fbpx Skip to content

„Ti használjátok még Sirit annyira, amennyire annak idején tettétek? Mert én bizony igen, méghozzá egyre inkább!” – írja Robin Bollen. Siri egyre több és több mindent tud, viszont vannak, akiknek nem elég Siri tudása magában; nekik ajánljuk a következõ tweakeket.

  • Siri mod: rögtön egy multifunkciós tweakkel kezdünk! Ez az alkalmazás egyrészt kiteszi a státuszsorra Siri aktuális állapotát (készenlét, hallgat, stb.), másrészt be lehet állítani, hogy Siri mindig beállításaival együtt nyíljon meg.
  • Open Siri: itt most nem egy szabad szoftveres Siri-klónról van szó 😀 , hanem az iOS 6-ban már meglévő funkciót hozza el nekünk: ez egy tetszõleges alkalmazás megnyitása.
  • SiriGole: három mozdulatot, „gesztust” ad a mikrofon ikonjához: hosszan nyomvatartva bezáródik Siri ablaka; balra csúsztatva a beállítások nyílnak meg; jobbra swipe-olva pedig a folyamatban lévő beszélgetést törölhetjük.
  • SpotSiri: a Spotlight keresőmezője mellé tesz egy gombot, amivel Siritől megkérdezhetjük, amit éppen beírtunk oda.
  • WireSiri: a vezeték nélküli (mobil, Wi-Fi, …) hálózatainkat tudjuk Sirivel vezéreltetni.
  • JpgToSiri: a “Show me a picture of <valami>” kérésre – micsoda meglepetés – a megjelölt tárgy képét mutatja Siri.
  • QuickSiri és QuickSiri for iPad: a pici alsó sáv helyett teljes méretben nyitja meg kedvenc digitális asszisztensünk ablakát.
  • SiriBoard: tulajdonképp egy Home gombot kímélő kiegészítő; egy Siri megnyitására szolgáló ikont helyez el a SpringBoardon.
  • SwipeSiri: ujjunk felfelé húzásával bezárhatjuk Sirit (szerintem eléggé logikátlan)
  • Conversiri: segítségével egy egyedi beszélgetést állíthatunk össze, Siri válaszait előre definiálva. Vicces dolgokat lehet ebből kihozni…
  • SiriColors: az alapértelmezett lila szín helyett egy véletlenszerű színt ad a mikrofon ikonjának.
  • SiriLaunch: Siri indítása a Notification Centerből. Kompatibilis az IntelliScreennel.
  • SiriSport: egy újabb előrehozott iOS6-feature, nem fogjátok kitalálni, hogy mire jó 😀 Na jó, aki nem nézte a WWDC-t, annak elárulom: sportesemények eredményeit, csapatok helyezéseit lehet vele megnézni.
  • SiriStatus: a rejtett státuszsort engedélyezi; ezt a beállításokból lehet konfigurálni.
  • SiriHeights: Siri ablakának méretét lehet ezzel a tweakkel tetszõlegesen módosítani.
  • SiriToggles: Siri által kapcsolhatunk ki-be különféle rendszerfunkciókat, megváltoztathatjuk a fényerősséget, stb.
  • SiriLoveLyrics: az éppen játszott szám szövegét keresteti meg Sirivel. Ez a plugin nem ingyenes.
  • Siri Rotation Fix for iPad: Siri nem működik helyesen az iPad fekvõ módjában, ez a kiegészítő viszont javítja a hibát.
  • Fact Assistant for Siri: a “Tell me a random fact” parancsra Siri keres nekünk egy véletlenszerűen kiválasztott, érdekes tényt.

Nos, ezek lennének a legfontosabb, Sirihez készült tweakek. Ha kihagytam volna valamit, írjátok le bátran!

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Jailbreak FAQ Addon for ChatBot:Siri válaszol pár jailbreak-vel kapcsolatos kérdésedre -biztos jó lehet,én sajnos nem tudtam kipróbálni mert 5.1.1-em van,arra pedig nem kompatibilis. 🙁

    Vagy

    BatteryLevelAE:Minden fontosabb infót elmond az akuddal kapcsolatban.

    Én ezt a kettőt tartottam érdekesnek.

  2. hát nekem innen csak a siri sport lenne fontos, de nem müködik ?? nálatok igen ?? elöször németül probáltam, nem is csodálkoztam h nem müködik, de most angolul se…

  3. Sziasztok!!

    Nálam a Sirimod nem működik. Lehet 4S-en nem jó na mindegy.

