsak és jól működnek

    @roLLka: Mármint? Miért?

  5. Ennyi pénzért a Dension már jobb szerintem.
    A beépített fm transmitterével a zenéket is lejátszom az autó rádióján.
    Persze, abba nem teszem bele tokba a készüléket…

  6. Megeri megvenni, mikor 1 honapon belul itt az uj telefon tok mas csatlakozoval 🙂

  7. @admin: Jah, de nekem még 3g-sem van, amibe igen csak jól jönne a gps…Mivel a beépített annyira sz@r, h van amikor 3 utcát is téved, és mire “felébred” addigra már rég le kellet volna kanyarodni.. Nem 1x voltam azon a szinten, h ökölel szétverem.. 😀 Szerintem is kéne bele a gps.. Vettem a teszkoba egy tartot kb 2 éve 2000ft-ért szilikongumis csúszásmentes pofái vannak, amit megfelelő méretüre szétnyitva, bármilyen telefont bele tehet az ember…és még forgatható is. Igaz csak szimpla tartó, de elfér alatta a töltő kábel, mert oldalrol fogom meg… Az egész nem került 4e ft-ba 😀 Az autos töltövel 1ütt.. Ja én fülessel telefonálok, tehát ez sem létszügséges a tartolnál..

  8. 2 hete vettem Densiont.
    Tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
    iPhone 4 felett már nem kell beépített gps a tartókba!
    Az FM transmitter kiváló! Zene kihangosítás nagyon könnyű.
    Navigálásra perfect!
    Car Dock ingyenes app! Jó minőségü anyagból van összerakva.
    Kiváló Magyar Termék!!!
    Nálam csak egyetlen apró hibája van, hogy csak i4 és i4s-t lehet belerakni. Vagyis ha jön az új készülék és valószínű változik majd a mérete+csati akkor azzal már nem lesz jó!
    Ettől eltekintve csak ajánlani tudom!

  9. 1évig használtam a tomtom előző verzióját, nagyjából ugyanezt tudta. Bluetooth kapcsolat, saját hangszorón kihangositotta beszélgetést, jack hangkimenet. De aztán tönkrement. Első nagy baja volt hogy elég gyenge volt a mikrofonja, sokan panaszkodtak hogy nem értik mit mondok, aztan a telefonbeszélgetéseket nem csak a saját hangszorojan hangositotta ki, jack jelre nem kuldte. a gps erosites nagyon jo volt. A tapadokorongja hetente a hideg-meleg valtozastol leesett. Es az egy eves hasznalattol a muanyag alkatreszek felmondtak a szolgalatot eltörtek a belsejében, de még elötte elkoptak a pinek az aljában. Mostmár másfél éve densiont használok, semmi baja, kimenő jelen adja ki a telefon kihangositast is, fm transzmiter reszet csak kiprobaltam jo de nem hasznalom. Egy hatranya van: sokkal nehezebb kiszedni belole a telefont mit a tomtom tartobol. Szoval lehet hogy ez az uj tomtom tarto jobb de nagyon sokat kell fejlődniük hogy elérjék a dension szintet.üdv

  10. huh sok helyen elirtam: szoval csak sajat hangszoron hangosit ki , és a másik hogy a densiont még csak fél éve használom…bocs

  11. @dnp: Ha jól emlékszem a TomTom volt az egyetlen aki a régi tartót használhatóvá tette az I4/I4S-el is a többiek tojtak rá. És mindezt ingyenesen.

    Dension reklámot lehetőleg a Dension teszt alá… Akinek meg az van örüljön neki. Aki elégedetlen volt a régi Tom Tom tartóval az mást fog venni, aki elégedett, az remélhetőleg erre fogja lecserélni…

  12. @JEROME: Pont ezért változtatott a Tom Tom az external mikrofonnal, ugyanolyan minőségbe fognak hallani mint a N..kia CW-vel mert a mikrofont a napellenzőhöz tudod vinni.

