fbpx Skip to content

A napokban került megrendezésre a Google I/O konferencia, ahol megannyi újdonságot mutatott be a Google. Többek között az 1500 dolláros Google Glass fejlesztői változatát, az új Google+ Event részt és persze egy szupergyors mobil operációs rendszert. Azonban, ami nekünk is számít, azok az iOS alkalmazások: tegnap megjelent a Chrome böngésző és a Google Drive kliens is.

Google Chrome

Én az OS X-en Safarit használok, így számomra oly mindegy, hogy megjelent a Chrome iOS-re vagy sem. Azonban sokszor nézem a statisztikákat itt a Szifonon, és bizony nagyon sokan vagytok, akik a Google böngészőjét használjátok. Az új iOS app engem meglepett. Kifejezetten jó böngészőt faragtak a Google-nél iOS-re is.

 

A Chrome indítása után rögtön kapunk egy magyar bemutatót. Itt a legfőbb funkciókat ecseteli nekünk, illetve be is jelentkezhetünk a már meglévő Google fiókunkkal. Ha valaki eddig is Chrome böngészőt használt, és szinkronizálta az adatait, akkor iOS-esen is rögtön megjelennek azok.

 

Itt nincs külön Google kereső rész, egybe lett építve a navigáció. Egyszerre írhatsz be webcímet, illetve keresést is. Jó lett a tabok kezelése is, például az összes oldalt megtekinthetjük, böngészhetünk egy gombnyomásra. Az egész oldalkezelés nagyon tetszik: kifejezetten odafigyeltek, mind funkció, mind dizájn szempontból. Az, hogy most melyik a gyorsabb böngésző, teljesen mindegy. Az az 1-2 másodperc vagy kevesebb nem számít, azonban a Google Cloud rendszerét használók a Chrome-ot fogják ilyen szempontból előnyösebbnek látni.

[appstore id=”535886823″ country=”HU” style=”custombox1″]

Google Drive

 

A Chrome mellett a Google Drive is elérhetővé vált iOS környezet alatt. Nem ért minket meglepetés ahogy azt már megszokhattunk, a saját, illetve mások dokumentumait tudjuk nézegetni az alkalmazással. Ezeket a dokumentumokat, képeket akár offline módban is képesek vagyunk olvasni. Természetesen az alkalmazáson belül is megoszthatjuk másokkal az adatokat, sőt akár fel is tölthetünk a Google Drive-ba. Az azonnali szinkronizáció segítségével, amit a számítógépen feltöltünk a Drive-ba, azonnal megjelenik az iOS eszközünkön is, illetve ezeket a fájlokat elérik más alkalmazások is. Tehát a Google Drive dokumentumainkat más appok is képesek megnyitni az iOS-en.

[appstore id=”507874739″ country=”HU” style=”custombox1″]

Konklúzió

Véleményem szerint a Google nagyon jó felé halad! Szép, és használható alkalmazásokat rakott le elénk iOS platformra. Mindkét alkalmazás ingyenes, ahogy azt már megszokhattuk a Google-nél, illetve univerzális appok, tehát iPhone-on és iPad-en is elfutnak. A Chrome-ot mindenképp ajánlom Chrome felhasználókat, szerintem ők ezzel nagyon boldogok lesznek. A Google Drive esetén pedig meglátjuk majd, mit hoz a jövő, de én személy szerint maradok a Dropbox-nál.

És ti hogy vagytok ezzel?

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. Bizony, jó lett a chrome! Áttértem 😉

  2. Én váltottam!

  3. Végre! Egyből ment a levesbe az ócska szafari. Nekem bejön a chrome.

  4. @Libacombu: Elég ócska szerintem is!

  5. Nem tudta megnyitni a szifonon a gyakran ismételt kérdések cikket. 🙁 Akkor marad az Opera böngésző és a Safari.Pedig már azt hittem végre eldobhatom az Opera-t,nagyon nehéz bármit megcsinálni vele csak azért használom mert ez képes megnyitni a több kommentes cikkeket is.

