fbpx Skip to content

Korábban már írtunk arról, hogy pod2g talált egy hibát az iOS 5.1-es rendszerben, ami persze jelen van az 5.1.1-ben is. Ezzel a hibával untethered jailbreaket kapunk. Az elmúlt hetekben pod2g mindig csak azt mondta, hogy még hetek, hónapok vannak hátra a megjelenésig, azonban most dev-team-től is több kolléga segített neki, hogy végre befejezze.

pod2g
Thanks to awesome work of @planetbeing and @pimskeks, we’re near ready for a release. Now it’s a matter of days.
2012.05.20. 13:12

A következő eszközöket már biztos támogatni fogja:

  • iPhone 3Gs
  • iPhone 4
  • iPhone 4 CDMA
  • iPhone 4S
  • iPad 1
  • iPad 2 Wifi
  • iPad 2 GSM
  • iPad 2 CDMA
  • iPad 3 Wifi
  • iPad 3 CDMA
  • iPod 3G
  • iPod 4G
Tesztelés alatt lévő eszközök, amik valószínűleg szintén jailbreakelhetőek lesznek:
  • iPad 2 Wifi, R2
  • iPad 3 Global
  • AppleTV 2

Sajnos az új AppleTV-t nem fogja támogatni.

Absinthe 2.0

@xvolks, aki egyébként az iBooks hibát javította a jailbreak esetén, pár órája készített egy videót, ami sajnos azóta már nem elérhető. Azonban azt már tudjuk, hogy Absinthe 2.0 lesz az új jailbreak neve és ahogy az előző verzió, ez is 1 gombnyomásos lesz. Nem kell DFU-ba rakni majd a készüléket, csupán megnyomni egy gombot. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

163 Comments

  1. Előre is köszönjünk nekik tök mindegy mikor adják legalább kiadják!!Örüljünk neki!:)

  2. Én is úgy vagyok, hogy mindegy mikor lesz, de már előre köszönöm.
    ui.: egy kocsit fura ez a mondat: “pár órája készített egy videót, ami sajnos azóta már elérhető.” 😉

  3. Jahhj istenem de varom 🙂

  4. Az Apple TV3-hoz szvsz, de nem is kell JB, ha Mountain Lion alatt a Mac is megkapja a Mirroring funkciót. VLC-t kirakom tv-re az említett funkcióval.

  5. Hali! Segítenétek nekem? A leggyakoribb itunes hibaüzeneteknél írtam egy problémát amire ha valaki tudja a választ segítsen kérem mert el vagyok akadva!
    Amúgy az se lenne baj ha az 5.1.1 végre függetleníthető is lenne dehát ez a jövő zenéje

  6. ha ez fentlesz, akkor erre ugyanúgy vissza fogom tudni tölteni a SAM-es ticketetet, hogy független legyen a telefon?

  7. @davadka: Igen mivel a SAM-es függetlenítés (amíg lehetett) minden firmware-t és baseband-et támogatott.Tehát az iOS 5.1-et és az 5.1.1-et is.

  8. okok, köszi!

  9. Már korábban volt tweet pod2g-től, hogy a máj. 24-25-i HITB amszterdami konferenciáján jailbreak-related bejelentés lesz. Hogy pontosan idézzem:

    “It’s like something big’s going to happen at HITB related to jailbreaking
    No more to say 😉
    It’s still time to register if you want to be there.I would be around, and lot of people of the iOS security field !
    See you there.”

    Mindez egy hete.

  10. @adam990: az, hogy kamu. még nem jelent meg. de hajrá, ugorj neki, és majd meglátod, hogy átverés.

  11. @Jadeye: Bele se néztél a videóba…
    @adam990: Az a greenpois0n a 4.2.1 JB-hez, annyi köze van a dologhoz, hogy ezt is a Chronic Dev Team adta ki… A videó címét módosította a feltöltő hogy növelje a nézettségét…

  12. @balazs182089: nem kellett belenéznem ahhoz, hogy tudjam, hogy kamu.

    aztán egy mondattal később meg te magad írtad le, hogy miért kamu.

    akkor nem volt igazam, hogy kamu? a greenposi0n mióta jailbreakelne bármit is 4.2.1 felett? na ugye… ehhez nem kell belenézni a videóba, elsőre látszik.

  13. szerintem egyebkent biztos hogy csak a hitb utan fog megjelenni 🙁 nem tudom elkepzelni hogy pont az esemeny alatt publikaljak…

  14. @solarenqu: A HITB-nél nem is tudnék jobb eseményt a publikálásra. Gyakorlatilag ez a HITB SecConf lényege 🙂 Teljesen hihető, hogy addigra összedobják a windows alkalmazás hozzá (szerintem már kitesztelték teljesen). Gondolom hasonló elven fog működni, mint az előző Absinthe (userland a cucc, valamit le kell szednie szerverről), így kell hozzá a kapacitás is, nem kell meglepődni, ha nem megy egyből. Esetleg Jadeye véleménye érdekelne 🙂

  15. @Jadeye: 2 Gyors kérdésem lenne:

    1.A Redsn0w hacktivál ?

    2.Melyik az az iTunes (verzió) amelyik először érzékelte azokat a készülékeket amiken iOS 4.2.1 fut.Nagyon fontos lenne,hogy válaszolj mert enélkül nem tudom használni a Greenpois0n rc6.1-et és a Redsn0w-t iPhone 3G-n.

  16. @szajlensz: értelemszerűen még nem lehet tudni, hogyan működik, de ez majd nemsoká kiderül. a szerverről töltős verzióval szemben ezért jobb a redsn0w. de hát majd meglátjuk.

    @hSn0wQ: világéletében hacktivált, de ezt már számtalan alkalommal leírtam. az iTunes verziója irreleváns, tökéletesen megfelel a legújabb.

  17. 5.1 untethered nem lesz?

  18. Várjuk 🙂

  19. @iPfone: Ez a jailbreak jó lesz iOS 5.1-re és 5.1.1-re.

