fbpx Skip to content

A zenehallgatás az iOS egyik központi részét képezi. Sajnos a zenelejátszás vezérlése eléggé korlátozott – az Apple a változatosság kedvéért ezen a területen is “jobban tudja”, hogy mi kell a kedves Felhasználónak, mint a felhasználó maga. Egy új, a Notification Centerbe épülő widget azonban lehetővé teszi, hogy egy sokkal több információt és lehetőséget nyújtó felületen kezeljük az iPod alkalmazást.

Íme az Aricha által készített, Jukebox fantázianévre keresztelt beépülő:

 

Az adatok, amelyeket az újonnan telepített kiegészítő jelenít meg, tartalmazzák többek között a szám hosszát (ezt a widget jobb felső sarkában láthatjuk), címét, az albumot, amelyben megjelent, valamint a szerzőt. A bal oldalon továbbá megtekinthetjük az album borítójaként szolgáló képet is.

Az ablak jobb alsó sarkában lévő pici Lejátszás gombra kattintva előtűnik egy összecsukható kezelőfelület; ebben minden alapvető funkcióhoz tartozik egy-egy gomb, ilyen a lejátszás, pillanat állj, előző és következő szám, véletlenszerű lejátszás és az éppen játszott szám ismétlése. Ujjunkat ezen a kis eszköztáron végighúzva előtűnik egy gomb a zene Twitteren való megosztáshoz, egy ikon a gyári Zene alkalmazásra, illetve egy hangerőszabályzó. Ha ez a nézet éppen nincsen nyitva, akkor gesztusokkal, mozdulatokkal vezérelhetjük a lejátszást: jobbra-balra húzva ujjunkat a következő illetve az előző szám töltödik be, a dupla érintés pedig elindítja és leállítja a zenét. Hosszú érintésre megnyílik a Zene alkalmazás.

Az egyetlen negatívum a widgettel kapcsolatosan az, hogy nem támogat külső zenei alkalmazásokat, mint például a Grooveshark, a Spotify vagy a Pandora. A fejlesztő szerint viszont ezeknek a támogatása már több, mint félig készen van, és ennek okán legfeljebb egy-két héten belül szeretne egy frissítést kiadni.

A widget nem konfigurálható, ellenben bármikor könnyen hozzáadható a Notification Centerhez és onnan eltávolítható be- illetve kihúzással, amint az az alábbi képen is látható:

Aki sokszor hallgat zenét, annak ez a tweak nagyon jól jöhet, főleg, hogy teljesen kompatibilis a Dashboard X-szel is.

Elérhető a ModMyi repóból, 99 centért.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment