fbpx Skip to content

Ahogy azt a WWDC’12-n megtudhattuk, az iCloud is egy nagyobb frissítésen esik át. A Mountain Lion megjelenésével az iCloud-ban is találkozhatunk majd új menüpontokkal:

Többek között elérhető lesz majd a notesz, az emlékeztetők, illetve frissül a naptár és a Find my iPhone. A utóbbi két menüponton kivül ugye a többi eddig nem volt elérhető a weben, mostantól az emlékeztetőkbe és a noteszbe is belenézhetünk a http://beta.icloud.com-on. A naptárban én nem láttam nagyobb változást, a notesz és az emlékeztetők pedig ugyanúgy néznek ki, mint az iOS-en.

Azonban újdonságot lehet találni a Find my iPhone menüpont alatt, ahol most már kaptunk egy teljesen új menüpontot is:

Ez a Lost Mode, ami az elveszett készülékek előkerülésében lehet segítségünkre. Vagyis ha ezt bekapcsoljuk, akkor a megtaláló csak egy bizonyos telefonszámot tud hívni: azt, amit itt az iCloud alatt megadunk. Újdonság még, hogy itt rögtön látszik már az iPhone töltöttsége is, az enyém például töltőn volt, ezt is külön jelzi nekünk a frissített dizájn alatt a kis ablak jobb felső sarkában. 🙂

Miután megadtuk a telefonszámot és a szöveges üzenetet, lezár az iPhone és csak ezt az egy telefonszámot engedi hívni:

Azt nem mondanám, hogy egy tolvajt elrettentettünk, de segítség gyanánt jól jöhet.

Az iCloud beta egyes újdonságainak használatához az iOS 6 beta lehet szükséges. Ti mennyire használjátok az iCloud webes felületét? Számotokra mennyiben lesznek hiánypótlóak a fenti újdonságok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Sziasztok!

    Az miért nem jut eszükbe az almásoknak, hogy csak jelszó megadásával lehessen kikapcsolni a Find my iPhone funkciót?
    Aki megkaparint egy i készüléket az első dolga , hogy kikapcsolja. Aztán annyi…

  2. @nemtomi: És még jobban jár, ha újra is húzza az ios-t

  3. Nekem abszolút nem lesz hasznos…
    De mostmár az Apple kitalálhatna valami “forradalmi” újítást mármint menü kinézetbe vagy új funkció.

  4. @chuckie: nem segit az iOS ujratelepitése sem, attól még ott marad a készülék a te felhasználódnál, amig te ki nem törlöd onnan tudod követni a készüléket! 🙂

  5. Volna egy olyan kérdésem hogy egy felhőt lehet létrehozni, akkor is ha két telefonom van?

  6. @Harlond: Ez nem teljesen igaz, igaz hogy a felhasználódnál ott marad, de nem tudod nyomon követni. Mindig az aktuálisan a telefonra beállított iCloud fiókkal tudod nyomon követni.

    2 dolgot tehetne az Apple:

    1. A Find my iPhone szolgáltatást csak jelszó megadásával lehessen kikapcsolni.

    2. A visszatöltés valamilyen korlátozása: tehát jelszó kérése visszatöltés előtt, például adhatnának minden telefonhoz egy gyárilag generált jelszót, és csak azzal lehetne a visszatöltést elindítani. Mondjuk a bootloaderbe bele lenne “égetve”, így megkerülhetetlenné téve azt.

  7. Akkor ezek szerint nem sokat er a Find My Iphone ? Nem is erdemes hasznalni ?

  8. @Ragadoz0:
    Mivel semmi hátrányt nem okoz, ha be van kapcsolva, ezért érdemes használni.
    Igaz ki lehet kerülni, de bizonyos esetekben jól jöhet.

  9. Szerintem jó, hogy létezik az iCloud. Így nem köt eszközhöz ha valamit ki akarok keresni. Csak net kell.
    Én előszeretettel használom maga a szolgáltatást is, minden opciójával, több készülékkel szinkronizálva is és igen, kell a webes felület is !

  10. Mindenképp érdemes bekapcsolva hagyni a Find my iPhone-t. Első beállításaim között van ez, mindig, attól függetlenül is, hogy az iCloud-ot egyáltalán nem használom, és nem is próbáltam még (érdemes kipróbálni egyébként?).