  4. International Locations !!! Kereshetsz vele “helyeket” az USA-n kivul is . Angliaban probaltam , itt remekul mukodik.

  5. AssistantExtensions – rengeteg lehetőséget nyit meg a Siri előtt és alapból lehetővé teszi a géppel való beszélgetést.

    Lingual – fordító kiegészítés

    SiriCorrectInfinity – utólag javítható a szöveg, ha netán a drága gép félreértette volna. Nem anyanyelvi angolt beszélőknek felettébb hasznos!

    SiriToggles – (a cikkben már említett)

    Amúgy egyáltalán nem használom a Siri-t még a fenti, elsőre hasznosnak tűnő kiegészítők ellenére sem, mivel egyszerűen körülményes. Nyomom a gombot pár másodpercig, bejön Siri, még pár másodperc, elmondom neki, hogy mit szeretnék, ezzel újabb hosszú másodpercek telnek el, ő még hosszabb másodpercekig gondolkodik, majd az esetek egy részében mégsem azt teszi, amit szeretnék. Ahol épp jól jönne, ott meg általában vagy nem tudok beszélni, vagy épp akkora a háttérzaj, hogy semmit nem ért meg az elmondottakból. Amikor kellően nyugodt a környezet, beszélni is tudok és működhetne a dolog, akkor meg egyszerűbbnek érzem a beszélgetést mellőző használatot. Számomra teljességgel fölösleges PV.

  6. @Sziszkaaa: Milyen iOS-on próbálkozol ?

    @lewis3:Milyen fw-n,és milyen készüléken próbálkozol ?

  7. @HSn0wQ 4S 5.1.1.. Lehet h ez a sports se kompatibilis 5.1.1el?

  8. Használnám a sirit, ha nagyar lenne…

  9. Használnám a sirit, ha nagyar lenne!

  10. @nagyB: Hat sajna arra meg varni kell nehany hetet 😀

  11. @lewis3: Az említett tweak nem kompatibilis az iOS 5.1.1-vel.

  12. @HSn0wQ: Akkor nálam is baj lehet az 5.1.1. igaz a wiresiri jpgsiri telepítése utàn lefagyott a siri 5 percre semmit nem lehetett csinálni a telóval

  13. @Sziszkaaa: Lehet.Igazából az iOS 5.0.1 óta már Siri klónokat se fejlesztenek.Lehet,hogy 5.0.1 óta Siri-re való tweak fejlesztés is megállt.

  14. @HSn0wQ: az open siri viszont működik meg a hands-free-control is. Bár első alkalommal a toggle jó volt mert be tudtam vele àllítattni a fényerőt ezt megcsinálta utána volt vele gond. Jó persze megvagyok a wire toggle jpg nèlkül bàr toggle azèrt jó lett volna ha működik. Na de ez van és köszi a vàlaszt;))) ja és bocsi, hogy az előzőek 3x mentek el de mindig azt írta ki, hogy ellenőrizzem az üzit.

  15. amiota feltettem a siri sportsot nem müködik a sirim…ill senkit nem hiv fel, csak kiirja amit mondtam és tölt…ha az idöjárást kérdezem akkor tölt fél percet és utánna mondja csak…ha megkérdezem h hogy van arra egyöl válaszol…aztán m letöröltem a sportsot de még ugyanugy nem jo a siri… telo restore a legjobb megoldás ???

  16. Na úgy tűnik a probléma mèg így is fennáll. Sms küldésnél azt mondja küldi de a hang nem hallatszik hogy elküldi csak forog a mikrofon körül aztàn semmire nem reagàl lehet újra kell tenni az egészet:((

  17. @lewis3: Ja.Van amikor nem tőrlődik rendesen egy tweak ebben az esetben vagy próbálsz manuális úton valamit okozni vagy restore-olsz.

  18. ja hát a restore megoldotta a problémát 🙂

  19. @KrE82: Kb ugyanezek az indokaim. Hónapok óta el sem indítottam. Ezek közül a tweakek közül elég sok nagyon régóta fent van, de nem is emlékszem már a parancsaikra. Ugyanakkor mintha idővel egyre süketebb lenne. Már lassan semmit sem ért meg. Az egyetlen dolog, amire jó lenne, arra nem használható Magyarországon.


Add a Comment