Emoji2: Emoji ikonok a billentyűzet helyett

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fenti képeken látható Emoji ikonokat lehet, hogy valaki még sohasem látta. Ennek az oka az, hogy csak az iOS 5.1 és magasabb verziójú, illetve a Mac OS X Lion és későbbi rendszerekben vannak meg, és ott is csak rejtetten (nincs új a nap alatt). A címben szereplő tweakkel iOS 5.1(.1) rendszeren engedélyezni lehet ezeket az emojikat – szépen kiegészítik a meglévő ikonokat, ám üzenetküldéskor a fogadó oldalon csak azok fogják őket látni, akiknek a már említett, elegendően új rendszerük van. iOS 6 beta esetén pedig már alapból elérhető az összes új emoji is.

Telepítés után a Beállítások alkalmazásban találunk egy részt az Emoji2 tweak számára. Itt kell megadni, hogy melyik idegen nyelvű billentyűzetet szeretnénk lecserélni emojisra. Ha elakadnánk, segítségképpen még egy demonstrációs képet is kapunk arról, hogy hol kell keresnünk a beállításokon belül.

A tweak készítője Moeseth, ugyanaz a fejlesztő, aki az ingyenes PictoKeyboard segítségével Unicode billentyűzetet varázsolt almás készülékeinkre. Ez alkalommal a szoftver már fizetős: 99 centért tölthető le a BigBoss repóból.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!