    Isten adja, hogy soha ne kelljen a find my szifonra hagyatkoznom, az egyik legnagyobb érvágás lenne, ha egyszer valahol-valahogy elhagynám. 🙁

  11. @Ragadoz0: most komolyan, ha itt azt mondjuk, hogy igen, érdemes használni, akkor használni fogod, ha meg azt, hogy nem, akkor nem fogod???
    Amúgy, amikor elhagytam még a sima iphone 4-emet, akkor a find my iphone és az icloud (akkor még me.com) segítségével kaptam vissza…

  12. Én nem tudom mi baj lehet a Find My iPhone-al, de nekem sose találja meg az iPhone-om. El van indítva a készüléken az app meg az iCloud-os FMi is fut, de mindig csak keres, aztán kiírja, hogy nem található… Még a remote lock se müködik, hiába küldöm el, hogy zárja le a telefont.

  13. @becy:
    Regisztrálhatsz minden eszközhöz külön fiókot is, de annak nem sok értelme lenne. Az iCloud lényege, hogy ugyanazzal a fiókkal lépsz be minden eszközödön, és így szinkronizálhatod a tartalmakat az eszközök között.

  14. @szlaszlo: Es mit nem ertesz ezen ? Ez egy forum nem ahol tapasztalatokat , velemenyeket osztunk meg . Hanem ? Hade

  15. @CooBy: Nem engedi mert azt írja mind két készüléken: Ezen az iphone készüléken aktiválásra került az ingyenes fiókok maximális száma. Csak azt nem tudom miért hisz mind a két telefonnal ugyan azon az apple id-t használtam. És nem tudom hogy hozzak újat vagy másikat létre! Nincs valami ötleted vagy valakinek ötlete?

  16. @CooBy: akkor van értelme több fióknak ha pl te is és a párod is szifont használ mivel a telefonszámok ugye nem egyeznek így ha egy ID-t használsz mindegyik eszközön ugyan az lesz. Én az iPad, iPhone és MBP között használom ugyan azt a fiókot de a feleségem másikat mivel más a névjegyzéke és ezt nem tudod máshogy megoldani.

  17. @becy:
    iTunes-on nézd meg a fiókodat. (View Account)
    Ott van hogy: iTunes in the Cloud – Manage Device
    Távolítsd el a készülékeket. (Remove) Aztán add újra hozzá.

  18. @becy:
    Felesleges amit írtam. Nem olvastam el rendesen. Sorry..

  19. A Find My iPhone funkciói csak akkor működnek, ha vmilyen formában (WiFi/mobilnet) rajta van neten a teló?
    Ha igen, akkor az elég nagy szívás, akiknek nincs mobilnet előfizujuk vagy csak ki van kapcsolva/kikapcsolják rajta a netet, amikor eltűnik a telefon :S

  20. Igazából elég lenne a DFU módot kivédeni valahogy, meg a restore-t, bár asszem ha lockolva van a teló az iTunes nem enged hozzáférni. Viszont Jailbreakkel simán meg tudom akadályozni, hogy az illető kikapcsolja a telefonom, a lockot nem tudja feloldani, így nem jut be és még fotó is jön róla gps pozícióval a mailemre, ha próbálkozik. Viszont ha berakja DFU-ba, akkor meg vagyok lőve, és hiába van find my iphone vagy bármi, vége van, mert ott jelszót sem kér az itunes, simán újratelepíti nullára a telót..

  21. @Vikitorony: Feloldás nélkül nem lehet kikapcsolni a netet, így ettől védett, viszont persze, ha nincs neten a teló, akkor nem tudja a szerver, hogy hol van, mivel nem is küld visszajelzést a telefon. Gond mondjuk, hogy JB nélkül egy gombnyomással az egész telót ki lehet kapcsolni, és akkor megint semmit sem ér a netes kereső…

  22. @Jecy: Melyik pontosan ez a Jb tweak ami ezt tudja ? Thx

  23. Hát, egyrészt az Activator, amivel lockolt állapotban kikapcsoltam az sbsettings behozását (mert ugye ugy semmit sem ér a lock), másrészt szintén lockolt állapotban a power gomb rövid lenyomására respringel. Így nem lehet kikapcsolni a telót lockolva, max resetelni a két gomb nyomásával.
    A másik tweak az icaughtu, ami megadott számú lockpass rontás után csinál egy előlapi kamera fotót, elküldi mailre gps-el együtt. Teljesen jó a free verzió belőle, csak előre be kell állítani az smtp (levélküldő) szervert is, de arra egy google fiók adatai teljesen jók. Plusz egyszer el kell rontanod a jelszót, mert első alkalommal engedélyt kér a gpshez és ugye azt nekünk kéne jóváhagyni, nem a tolvajnak =)

  24. @Ragadoz0: Ez egy blog 😀


Add a Comment