    @Jadeye: Az a probléma,hogy amikor próbáltam a Greenpois0n-el jailbreakelni (próbáltam Windows XP-n és Macintosh-on) nem akarta felismerni a Greenpois0n a telefont.Windows XP-n iTunes 10.6 volt,Macintosh-on iTunes 10.6.1.Arra gyanakodtam,hogy az iTunes túl új.Ezzel ellentétben Windows XP-n a Redsn0w felismerte a telefont csak nekem a Redsn0w mindig hibára fut Windows XP-n ezért én például Windows 7-n jailbreakeltem világ életemben az iPod touchomat.Tehát az XP-met nem tudtam használni jailbreakelésre.Macintosh-on viszont az iTunes-on kívül semmi sem ismerte fel a telefont (se a Redsn0w,se a Greenpois0n rc6.1).Emiatt gondolom,hogy az iTunes-al van a baj.A Greenpois0n-nek túl új az iTunes,a Redsn0w meg idegbeteg 🙂 .

  20. @hSn0wQ: az iTunes verziója irreleváns. Mac-en Lion esetén nem megy a greenpois0n. a redsn0w pedig probléma nélkül megcsinálja. windowson max nem rendszergazdaként futtatod, de passz, a hiba a te gépeden lesz, de nem az iTunes verziója miatt.

  21. @pod2g: Some facts about 5.1.1 jailbreak : http://t.co/Tk6Rrpow . You can safely upgrade to 5.1.1 now if you want to be ready. -> van meg valaki aki nem frissített 5.1.1 re és a5 devicea van? 🙂

  22. @Jadeye: Akkor a Mac-es hiba megmagyarázva bár mondjuk a Redsn0w-t nem értem miért nem fut le Mac-en.Tuttommal a Greenpois0n-ek fel kéne ismernie a telefont akár rendszergazdaként futtatom akár nem.Ha nem rendszergazdaként futtatom akkor csak maximum megfagy,de ez a jelenség csak a Redsn0w-nál jelentkezik amúgy más eszköznél fagyást nem tapasztaltak.De a Greenpois0n rc6.1-nek elméletileg Windows XP-n felkéne ismernie egy iPhone 3G-t iOS 4.2.1-el.Nem ?

  23. @hSn0wQ: nem használok windowst, de mikor használtam, akkor sem volt vele semmi gondom. ha nem látja az eszközt, akkor ahogymár párszor leírtuk, minden Apple szoftvert el kell távolítani a gépről, legyen az Safari, QuickTime, iTunes, különös tekintettel az Apple Mobile Device Support-ra, majd újraindítás, legújabb iTunes telepítése, ismét újraindítás, és az iPhone-t csak ezután dugod rá.

  24. @Jadeye: Oks.És a Mac-es Redsn0w-ra tudsz valami gyógyszert ?

  25. @hSn0wQ: nem írtál semmi hibaüzenetet. nekem meg megy gond nélkül Lion esetén.

  26. @Jadeye: Megnyitom a Redsn0w-t (Redsn0w 09.10b8,én még ilyen régi módi vagyok és még nem frissítettem Redsn0w 09.11b4-re) oda megyek,hogy EXTRAS->Select ipsw,betallózom a gyári 3G-re való iOS 4.2.1-et és megkapom az unsupported ipsw üzenetet.Meg amikor megnyitom a Redsn0w-t akkor egyből azzal fogad engem,hogy nincs iTunes a gépen.PEDIG ITUNES 10.6.1 VAN TELEPÍTVE !!!…idegtépő.

  27. @hSn0wQ: az a redsn0w nem támogatja a 4.2.1-et, de ezt írja is, nem támogatott firmware. a 4.2.1-hez a redsn0w 0.9.6rc19 kell.

  28. Az mennyire igaz hogy 24-25 kozott johet ki az Absinthe 2.0 5.1.1-re ? Vagy kb mikorra varhato a megjelenes ?

  29. @Jadeye: Jaaa,hogy úgy !Akkor nem tudom mi van.Egyszer betallóztam az iOS 4.2.1-et (Windowson) a Redsn0w 09.10b8-nak és elfogatta.Emellett egyszer kérdeztem is a Gyakran ismételt kérdések cikknél,hogy iPhone 3G iOS 4.2.1-hez használhatom a Redsn0w 09.9b6-ot ?Erre te azt mondtad,hogy egyszerübb,ha a legújabbat használom.Ha jól emlékszem.Szval akkor most mi van ?

  30. @Ragadoz0: Ahogy a cikkben is láthatod,napokon belül megjelenik.

  31. @Jadeye: De az is lehet,hogy Redsn0w 09.10b6 volt nem tudom,de az biztos,hogy az már ilyen több funkciós Redsn0w volt (Redsn0w 09.9b6-nál fiatalabb).

  32. @hSn0wQ: alapértelmezetten támogatnia kéne, de ettől függetlenül nem teszi.

  33. @Jadeye: Értem szóval ilyen randomra néha támogatja,néha nem. 🙂

  34. @Jadeye: Basszus,de bunkó vagyok:köszönöm az útba igazítást.

  35. @hSn0wQ: Tuti jolesz 4S-nel 5.1.1-re nem merek frissiteni pedig azt irja pd2g hogy jo lesz! ezen hisztizek mar 3 napja 🙁

  36. @solarenqu: Hát nézd én nem vagyok pod2g 🙂 .És nem látok jövőbe se.Elvileg jó lesz iOS 5.1.1-re és ez a lényeg 😉 Rádásul te tegnap vagy tegnap elött azt írtad,hogy a pod2g azt írta,hogy 2 nap múlva kijön.Én mondjuk nem fogom kipróbálni ezt a jailbreaket max videókat nézek róla,de ettől függetlenül én is hasonlóan örülök,hogy halad a jailbreak és a downgrade ügye 🙂

  37. @hSn0wQ: twitteren mar szetflameltek ugyanemiatt a kerdes miatt 😀 csak nem kamuzik pod2g:D csak olyanoktol tartok, hogy majd jon valami hulyeseg hogy 4s-nel csak akkor megy ha ilyen meg olyan a baseband meg ha ilyen meg ha csak 2 hettel ezelott frissitettel 5.1.1-re mert azota az apple mar valamit modositott blabla.. 😀 igazabol nincs semmi olyan az 5.1.1-ben csak pont az amit a pod2g irt.. akksiido javulas. emiatt erdekel csak 🙂 na jolvan befejezem a hisztit 😀
    koszi!

