fbpx Skip to content

Több, mint 1 hónap után ma megjelent az App Store-ban a Facebook Pages Manager, amivel végre egy fokkal könnyebben tudjuk majd Facebookos oldalainkat szerkeszteni. Legalábbis ez reklámszöveg.

Mindenféle körítés nélkül nézzük is, mit kapunk. A magyar App Store-ban már az 1.1-es verzióval debütált a program, ami nem meglepő az 1.0-ás verzió utáni heves reakciók után, elég fontos dolgok maradtak ki az app-ból, amik a Timeline-os kikényszerítés után elvártak lettek volna. Sebaj, itt a frissítés.

Bármennyire is vártuk anno ezt az alkalmazást és vele a csodát, a szabadságot és a kényelmet, még mindig kompromisszumokat kell kötnünk, ami kimondhatatlanul frusztráló, de tényleg. 2012-ben, a világ meghatározó közösségi oldala, az online marketing egyik alappillére nem képes egy kulturált alkalmazás összedobására? Félelmetes… De előbb nézzük a funkciókat, a “hisztit” folytatom majd utána.

Szóval a FPM (lusta vagyok, elnézést kérek) egy külön alkalmazás, amellyel a Facebookos oldalainkat kezelhetjük, ezt már tudjuk. Működése egyszerű: elindítjuk az alkalmazást, a normál Facebook app-pal engedélyeztetjük magunkat (azért ez kicsit nevetséges) és végül bumm, bent is vagyunk a legaktívabb oldalunk profiljában. Külsőségekre nagyrészt megegyezik az alap alkalmazással, így semmi új dologgal nem fogunk találkozni, a bal felső menü gomb ugyanarra képes, mint elődje, csak az oldalakra korlátozva.

A felső részen is csupa ismerős ikon látható: lájkolók, üzenetek (1.1 óta) és értesítések. Ezeknek a funkcióknak hála láthatjuk a friss kedvelőinket, kommunikálni tudunk velük és mindenről normális értesítést kapunk. Eddig teljesen jó, viszont a tömeges kommunikáció eléggé korlátozva lett. Postot írni és képet megosztani tudunk, és igazából a probléma is itt kezdődik.

Ki mit szokott a Facebookos oldalán csinálni? A legtöbben megosztani szoktunk, méghozzá a honlapunkon lévő tartalmakat, vagy youtube videót, stb. Tehát a linkelés mindennek az alapja és hol máshol vérezne el egy Facebookos alkalmazás? Pont ott, ahol az eredeti is és ami az egyik legfontosabb elvárás volt vele szemben. Illetve pontosítok, fejlődés mutatkozik, mert linkelni tudunk, csak nem tudatosan, tehát bemásoljuk a linket, amit a program nem ismer fel, csak posztoláskor, tehát előnézeti képet nem tudunk módosítani és persze szöveget is csak úgy tudunk hozzáírni, ha a link szövege is megmarad mellette.

Ennyi, az alkalmazás ingyenes, de kiábrándító, tényleg csak azoknak ajánlom, akiknek nagyon szükségük van rá és képesek kompromisszumokra is emiatt.

[appstore id=”514643583″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Ez most komoly?? Még egy külön app…? Még a Messenger rendben van, de, hogy minden funkcióra külön program…
    Szerintem fordítva kéne ennek működnie.

  2. @14bob88: Szerintem teljesen rendben van, hogy külön appot kapott. Ez is olyasmi, hogy a munkát és a magánéletet ne keverje az ember.
    😀

    Én inkább a Messengeren csodálkoztam először, de rájöttem, hogy így sokkal jobb, hogy egyszerre tudsz chatelni meg csak úgy böngészgetni a fészbúkot. Csak appot kell váltani. És ha az embernek van LastAppja, akkor ez sima ügy. 🙂

  3. Ezzel a programmal a saját FB accountomat hogyan lehet kezelni? Mert nekem amikor elindítom egy page-et kér … vagy ez nem is tud ilyet?

  4. Ez a program nem a magánemberek facebook oldalait vezérli, hanem cégek, bandák, zenészek, rádiók tudják saját szociális oldalait szerkesztgetni. Pl ilyen a radio face, vagy a Metallica, vagy Laidback Luke oldala

  5. Értem. Köszi a választ, akkor ez nem nekem való 😀


Add a Comment