fbpx Skip to content

Ez az, amire sokan már úgy vártunk, mint a megváltásra, hogy Facebookos oldalainkat végre normálisan tudjuk szerkeszteni, frissíteni.

Mi is volt eddig a probléma? A legtöbben csak hobbiból blogolunk, vagy szerkesztünk 1-1 weboldalt, amihez optimális esetben tartozik egy Facebook-os rajongói oldal is és nem mindig vagyunk gépközelben. Emiatt szokás néha a cikkeket időzíteni, hogy ne menjen ki 1 óra alatt mondjuk 4 cikk, hanem néhány órás különbségekkel egyenletesen kerüljön ki a napi “kontent” adag az oldalunkra. A bibi ott van, hogy ilyenkor azért illik kitenni a cikket Facebook-ra is, viszont a jelenlegi Facebook alkalmazás teljesen használhatatlan erre a célra. Itt jön a képbe a Facebook Pages Manager.

Hetekig kerestem a megoldást, hogyan lehetne automatizálni a rendszert az iGamer-en, mire Jadeye segítségével végül egy RSS szívó Facebookos appot találtam, ami időközönként megnézi az oldalt és ha friss postot talál, akkor megosztja az előre meghatározott személy/oldal falán. Ez mind szép és jó, viszont így nem személyes a dolog, nem írhatok hozzá semmi extrát, vagy ha igen, akkor az összes megjelenítéshez azt fogja használni. A kényszer nagy úr.

Ezt a problémát fogja úgy néz ki megoldani az új Facebookos alkalmazás, amivel oldalainkat kezelhetjük, az alkalmazás egyelőre csak az új-zélandi App Store-ban elérhető, de reméljük órákon/napokon belül hozzánk is eljut. A Facebook Pages Manager-en belül innentől rendesen működni fog elvileg:

  • a képeink és tartalmaink megosztása,
  • az értesítéseket is azonnal fogjuk látni,
  • úgy kommunikálhatunk a rajongóinkkal, mint a normál Facebook appon belül a barátainkkal
  • statisztikák megtekintése
  • és persze nem csak egy oldalt kezel, hanem az összeset, ahol van admin jogunk

Végül pedig, ahogy a Redmondpie is írja: “nincs más hátra, mint hátradőlni és várni 3 évet az iPad-es verzióra”.

Az alábbi link pedig akkor élesedik, ha elérhetővé vált az app a magyar Store-ban is – így ha még kép és adatok nélkül jelenik meg, azonnal látható, hogy még várnunk kell rá:

[appstore id=”514643583″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. már lenn, Canadai Storeban már volt 2012 05 16-tól…

  2. @draft: Mi a véleményed róla? Úgy működik ahogyan mondjuk laptopon/asztali gépen, vagy ne várjunk csodákat most sem?

  3. @Fizikus: 1perc után kiakadtam tőle… 🙁 megpróbáltam a céges oldalamat módosítani de vhogy nem sikerült rendesen…

  4. @draft: Szomorú kezdet, és ahogy olvastam az üzeneteket sem kezeli.

  5. Amúgy csak engem zavar hogy a sima Facebook app egy kalap sz@r?


Add a Comment