  38. @hSn0wQ:
    jah es musclenerd meg azt irja a twitteren hogy 5.1-en nem lesz supportalva az A5+ eszkozok.. milyen az a A5+? 🙂 4S-az?

  39. Aki A5, tehát (iPhone 4S és iPad 2 készülékkel rendelkezik) Az frissítsen iOS 5.1.1-re mert az iOS 5.1 nem támogatott szoftver!

  40. Ja hopsz:D A5+, tehát iPad 3!

  41. @solarenqu:
    A5-ös processzorral rendelkező készülékek:iPhone 4S;iPad 2;iPad 3

    A4 vagy annál régebbi processzoros készülékek:iPhone 2G;iPhone 3G;iPhone 3GS;iPhone 4;iPod touch 1g;iPod touch 2g;iPod touch 3g;iPod touch 4g;iPad 1

  42. @H4X0R: csak az ipad 3?

  43. Ezzel mar menni fog a 4S unlock is 5.1.1-en ? Vagy az unlock mikorra varhato kobo ?
    ThX

  44. @Ragadoz0: Majd egyszer.Semmi értelme kérdezni senki nem tud ennél többet.

  45. @solarenqu: Ugygondolom hogy i4S, iPad 2, iPad 3. Mert az utóbbi 2, az csak szimplán A5, míg az iPad 3 A5X… így ha logikusan gondolkodik az ember, akkor A5+ az az összes A5 vagy újabb processzorral rendelkező készülékre vonatkozik…

  46. @H4X0R: magyarul a 4S-nel tokmindegy elvileg hogy 5.1 vagy 5.1.1 van a telon nem? 😀 annyira idegesit hogy nem irjak le normalisan 😀 vagy csak en vagyok bena? 🙂

  47. @solarenqu:
    A5-ös processzorral rendelkező készülékek:iPhone 4S;iPad 2;iPad 3

    A4 vagy annál régebbi processzoros készülékek:iPhone 2G;iPhone 3G;iPhone 3GS;iPhone 4;iPod touch 1g;iPod touch 2g;iPod touch 3g;iPod touch 4g;iPad 1

    De ezt egyszer már elmondtam.De mindegy az a lényeg,ha valóban ezt írta a MuscleNerd akkor neked frissítened kell.

  48. Sziasztok!
    Most frissítettem az iphone 4s-et 5.1-ről 5.1.1-re. Sütin meg volt a frissítés, de kérte a pin kódot. Be írtam nem jó. Ezt megcsináltam még 2x, nem jó. Kérte Puk kódot, beírtam elfogadta, írjak új pint, beírtam az eredetit, meg is ismételtem és kérte írjam be, ismételtem és kiadta, hogy “Puk érvénytelen”. Ötlet?

  49. @hSn0wQ: Az iPad (3. generáció) az A5X 😉 Azért írták, hogy A5+, így mind a 3 készülékre vonatkozik.

  50. Hello, lehet hogy hülye kérdés, de azt szeretném megtudni, hogy ugye pàr napon belül megjelenik a jb és nekem iPad 3 készülékem van 5.1- es szoftal, hogy most már frissítsek 5.1.1- re vagy várjak vele? Nem teljesen világos amit pod2g írt, angolul nem értek tökéletesen és nem akarok hülyeséget csinálni.
    Akiknek iPad 3- juk van, mit tennétek a helyemben?
    Köszi előre is a hozzáértő válaszokat.

  51. @Andreas: ott linkeltem elobb musclenerd irta hogy ipad3-nal 5.1.1 lesz supportalva, de en is most ezen vagyok megzavarodva, neke, 4S-van es most 5.1 van sajna es nem tudom hogy frissitsek vagy ne?:D

  52. @solarenqu: fhu ezt kicsit osszevissza irtam 🙂

  53. @solarenqu: @H4X0R: Nem állítottam,hogy nem kell frissíteni az A5-ös készülékeket.Mindegy nem olvasok twitteret,ha a MuscleNerd azt állítja,hogy A5 5.1 esetén frissíteni kell 5.1.1-re,frissíts.

    @Andreas: A MuscleNerd azt írta A5 (iPhone 4S;iPad 2;iPad 3) 5.1 esetén nem fog menni a jb,szval frissíts 5.1.1-re !

  54. @solarenqu: Amúgy meg,ha félsz frissíteni mentsd le az SHSH blobsod,hogy legyen lehetőséged downgrade-elni. 😉

  55. @hSn0wQ: 5.1-et mar nem tudom nem? 🙂

  56. Sziasztok
    Kérdésem a következő:
    IPhone 4 Ausztriában vásárolt T-mobilos.
    5.0.1 szoftver 04.11.08 bb
    HOgyan tudom SAM-mel függetleniteni hogy a magyar T-mobilos kártyám belemenjen?

  57. @solarenqu: Akkor próbálj meg partial SHSH blobs-ot leszedni.Azt mondjuk nem tudom,hogy megy e úgy is a downgrade,de mindegy.Szerintem várd meg amíg kijön az új jb és akkor,ha kell frissíts.Én legalább is ezt csinálnám a helyedben.

  58. @DaniIstvan: Sehogy.A SAM-es függetlenítést már befoltozta az Apple.Nincs lehetőség rá.

  59. VAgy ha lefrissitem az 5.1.1 re és az uj jailbreakkel felteszem az ipad bb-t akkor tudom függetleniteni?

  60. Sziasztok!
    Most frissítettem az iphone 4s-et 5.1-ről 5.1.1-re. Sütin meg volt a frissítés, de kérte a pin kódot. Be írtam nem jó. Ezt megcsináltam még 2x, nem jó. Kérte Puk kódot, beírtam elfogadta, írjak új pint, beírtam az eredetit, meg is ismételtem és kérte írjam be, ismételtem és kiadta, hogy “Puk érvénytelen”. Ötlet?

