fbpx Skip to content

A napokban Paul Kafasis rendelt magának egy MagSafe 2 adaptert, hogy az új Retina MacBook Pro laptopjához tudja használni a régi töltőit is, mert ugye az új MacBook Pro már más, vékonyabb töltővel rendelkezik. Azonban biztos hangosan felnevetett, mikor kicsomagolta végre ezt a kis kütyüt:

Így néz ki az adapter, melyet a régi “fejre” húzunk rá:

Jól látszik a pénzérme mellett, hogy igen apró kiegészítőről van szó:

Az eredeti Apple csomagolás:

És végül az egész FedEx doboz, ehhez a kis eszközhöz:

Ez a papírpazarlónak tűnő csomagolás a FedEx, mint kiszállító használata miatt jelentkezik, ahol az apróbb elektronikai termékek vagy kiegészítők dobozolására bevett szokás a képen is látható apró doboz. Az Apple pedig valószínűleg nem akarja vállalni azt a kockázatot, hogy egy kiszállított kiegészítő pont a szállítás közben sérüljön meg, így ezt a csomagolásfajtát választja. A FedEx azért szerencsére hajlik a környezetvédelemre, így típustól függően a dobozaik anyagának 20-45%-a újrafeldolgozott papír.

Persze ettől függetlenül elég érdekesen mutat az, hogy ezt az elképesztően apró alkatrészt ilyen, hozzá képest nagy dobozkában szállítják ki, nem?

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Egyszer rendeltem egy hőérzékelős ventilátorszabályzót a conrad áruházból. A kütyü kb 1,5cmx3cm-es volt, de simán beledobták egy vékony kb, 2 A4-es papír nagyságú dobozba 😀

  2. ez aztán a hír…

  3. @mikey™: Ez érdekesség, de emiatt nem nyitottunk új szekciót.

  4. @mikey™: ez aztán a komment…

    Hogy ne csak offoljak: Sajnos bevett szokás, hogy apró dolgokat indokolatlanul nagy csomagolásba raknak. Vannak esetek, amikor indokolt, kitömik hungarocellel vagy más anyaggal. Na ez itt pont nem állja meg a helyét.

  5. Ha meg csak egy papírzacsiba küldik az a baj. Gondolom nem egy 2$-os cuccról van szó (ismerve az Apple-t).
    És akkor meg azt mondaná a User: Ennyiért még be sem csomagolják?

  6. ez a minőségi szállítás

  7. A kepen lathato negyed dollaros nem igazi. Latszik hogy egy muanyag frocsontott valami hosszaban van a frocsontesi vonal az elen. Az igazi negyed dollaros az reces. es vilagosabb kb mint a 10 forintos meretben is akkora lehet. ha le lennenek kopva a recek, mert lattam mar olyat is. Akkor meg rez szinu az ele. Szoval a kep nem biztos hogy tukrozi a valodi meretet.

  8. @tmtboy: fordítás közben eltűnt a cikkből, hogy az egy nagyított negyed dolláros.


Add a Comment