  6. @Gabbor: Böcsületes a chrome. Vártam mint a messiást:)

  7. Nekem érdekes megtudta (Ipod 4)

  8. @Gabbor: Én is iPod Touch 4G-n próbálkozok,de nem sikerül.De nem csak a Gyakran ismételt kérdések cikknél,hanem más cikkeknél is.Szóval kitöröltem.Nem lett volna értelme megtartani.Főleg,hogy én a Safari-val is meg vagyok elégedve.

  9. En is hasznalom tegnap ota nagyon franko lett Safari most pihen egy kicsit , nagyon tuti a hangvezerles is a Chrome-ban

  10. En mar temetem is az iphone-t. Ilyen oramutatos frissitèsekre csak az apple fanok izgulnak be. Ha az iphone 5 nem lesz valami brutalis dög, akkor ennyi volt az iphone nak. Say hello to the samsung galaxy s III….

  11. @aqwer: És ez most,hogy jön ide ?
    Egyébként nem kell Apple fannak lenni csak nyitotnak kell lenni az apróbb frissítésekre.

  12. Az s III már most brutális. A 4em elbújhat mellette sajnos.

  13. @Libacombu: Mármint Brutálisan hasznavehetetlenül nagy 😀

  14. @admin: 😀

  15. 🙂 van benne valami.

  16. A Gmail appnál rájött már vki hogy lehet a push-t kikapcsolni? Hogy csak manuális vagy fetch legyen az emailek lehívása?
    Push-nál durván zabálja az akkut. :’-(

  17. @KekszNET: állítsd be a gyári Mailben Gmail-ként. akkor nem push-sol, mert csak Exchange-ként beállítva teszi.

  18. Atomic Web Browser szerintebb jobb! Gyorsabb, testre szabhatóbb!
    Aki váltáson gondolkodik, annak érdemes megnéznie!

  19. Használtam Atomicot. Szafarinál bőven jobb.

  20. @hSn0wQ:

    ugy jon ide hogy azert tartunk itt ahol vagyunk…sehol.

    http://pocketnow.com/wp-content/uploads/2012/06/ios1ios5.png

    5 év munkája….wow…

    Be lehetne adni talald meg a különbséget játékba….

    Iphone 4 em van, nem arrol van szo, en csak azt mondom hogy nagyon ebredni kellene mar… ja es hurra hogy szinte semmit sem kapok az ios6 “ujdonsagaibol”…

  21. @aqwer: Igazad van ebbe. Tulajdonképpen annyit ér majd az IOS 6 mint vaknak a hallókészülék.

  22. @aqwer: Olvasd el légyszives a cikk címét.Sehol nem látom,hogy az iOS 6-ot egyáltalán megemlítik.
    De,ha már itt tartunk:nincs értelme már most fenn akadni az iOS 6-on mert,ahogy már az ezerszer le lett írva ez csak BETA.Jelenleg csak iOS 6.0 BETA 2 illetve 1-ről beszélhetünk.Szóval úgy fikázol valamit,hogy még csak meg sem jelent.Majd lehet fikázgatni akkor,ha már valamilyen hivatalos iOS 6 is kijött.

  23. Libacombu: a 2 hónapja megjelent s lll tényleg jobb, mint a 2 éve megjelent i4? Milyen meglepő.

  24. @admin: Nálam volt 3 napig egy sgs3 és brutálisan használható! Nagynak nagy, de kibaszottul kurvára tetszett. De nem állnék be ebbe az adok-kapok-ba. Szerintem minden telefon jó. Lényeg, hogy a tulajdonosának tetsszen és szeresse. Minden más csak duma. Én szeretem az iOS-t és az Androidot-is, sőt még a WP-t is. Melyik könyvbe van az leírva, hogy ez így nem lehetséges. Legyenek sokan,és legyenek jó készülékek, legyen verseny, mert az NEKÜNK JÓ! Ha nem lenne, akkor az baj lenne, nézd meg a Windows-t. HAJRÁ mind !!!