  61. @DaniIstvan: iPhone 4-re sosem volt iPad baseband. az csak 3G-re és 3GS-re van. hivatalos függetlenítés, vagy legújabb gevey. semmi más nincs.

    @danesduet: próbáld meg másik készülékben vagy irány a szolgáltató, és SIM csere. a PUK-ot maximum 10 alkalommal próbálhatod meg, aztán végleg lezár a kártya. biztos jó kódot használsz?

  62. @DaniIstvan: iPhone 4-re nincs iPad baseband !!!Az csak iPhone 3G/3GS-re van.iPhone 4 esetén csakis a 01.59.00-ás bb függetleníthető Ultrasn0w-al.Az új jb meg még nincsen.Az csak lesz.

  63. Biztos…:S

  64. De ez csak most volt 5.1.1-nél

  65. Azt tudom hogy még nincs de akkor 01.59.00 bb vel tudom majd függetleniteni:D
    01.59.00 bb hogyan tudom majd feltenni?Jó kérdés?:D:D
    Facebookon valaki tud majd segiteni?:D

  66. @DaniIstvan:
    Ez nem ilyen egyszerű,hogy csak úgy letöltöd a bb-t aztán felteszed.A bb-t lehet frissíteni és kész.Úgy tudod frissíteni,hogy frissítesz egy olyan fw-re amelyhez ez a bb tartozik.De ahoz SHSH blobs kell rádásul a bb nem downgradelhető.
    A bb verziódat úgy tudod leellenőrizni,hogy bemész a Settings->General->About-ba és ott leolvasod a Modem firmware utáni számot.Ha az a szám 01.59.00 akkor függetleníthető úgy,hogy jailbreakelsz és utána letöltöd a Cydia-ból az Ultrasn0w-t.Amúgy meg ott van a Jadeye által már említett illegális 50 USD-be kerülő Gevey SIM illetve a legális gyári függetlenítés.

  67. @hSn0wQ:
    twitteren sokan azt irjak hogy menni fog 5.1.1 + 4S… sot sokan azt irjak hogy csak 5.1.1 fog menni A5 eszkozoknel 😀

  68. @Norrbi:
    iPhone 3GS-en;iPhone 4-en;iPad 1-en;iPod touch 3g;iPod touch 4g esetén így csináld:

    1.Megnyitsz egy Redsn0w 09.9b6-nál fiatalabb verziót (ezek azok a Redsn0w-k amiket használhatsz:Redsn0w 09.9b6;Redsn0w 09.9b7;Redsn0w 09.9b8;Redsn0w 09.9b9;Redsn0w 09.9b9b;Redsn0w 09.10b1;Redsn0w 09.10b2;Redsn0w 09.10b3;Redsn0w 09.10b4;Redsn0w 09.10b5;Redsn0w 09.10b6;Redsn0w 09.10b7;Redsn0w 09.10b8;Redsn0w 09.10b8b;Redsn0w 09.11b1;Redsn0w 09.11b2;Redsn0w 09.11b4)
    (Windows 7/Vista esetén rendszergazdaként és XP kompatibilis módban kell futtatni)

    2.Bemész az EXTRAS->SHSH blobs->Stitch-be.

    3.Utána rámész arra,hogy IPSW,betallózod a gyári 5.0.1-et.

    4.Utána rámész arra,hogy Locate,betallózod neki a hozzá való SHSH blobs-ot.

    5.Utána megvárod amíg a Redsn0w megfőzi a speciális fw-t.Ennek az a lényege,hogy az SHSH blobsot össze öltöd a gyári fw-vel (érdemes iPhone esetén Custom fw-t használni,hogy a bb miatt ne kapj 10.x.x-es hibát,szval elötte csinálj a Redsn0w EXTRAS->Custom ipsw funkcióval egy customot)

    7.DFU módba helyezed a készüléket a Redsn0w EXTRAS->Pwned DFU opciójával.

    8.Megnyitod az iTunes-t és betallózod az elöbb készített speciális fw-t.(Windows esetén SHIFT+Restore,Mac esetén Alt+Restore)

    9.Vársz.

    iPhone 4S;iPad 2;iPad 3 (A5-ös készülékek) esetén:

    1.Letöltesz egy Redsn0w 09.11b1-nél fiatalabb Redsn0w-t.(Ezeket a Redsn0w-kat használhatod:Redsn0w 09.11b1;Redsn0w 09.11b2;Redsn0w 09.11b4)(A szokásos módon Windows 7/Vista esetén XP kompatibilitási módban,rendszergazdaként kell futtatnod,hogy ne faggyon le a folyamat közepén a Redsn0w)

    2.Menj az EXTRAS->Pwned DFU funkcióra és kövesd az utasításokat !

    3.Menj az EXTRAS->Even more->Restore menüpontra.

    4.Válaszd az IPSW-t és tallózd be neki az 5.0.1-et (a Redsn0w 09.11b1 csak az iOS 5.0.1 9A405-öt fogadja el,a Redsn0w 09.11b2 elfogadja az iOS 5.0.1 9A406 ez iPhone 4S esetén jól jön)

    5.Ezután kiír egy üzenetet,hogy tallózd be az iOS 5.1.1-et ezt okézd le majd tallózd be az iOS 5.1.1-et,ekkor a bb frissülésről fog figyelmeztetni erre válaszd a Yes-t !

    6.Menj a Remote-ra és várj !

    FONTOS:mindkettő csak SHSH blobs meglétével működik;mindkettő módszer csak iTunes megléte mellett működik

  69. @Jadeye: iPhone 4-et lehet hacktiválni ?

  70. Köszi, de ugy kezdtem hogy nincs shsh mert miota megvan a telefon csak a 4.3.5 van rajta, vagyis ismeretlen a múltja számomra. Nem volt jailbreakelve nem volt frissitve

  71. @Norrbi: Ezekre tudsz frissíteni SHSH mellett:iOS 5.0;iOS 5.0.1

  72. iOS 5.1.

