fbpx Skip to content

Mivel 1986-ban születtem, erről a divatról sajnos lemaradtam. 🙂 Azonban most találtam a hestyle.blog.hu-n egy összefoglalót az 1986-os Apple divatról.

Ó, azok a csodás 80-as évek…

Lehet, hogy a korom miatt, de lehet, hogy csak ebben a témában való tudatlanságom miatt eddig nem tudtam az 1980-as évek egyik “forradalmi” divatcégéről, az Apple Clothing Line-ról.

Igen, arról a bizonyos Apple-ről van szó…

Napjaink egyik legnépszerűbb és legsikkesebb számítógépes cége, az Apple ugyanis 1986-ban egy komplett kollekciót dobott piacra, amely a férfi és női ruházattól kezdve a gyermekviseleten át, egészen a lakberendezési és öltözködési kiegészítőig kínált “divatos” darabokat a nagyközönségnek. A kollekcióban találunk többek között Apple feliratos pulóvereket, almás sapkákat, órákat, sőt ha jól látom az egyik férfinadrágon a nagyon menő “Nightclub Ooh Ooh” felirat olvasható. Bizonyára ezt a darabot az éjszakai élet császárainak szánták. A modellek és azok beállásai, tekintetei külön említést érdemelnek, főként a kisfiú már-már Zoolander típusú nézését figyeljétek: Menő!

A viccet félretéve valószínűleg nem véletlenül volt tiszavirág életű az Apple ruházati márkája, még azokban a giccses és a divat szempontjából nem éppen kiemelkedő 80-as években is az egyik legnagyobb mélypont lehetett ez a próbálkozás. Így visszanézve már inkább megmosolyogtatóak a vintage darabok, melyek közül a sima, barna táskák nem is olyan rosszak! Tényleg.

Azért kíváncsi lennék, hogyha ezeket a darabokat ma dobná piacra az Apple, akkor vajon ezekért is megindulna a boltok előtti sátrazás a fanatikusok körében?

Nektek mi a véleményetek?
Hogy tetszik a kollekció?

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Az óra és a fehér pulcsi kék csíkokkal, jól néz ki

  2. Szerintem egy ilyen kollekció ma tuti siker lenne! Bár van néhány régi darab benne, de a többség a retro érzés miatt remek lenne! 🙂 – egy sapkára vevő lennék én is mindenképp!

  3. @Tamás: Fullcap-be apple? Mi komoly lenne?

  4. olyan vekkert lehet valahol kapni???*.*

  5. sityakom es a masodik kepen lathato polom is volt…. jah akkor meg jovilag volt…

  6. háááát ez pár hete kering a neten, akinek van belőle 1-2 db, tuti jót kaszál…:S:D

  7. Ma mindennel aratnának. Ha

  8. … olyan almákat árulnának a piacon, amibe bele van harapva, azzal is 🙂
    A faxért küldte be az előző hsz-t, amikor lenyomtam az “o” betűt…

  9. Apple gemkapocs :))) Ha eredeti lennék ezt adnám sim-tű gyanánt Iphone-hoz!


Add a Comment