  25. @surikagabi: Egyet értek veled.Amíg használható telefonokat dobnak a piacra addig nincs baj.

  26. @aqwer Nem értem, hogy 5 év alatt mit kellet volna változnia annak ami úgy jó ahogy van…

  27. @surikagabi:
    Én is egyet értek veled.
    Napi szinten iPhone-t használok. (Mert szeretem.) Viszont van egy HTC HD2-m. Amit azért kedvelek mert szinte bármely OS-t fel lehet tenni. (Android, WP7, WM) 🙂
    en . wikipedia . org / wiki / HTC_HD2

  28. @aqwer: Ezt tényleg csak mellékelten jegyzem meg, de a belinkelt kép max iOS 4-es.
    És amúgy meg most tényleg, mit kellett volna még változnia (a homescreennek)? Live wallpaper kell neked? Vegyél androidot! Csak vigyázz, nehogy akadjon vagy gyorsan merüljön tőle a teló!
    Az iOS-es ikonok alapból jól lettek kitalálva. Némi változás még nem a világ vége. Nézd meg a Symbiant, ott milyen szarok az ikonok…

  29. Google barátunk igazán beújíthatna egy iOS-es Google Talk/Chat, ha már a webes felületen nem érhető el többé :/ 🙁
    Most IM+-t, meg Vtok-ot próbálgatom, hogy mennyire működik a GTalk-kal, de elég felemás tapasztalatom van sajnos.
    Szóval elkélne már egy natív app, főleg hogy a saját rendszerükön már mióta van…

  30. Nekem valahogy nem találódik, hogyan is kellene a google drive app-al feltölteni valamit…
    Maradok a Gdrive app-nál….

  31. Nagyszerű!!
    Még csak véletlenül se lehessen 3G-re feltenni 🙁
    Szomorú :S Tojnak itt az egész mindenségre, aki előtte van iOS verziószámban az vegyen új telót! Qvajó üzletpolitika!

  32. LoL. Ok sracok, mennyit valtozott az ios5 beta az erederihez kepest?? Semmit. Errol ennyit. Volt mar galaxy s II-em, nem merult jobban,2x gyorsabb volt. a belinkelt kép ios1 vs ios5, tehat ios5 os… 😀 Juuuj

  33. Jo telokat gyart(ott), eddig az Apple, de azt be kell ismerni hogy ugy le van maradva mint a…. Nagyon. Az uzletpolitikaja meg csodbe viszi majd elobb utobb, mert csak azert kiszurni funkciokat, hogy vedd meg a legujabb keszuleket , hat finoman szolva is parasztsag, ok lehet vedeni oket, de nem fogod az iphone4 ed egy iphone4 re vagy iphone4s re cserelni csak mert a 3d-map, siri…. Ott a jailbreak aztan azzal. Csak 2 ember jelentkezzen akinek nincs torve a telefonja es elvezi… Ja es 3 ev utan….

  34. @aqwer:
    Azt hogy nem kapsz támogatást egyes telefonokhoz az nem csak az Apple-re igaz. Mert arra mennek a fejlesztők vegyél újat. Android-os telefonok nagy részét pedig root-olni kell. (Ami nem minden esetben hivatalos.) Mert már nem támogatott. Nokia (Syimbian) telefonoknál szintúgy. Lehetne még sorolni.. Sajnos ez van.

  35. @aqwer: Azért mert valaki azt írja, hogy iOS 5, attól az még nem az. iOS 5-ön már nincs iPod app. Mondjuk teljesen felesleges ilyeneken vitatkozni, amikor ez a cikk ráadásul az új Google alkalmazásokról szól.. De ezt csak azért mondom, hogy..
    Áááh, mindenki tudja..

  36. ha valaki tudja, hogy lehet a telefon képtárából gdrive-be feltölteni megköszönném. ha lehet egyáltalán…

  37. Azóta vártam a Google Chromera, amióta van iPhoneom. 14 hónapja 🙂 Eddig operát voltam kénytelen használni, mert nekem a Safari valahogy nem jött be. Végre 🙂


Add a Comment