    Amennyiben nincsen SHSH-ed csak iOS 5.1.1-re fogsz tudni frissíteni amire napokon belül megérkezik az untethered jailbreak 🙂

  73. értem. ettől tartok én is. de a telefon a függetlenítés miatt van nálam, és úgy tudom, hogy a legutolsó szoftver az 5.0.1 ami függetleníthető

    Más mód pedig nincs függetleníteni igaz?

  74. @Norrbi: Már mint mivel függetleníthető ?
    Ha az Ultrasn0w-s unlock-ra gondolsz akkor tévedsz mert ott a legutolsó bb ami függetleníthető az az iOS 4.0.2-é.(iPhone 3G/3GS esetén,iPhone 4 esetén a 01.59.00-ás bb függetleníthető csak)
    A Gevey iPhone 4-be van.Annak nem tudom a határait.
    A szolgáltatón keresztül intézett függetlenítés az soha nem függött se a bb-től,se az fw-től.

  75. ezek szerint akkor már hiába próbálkozom szoftveres függetlenítéssel, mert a 4.3.5 sem függetleníthető?

    Az jó hír, akkor ezek szerint maradt a szolgáltatón keresztüli függetlenítés esélye?

    Kösz amúgy

  76. @Norrbi: Vagy a szolgáltatón keresztül tudod intézni a függetlenítést.
    Vagy,ha esetleg iPhone 3GS-ről van szó még ott van a GPS gyilkos iPad baseband-es függetlenítés.
    Vagy,ha iPhone 4-ről van szó még ott van a Gevey SIM.

  77. @hSn0wQ: Félreértések elkerülése végett: a gevey iPhone 4 esetén 4.10-es bb-ig működik, az felett nem. Amit árultak, amire Jadeye is hivatkozott ugyanazt a metódust használta amit a SAM unlock, csakhogy ők ezt 50 dodóért árulták (szemetek). Ebből az okból kifolyólag visszahívta az kártyákat az applenberry. Tehát 4S-en kiválóan működik az ő megoldásuk (twitteren írták is hogy lehet frissíteni 5.1.1-re), iPhone 4-re 4.10 bb felett jelenleg nincs működő megoldás a gyári függetlenítésen kívül.

  78. Sziasztok!
    Olyan nagy problémám lenne, hogy egy függetlenített tmobileos 3gs-t felfrissítettünk 5.1.1re. Ha kijön a jailbreak van esély az újrafüvgetlenítésrs? Fogalmam sincs mivel volt függetlenítve, de 4.1 verzió volt rajt. Esetleg megoldás downgrade-e, s úgy? Várom a válaszokat: köszönöm

  79. Sziasztok!
    Olyan nagy problémám lenne, hogy egy függetlenített tmobileos 3gs-t felfrissítettünk 5.1.1re. Ha kijön a jailbreak van esély az újrafüvgetlenítésrs? Fogalmam sincs mivel volt függetlenítve, de 4.1 verzió volt rajt.

  80. @Baxi10: Sanszos hogy olyan bb verzió volt rajta mit támogatott az ultrasnow (ez függetlenít). Ha simán frissítettétek akkor bukó a dolog, meg kellett volna tartani azt a bb verziót úgy hogy csináltok egy custom fw-t. Van még az a lehetőség hogy felraktok egy iPad bb-t, de akkor gps (általában) bukó, vagy kértek a szolgáltatónál hivatalos függetlenítést. A jailbreak önmagában nem fog megoldást jelenteni.

  81. @ToniSlow: Oks megjegyeztem.Eddig csak annyit tudtam,hogy a Gevey iPhone 4-en működő képes unlockot csinál,de most már ezt is tudom,köszi.Gondolom iPhone 4S-en nem működik a Gevey.

  82. @hSn0wQ: De igen (írtam is), külön van gsm-re, és külön cdma verzióra. Működik 5.1.1 alatt is:
    ApplenBerry: Good news! If you are currently using GEVEY Ultra S GSM to unlock your GSM iPhone 4S on iOS 5.1, you CAN upgrade to iOS 5.1.1

  83. @ToniSlow: Értem.Még egy utolsó kérdés:iPhone 4/4S-re van hacktiválás ?Bocs,ha hülye kérdés.

  84. @hSn0wQ: 4-re biztos hogy van. Ha redsnow-t futtatsz és nem aktivált a telefon akkor hacktivál is. 4S-nél sajnos nem tudom. Az hiszem a 4S-nél úgy van megoldva hogy ha kiveszed belőle a sim-et akkor 1ből aktiválást kér,úgyhogy passz.

  85. @ToniSlow: Köszi ! 🙂

  86. Ez a gevey kartya mennyire megbizhato unlockot ad ? Kinti forumokon sokan irjak hogy nagyon nehezen talalt a telo tererot az unlock utan ? Hol legolcsobb a kartya ? 50 usd kicsit sok erte … van mar allitolag 20-40-ert is

  87. Sziasztok! Kérlek segítsetek! Már mindenhol olvasgattam, de nem sikerült a problémát orvosolni! iPadről lenne szó. 4.3.4 van rajta, JB nélküli. 5.0.1-et próbáltam rátenni, de 2005, 1604-es hiba jelentkezik. Már próbáltam pwned dfu módban (Redsn0wal), TinyUmbrellaval (Start SHSH Serverrel), iRebbel…stb. A helyzet változatlan. Gyári IPSW-t akarok rátenni. Lehet, hogy Custom FW kéne? Vagy ez hülyeség? Köszönöm előre is a segítséget!!

  88. @Mikey87: shsh-d van mentve 5.0.1-hez? Ha igen akkor fűzd össze redsnow-val és pwned dfu módban rakd fel. Ha nincs akkor marad az 5.1.1 és a tethered jb. Nem is értem ezért a pár napért miért akarsz egy régebbi rendszert felrakni.

  89. Olvastatok hogy balhezik ionic meg pod2g ha jól szurtem le ionic meg meg valaki ki akar jönni pod2g elott a saját jb el és pénzért akarjak adni.. Twitteren megy a flame:) kiváncsi vagyok mi lesz!

  90. @Ragadoz0: Milyen készülékkel és milyen basebandel szeretnéd használni? Amúgy nekem a SAM-es unlock előtt gevey ultra volt, én meg voltam vele elégedve!