    A Densionnak és a Tom Tom-nak más a célközönsége. (szerintem)

  13. @admin: csak mert iGo Primo appom van.. De ha kezeli ezt a dokkot akkor lehet ezt veszem meg:)

  14. Gergő! most rendeltem egy ilyet, ha nem jó hozzád “dobom” 🙂

  15. @totiphone:
    Elnézést, hogy az alternatívát többre tartom és fel merem hozni!
    Moderáljon az admin, ha rosszat tettem ezzel!!!

  16. 30 ropi ???? Meg jo hogy lehet kapni ..:D

  17. @totiphone: Ha akkor jelent volna meg az uj tomtom amikor az enyem elromlott lehet azt veszem meg. De elötte le kellett volna tesztelnem a mikrofonjat. Tenyleg jo hogy vezetkes a mikrofonja, bar sok kedvem nem lenne egy ujabb kabelt elrejteni az autoban, mikor mas ugy is megoldott a mikrofon kerdeset hogy a taron van es tokeletes a minoseg. A cikk szerint meg mindig sajat hangszoron hangosit ki a tomtom, nem ertem ez miert nem csak egy opcio.
    Remelem a muanyag minosegen is javitottak.
    En nagyon szerettem azt a tartot, es mint mar mondtam legjobb dolog a telefon nagyon könnyü rögzitese volt. egykezzel siman elhelyeztem a tarton majd ugyanugy egykezzel ki, ez a densionnal nem igazan igy meg, – bar ennyi ido utan mar rajottem hol kell megnyomni hoyg egybol elengedje, de a densionban a z a szeles hatlap egy marha nagy tevedes volt.
    udv

  18. Nem tudok szabadulni a gondolattól: a TomTom úgy hozza ki új tartóját másfél hónappal az iPhone megjelenése előtt, hogy nem lesz jó hozzá, vagy nagyon is tudja, az új iPhone-ról elterjesztett képek hápognak!:-)

  19. @JEROME: A 2 Wattos hangszóron keresztül hangosít ki, és a zenét is ott játsza le. Akinek a tapadókorong enged el a régi model annak ingyen és bérmentve kicseréltetem a tapadókorongját.:)

  20. @Tamaci: Mint írtam, az előző tartónál megoldotta a váltást, és bízom benne, hogy most is kitalálnak valamit… De legjobb tudomásom szerint még nem tudják milyen lesz az új csati. Erre van egy vicces sztorim, amikor az egyik tartozék gyártó fel akart készülni, hogy gyorsan legyen kompatibilis terméke az új padhoz, és legyártott matricát 2S, 3 néven is de NEW-ra nem gondolt senki…

  21. Külföldre is van csomagküldés ha Szigon Store- ban vasarolok? Csak mert nem tudom kiválasztani a szállitás tipusát.. és igy rendelni sem tudok..:S

  22. *Szifon

  23. @totiphone: köszi!

  24. @roLLka: Kérlek hogy emailben rendeld meg, a szállítást meg tudjuk oldani, de a pontos rendelésed ismeretében külön kell árat kérnem rá a futártól, illetve csak előre utalással vagy PayPal-al fog működni, utánvéttel nem.

  25. Tegnap megjött a tom tom tartó, sztem No. 1. semmi zaj, tökéletes kezelhetőség sok apró tartozék mindenre ügyeltek… Igaz van a kocsiban BT kihangosító de sztem csak ezt fogom használni…

  26. szerintem egy egyszerű parasztvakítás.
    Én egy parrot 9100 használok, egyszerű 1000 Ft-os tartóval (a tartóban amúgy is csak akkor van ha navigálok, mert a zenét, és a telefont a parrot képernyőjéről vezérlem, a telot elő sem kell vennem) és el nem cserélném semmire. Persze kicsit drágább volt, de minőségi zene hallgatást, és telefonálást tesz lehetővé.

  27. @ikiegeszitok: Ugy lesz, igazábol a szállitási költseg ami kerdeses gondolom:) PayPal nem problema:)


Add a Comment