  91. Sziasztok! Honnan tudom megállapítani, hogy az iPad2-m R2-e vagy nem? Mert egyelőre nem mindegy, mert az R2 támogatás még csak valószínű. 2012 8. heti gyártású. Köszi!

  92. @ToniSlow:

    4S , 5.1.1 , 2.0.12
    Te amugy hol vetted es mennyiert ? Mi az a SAM unlock ?

  93. A SAM unlock egy szerver oldali hiba volt az applenél kb 1 hétig lehetett kihasználni. Nekem gevey ultra volt i4-hez neked pedig gevey ultra s kell abból is a gsm változat amit meg tudsz venni a gyártótól 40 dodóért. Paypal-on kifizeted és ennyi. Az applenberry.com oldalon minden információt megtalálsz, árak, instrukciók stb és természetesen rendelhetsz is. Működik a te fw és bb verzióddal de ez is közzé van téve az oldalukon.

  94. hatalmas poen, amit ionic meg a sleppje nyomnak twitteren 🙂 ki kellene jonniuk gyorsan a 5.1.1 jb-vel es akkor senkit nem erdekelne a fizetos JB… mondjuk en pod2g-nek akar fizetnek is..

  95. Eddig próbáltam megérteni az ő álláspontját de 1re jobban idegesít. Azért elgondolkodtató hogy miért van az hogy amíg a többiek összedolgoznak addig ő csak puffog!

  96. @ToniSlow: szerintem senki nem fogja megvenni az o megoldasukat.. es remelem hogy pod2g-ek rakapcsolnak es elobb releaselnek mint ionicek.. es ha jol ovlasom akkor amit ionicek akarnak penzert adni az A5-os gepeket nem fog tamogatni..

  97. @ToniSlow:
    es raadasul nem is fogja tamogatni csak az a4-es eszkozoket.. pod2g-eknek gyorsan releaselni kellene es akkor senkit nem erdekelne ionic meg a ellentabor puffogasa… szerintem 😛

  98. ToniSlow…
    Nagyon szepen koszonom az infot !!

  99. @solarenqu:
    Es mennyiert aruljak ionicek ? A francia pod2g gyereknek en is fizetnek …remelem nem pocsol mar sokaig a rilizzel 😀

  100. @Ragadoz0:
    hat szerintem felgyorsitja a folyamatot ionic coming outja 🙂 (remelem) 🙂
    nem tudom mennyiert amugy.

  101. @solarenqu:
    En is nagyon remelem 😀
    Tudnal adni linket a cikkhez ? En is atbongesznem …
    Koszi !

  102. Nem nagyon van linkem 🙁 Twitteren megy a harc kb 4 órája ionic meg pod2g meg musclenerd illetve meg egy két arc irogatnak egymásnak…

  103. Akkor megvenném az általuk készített jb-t ha fejlesztettek hozzá unlockot is.

  104. @ToniSlow:
    Igy van … 😀
    Ebben en is benne lennek

  105. Sziasztok,

    Elképzelhető, hogy ezzel már a 05.16.05 baseband-el rendelkező 3Gs-eket is lehet unlock-olni, az ipad-os 06.15.00 baseband felrakásának, valamint a GPS funkció elvesztésének elkerülésével?

  106. @meto: Sajnos nem. 🙁

  107. Na megerkezett MuscleNerd Amsterdamba remelem bejelentenek ma vagy holnap valamit … 😀

  108. @Ragadoz0: Köszi az infót most én is elkezdem követni az eseményeket. 🙂

  109. @hSn0wQ: @Ragadoz0:
    Fhuhuuuu, en is en is! tuti lesz valami! 🙂

  110. Ahogy nezem mar pod2g is ott van mar Amsterdamban …
    “@MuscleNerd Nice ! See you this afternoon at the meeting . “

  111. Abbol mennyi igaz hogy allitolag holnap kinn is lesz ?

  112. @Ragadoz0: nem volt megadva pontos dátum.

  113. @Ragadoz0: Én az i0n1c-re leszek kíváncsi,hogy ő mit lép a fizetős jailbreak-ével.
    Most nem azért mondom tudom,hogy egy jb-t elég nehéz összehozni,de végig gondolva a Dev-Team nem véletlenül nem kér pénzt a Redsn0w-ért meg a többiért.Szerintem a Choronic Dev Team és az iPhone Dev-Team azért nem kér pénzt a saját fejlesztéseiért mert ők se garantálják azt,hogy a jailbreakük működni fog.Nem akarnak mindenkinek a készülékéért felelőséget válalni.Így,hogy ők az eszközeiket ingyen adják nyugodtan mondhatják,hogy saját felelőségre használod.
    Most képzeljünk el egy olyan világot ahol egy Absinthe vagy egy Redsn0w vagy egy Pwnagetool fizetős.A jailbreakelő népség fele ott örjöngene,hogy neki nem működik és adják vissza a pénzét.Ezt egy normális fejlesztő csapat nem válalja be.Például az iH8sn0w-nak az eszközeit megnyitod (például a Sn0wbreeze-t) akkor rögtön kiírja,hogy csak saját felelőségre használd.
    Bár mondjuk azt én sem értem,hogy a Dev-Team miért nem fogad el semmilyen adományt.

    Szóval aki fizetősen adja a jailbreakét az nagyon magabiztos.

  114. Egy fel oraja irta @NewsJailbreak twitteren :
    ” CDT to Debut Absinthe 2.0 iOS 5.1.1/iPad 3 Jailbreak at HITB Conference Tomorrow
    bit.ly/Lc69m2 ”

    Szal nagyon ugy nez ki ha csak atom haboru nem lesz akkor holnap kinn a cucc …:D

  115. @Ragadoz0:
    en sem pod2-tol, sem musclenerdtol sem a chronic dev-tol nem lattam ilyen tweetet 🙁 ez a newsjailbreak nem tudom mennyire hiteles 🙂 de ahogy nezem az oldalukat erre a tweetre hivatkoznak:

    HITBSecConf ‏@HITBSecConf

    SPECIAL @chronicdevteam 1-day passes for #HITB2012AMS @ EUR699! Come see @pod2g @p0sixninja @planetbeing @nikias JAILBREAK LIVE (Pls RT) de ebben sincsen semilyen datum 🙁

    pod2g reggel meg azt irta ugye hogy mar csak valamelyik ipad hianyzik…
    lehet elszallnak amsterdamban egy coffeshopban, aztan nem adjak ki csak kesobb 🙂

  116. @Ragadoz0: A Dev-Team blogján is arról fecsegnek,hogy holnap megjelenik az Absinthe 2.0.Szóval,ha minden igaz a holnapi nap mindenki neki fog állat módra esni a jailbreaknek és mindenki ott fogja majd írni,hogy ez neki nem megy aztán mégis megy ilyen olyan hiba…stb. 😀 .Úgy gondolom,hogy itt a szifonon is nagy lesz majd a tolongás,ha holnap kiadják az új jailbreaket.Kiváncsi leszek arra,hogy ez az Absinthe mennyi hibát fog magába rejteni vagy mennyire fog jól működni.

  117. pod2g tweetje szerint már csak az iPad2,4 hiányzik, nincs ilyen iPadje tesztelésre. Ez az új iPaddel egyidőben megjelent, 32nm-es csíkszélességű, de “sima” A5-tel szerelt iPad 2. Mert ugye az Apple ezt is meglépte, de különösebb bejelentés nélkül. Csak talál valakit a HITB-n, akinek ilyenje van:-)

  118. flawlessfox ‏@flawlessfox

    Busy day, now a few beers with @paulpols. The @chronicdevteam have gone home to work on there presentation for tomorrow 😛 #HITB2012AMS

    ezt írta flawlessfox a twitterjére, szóval holnap lesz valami 🙂

  119. Hát előadást tuti tartanak és biztos, hogy jailbreakkel kapcsolatos lesz. De ezt pod2g majdnem 2 hete tweetelte. Reméljük megoldják az “új iPad 2” tesztet és tényleg untethered 5.1.1 lesz belőle.

  120. @Andrasna: És mikor jelenik meg ? 😀 Mert nekem a linkedből nem derült ki.

  121. @hSn0wQ: Hát ez egy kép és e szerint holnap du.2:30!
    legalább is ez van Budapesthez írva…

  122. @Andrasna: Ja tényleg.Nem fog már az agyam és ezért a kép alatt lévő arab (vagy mit tom én milyen) írást néztem.

  123. @Andrasna:

    Kiralysag 😀
    Akkor holnap 2.30-kor iszunk … meg dzselbrekelunk 😀

  124. @hSn0wQ: 🙂
    @Ragadoz0: NANÁ!!!! 😀

  125. Ha serverrol letoltos lesz akkor Sztm nem fog egyből működni 🙁 lesz pár ember szerintem aki meg szeretne majd próbálni délután! 🙂 de egyébként meg az hogy kiírtak hogy live jb lesz délután nem jelenti Sztm egyértelműen hogy release is lesz.. 🙁 bár nagyon jó lenne 🙂 nagy pörgés lesz itt is tuti 🙂

  126. @solarenqu: Általában azok az eszközök amiket a Greenpois0n.com-ról lehet letölteni azok így általában szerverről működnek.
    Például az iOS 4.2.1 idején ezért kellett egy csomó esetbe lefuttatni a Redsn0w-t utólag mert a Greenpois0n Loader appjából nem sikerült letölteni a Cydia-t.
    Ezt az Absinthe-nél úgy oldották meg,hogy be kellett kapcsolni a VPN-t (amit már az Absinthe előre megcsinált) és akkor működött.
    De sajnos ettől függetlenül ez sem 2 perces jailbreak. 🙁

  127. Nem 2 perces, de csak a szerverről töltögetés miatt. A 4.3.3 userland, na az volt a királyság. Viszont lenne egy dolog, ami érdekel. JB-s 5.0.1 iPad 2-höz mit ajánlotok, amivel tudnék egy frankó backupot csinálni, amit 5.1.1-en visszatölthetek? Tudom, hogy iTunes-os backup nem javasolt. Ami a legfontosabb lenne: safari könyvjelzők, előzmények, appok mentései (már ami nem tud cloud-ba menteni) és úgy alles zusammen az összes app (a magyar store-ban nem kaphatóakat warezolom, ezek közül néhány eltűnik egy sima iTunes sync-nél, hiába nyomom a vásárlások átvitelét)

  128. @hSn0wQ:

    elobb mondjuk jelenjen meg, utana raerunk ezen aggodni 🙂

  129. En mar behutottem a pezsgot … ha kijon azert iszom meg , ha nem akkor meg azert 😀

  130. @Ragadoz0:
    greenpoison is tweetelte mar hogy mindjart release 🙂

  131. Aha en is ugy nezem hogy megiscsak el fog fogyni az a pezsgo ma 😀 Legalabbis a twitter tele van a mai rilizzel … A jb mar muxik mindenen kiveve az Atv3-at olyanom meg ugysincs 😀

  132. @szajlensz: Esetleg az iBackupBot a segítségedre lehet:
    szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/

  133. Chronic Dev Team mar elkeszult az iOS 6.0-as jb-vel :DD meg mielott kinn lenne a 6.0 hivatalosan 😀
    pod2g most megy fel a stagere eloadast tartani …
    Tehat ha nem is lesz 5.1.1 ma a 6.0 mar kesz

  134. @Ragadoz0: Hogy ???
    Kitől hallottál ilyet ???

  135. @solarenqu: Én nem esküszöm meg,de szerintem ez kamu.
    Nem tudok arról,hogy az iOS 6.0-ból barmilyen beta verzió kijött volna.Azt itt az oldalon is megírták volna.De,ha még csak beta sem jött ki akkor ez lehetetlen.A Choronic Dev Team jelenlegi tagjai nem az Apple tagjai tehát ugyan azok az iOS verziók elérhetők a számukra mint amik a számunkra.Szóval ez majdnem biztos,hogy kamu.

  136. @hSn0wQ:
    aha, es olvasom a cikket es ott is irjak hogy meg nem jott ki semmi fele beta es ok mar megis feltortek 🙂 azt hogyan?? sztm ez fake! 😛

  137. @hSn0wQ: Ahh, igen, ez kell nekem 🙂 Asszem találtam magamnak esti elfoglaltságot. És arra valami ötlet, hogy bizonyos Installous-ból töltött appok ne tűnjenek el szinkronizáláskor?

  138. @szajlensz: Kapcsold be az Installous settingsében az AppSynce-et.

  139. ugylatom megjelent! 🙂

  140. @hSn0wQ: Be van kapcsolva, ezért nem értem. Vannak onnan telepített appok, amik átmennek és vannak, amik nem. Na mindegy is, a rendes Store-ból beszerzettek megvannak, azokkal semmi gond. Max újra leszedem őket, na bumm. Csak érjek haza melóból 🙂

  141. @szajlensz: Nem szeretek warez tippeket adni,de ha már itt tartunk én a szinkronizálás helyett inkább azt csinálnám,hogy:

    1.Letöltöd az OpenSSH-t a Cydia-ból

    2.Letöltöd a WinSCP-t a gépedre

    3.Telepíted és megnyitod

    4.Beírod felülre a Wifi IP címet

    5.A username-hez beírod,hogy root,a Password-höz azt,hogy alpine

    6.Megvárod,hogy rácsatlakozzon a készülékedre a WinSCP

    7.Bemész a /private/var/mobile/Documents/Installous/
    Downloads mappába

    8.Bemásolod a tört .ipa fájlt

    9.Installouson telepíted.

    Ez jobb mint,ha a szinkronizálással kéne szórakoznod.Esetleg telepítsd újra az AppSynce-t hát ha az megoldja.

  142. Sziasztok!
    Tudnátok segíteni , olyan dologban, hogy felraktam az iphone 4-re ezt a cydia nevű jailbreaket és elindítottam és nem tudok belőle kilépni 🙁 És ezt hogy tudnám megoldani?

  143. @realeee: a cydia az nem jailbreak, az egy alkalmazás, amit jailbreakkel együtt lehet feltenni. miből nem tudsz kilépni? nem lép ki a cydiából a home gomb megnyomására, vagy mi? illetve ha láthatóan nem tudod, mi az a cydia, minek jailbreakelted a készüléked?

  144. felraktam ezt az absinthe 2.0 -t és ezt feltett egy cydiat, ahogy a viedóban is mutatta, és miután elindítottam ezt a cydiát egy csomó alkalmazásomat elvette és most nem tudok belőle kilépni, hogy vissza jöjjenek a dolgok, Tudnál segíteni?

  145. @realeee: miből nem tudsz kilépni? milyen alkalmazásokat, és mi az, hogy “elvette”? minek tetted fel a jailbreaket egyáltalán? kikapcsoltad már a telefont teljesen, és vissza?

  146. igen már kikapcsoltam teljesen és vissza . A cydia programból nem tudok kilépni, mert rámentem , elindította és elvett egy csomó alkalmazásomat, pl a fotók, telefon, beállítások…. és nem tudok kilépni ebből a programból hogy vissza hozzam a többi programot :S

  147. @realeee: az alkalmazásból való kilépéshez a home gombot kell megnyomni. ha azt megnyomtad, és az ikonjaidat látod, akkor kiléptél a cydiából. egy restore megoldja. de mégis miért jailbreakeltél? követted az erről szóló cikkben lévő tippeket? persze nem, mert akkor ott kommenteltél volna.

  148. Akkor megcsinálom a restoret, amúgy elolvastam a cikkeket, de azért egy két dolog igen kínai volt, meg youtube-on néztem ilyen videókat. De ahogy látom ezek nem olyan egyszerűek mint ahogy ott megmutatják. :/

  149. @realeee: alapból egy gombnyomás az absinthe. de inkább az lehet a gond, hogy nem szűz rendszerre tetted fel, hanem már működőre, nem? tehát nem azt csináltad, hogy hajrá, backup, majd nyomtál rá egy restore-t, aktiváltad, jailbreak, és vissza a backupból, vagy igen?

  150. Hát először ugye csináltam biztonsági mentést, utána leformáztam, és utána telepítettem rá az absinthet azután a biztonsgái mentésből vissza hoztam a többi dolgot és utána elindítottam azt a cydiat és eltüntek a fő ikonjaim… :S

  151. Azt letudnád, írni hogy hogy kell megcsinálni ezt a jailbreaket, milyen programok kellenek hozzá, stb?

  152. @realeee: Leírom neked (leírok neked egy jobb módszert mint az Absinthe):

    1.Töltsd le a Redsn0w 09.11b4-et.

    2.Töltsd le az iPhone 4-re szükséges 5.1.1-et.(Figyelj arra,hogy a jó fw-t töltsd le,tehát ha iOS 5.1.1 (9B206)-od van akkor ne töltsd le az iOS 5.1.1 (9B208)-at.

    3.Nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilitás legyen beállíthttpva és rendszergazdaként futtasd)

    4.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW-t és tallózd be a gyári 5.1.1-et.

    5.Menj vissza és kattanjá a jailbreak gombra,tedd Pwned DFU módba a készüléket (a Redsn0w megmondja,hogy kell),ezután várjál.

    6.Miután bebootolt a készülék lesz egy (semi-)tethered jailbreaked tehát nem fog elindulni a Cydia-d,a Mail-ed,és a Safari-d.Ezért bootoltatnod kell.(leírom neked ezt is,hogy hogy kell.

    7.Ismét nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilitás legyen beállíthttpva és rendszergazdaként futtasd)

    8.Tallózd be a gyári 5.1.1-et.(EXTRAS->Select IPSW funkció).

    9.Utána válaszd a Redsn0w-ban az EXTRAS->Just Boot opciót.Itt megint Pwned DFU módba kell helyezni a készüléket amit megint leír a Redsn0w.Ekkor már el fog indulni a Cydia-d.

    10.Nyisd meg a Cydia-t és töltsd le a Rocky Racoon 5.1.1-et.Indítsd újra a készüléked és meg vagy.


Add a Comment