fbpx Skip to content

Tegnap akkora flame lett a Facebook-on a “Te váltasz” kérdésre, hogy úgy gondoltam, megér egy posztot itt a blogon is. Szóval megérkezett a várva várt 2012-es “iPhone gyilkos”(?), a Samsung Galaxy S harmadik szériája. Azért én vártam, hogy csak simán elnevezik “Az új Galaxy S”-nek :), de hát nem. Ettől függetlenül eddig 2012 legmodernebb mobilja. Azt természetesen nem állíthatom, hogy a legjobb is, de nézzük meg mit tud a készülik belülről:

 

  • 4.8-inch kijelző
  • 1.4GHz quad-core processzor
  • 1GB ram
  • 1080p HD videó felvétel
  • 4G LTE hálózat támogatás
  • 8MP kamera

A mérnökök ismét nem tudták magukat megtartóztatni, beleraknak egy NÉGY MAGOS processzort, ami nyilvánvalóan akadásmentes rendszert eredményez. 1GB RAM-mal is büszkélkedik a készülék, az iPad 3-nak is ennyi van, nem tudom miért nem lehetett ebbe 1,5GB-ot rakni. Vagy 2GB-ot. 🙂 4.8 inches kijelző. Na ezen nem nagyon tudok napirendre térni. Szerintem ez már hatalmas. Túl nagy. A videókon jól látni, hogy egy férfi kezében is alig fér el, egy női kéz ÁT SE ÉRI a kijelzőt, szerintem itt rossz úton haladnak. Logikus volt az 1080p videó felvétel, illetve a minimum 8 megapixeles kamera. 4G-t vajon melyik országban támogatja majd?

Mint láthatjuk, még “AirPlay Mirroring” is lesz rajta 😀 – vagy valami olyasmi (DLNA):

A készülék 16 és 32GB-os változatban érkezik, illetve fekete és fehér színben. Ki gondolta volna? Természetesen ezt a memóriát most is tovább bővíthetjük, maximum 64GB-os microSD kártyával.

Technikailag kiveséztük a készüléket, nézzük meg most videón, milyen is valójában, és milyen egyedi szoftveres megoldásokat építettek bele a tervezők:

S-Cloud, S Voice, AllShare, stb… ezek mind olyan szolgáltatások, amikkel az iPhone-nál már előbb találkoztunk, érdekes ezeket újra viszont látni egy Android-on. 🙂

Konklúzió:

iPhone-os nem fog váltani az új Galaxy S-re. Véleményem szerint ez eddig 2012 legjobb telefonja. Elfogadnám. Jó készülék, de számomra picit elrettentető a nagysága, mivel közel 20%-kal nagyobb szélességben és hosszúságban is, mint az iPhone. Külsőre már legalább nem hajaz az Apple készülékére, illetve még mindig kivehető az akkumulátora. Amazing. Természetesen várjuk az új iPhone 5-öt, ami minden idők legjobb iPhone-ja lesz és szigszalag killere. 🙂

Nincs igazam?

Olvasd el a hozzászólásokat is

54 Comments

  1. Nyelet rá, aztán irány az olimpiára ping-pongozni 🙂 (legújabb Samsung – Schildkröt együttműködés eredménye)

  2. A készülék 16,32 és valahol mintha azt olvastam volna, hogy 64GB memóriával érkezik a színei pedig nem fekete-fehér hanem kék-fehér

  3. basszus mekkora koppintás a kamera app, meg a Siri klón S voice kezelőfelülete… btw nem azóta van fehér ezekből a modellekből, mióta az Applnél is van fehér iPhone?

  4. @MegaX: Oh lehet akkor ez kék, igazad van.

  5. Szerintem nem rossz,kiváncsi leszek az új iPhonera meg az iOS 6-ra

  6. azért megnézem majd a méretre vonatkozó véleményeket akkor is, ha az új iPhone is hasonlóan nagy lesz 🙂 akkor nyilván már nem lesz “szar” hogy ilyen nagy, hanem “ekkorának kell lennie” egy mobiltelefonnak 🙂 mondom ezt iphone tulajként:)

    amúgy nem ez a legmodernebb mobil eddig, hanem a Huawei Ascend D Quad XL (bár az még nem jött ki, az tény, viszont hamarabb bemutatták)

  7. koppintas, vagy nem, teny, hogy jo telo, viszont sok olyan feature van benne, ami szamomra haszontalan.
    – Videot nezni sms-ezes kozben?
    – Egymashoz erinteni a telefonokat az adatkuldeshez, ami csak u.olyan keszulekkel mukodik ugye.
    Ezeken kivul ugyan olyan, mint a tobbi mai telefon.
    – Gyors, bar melyik mobil akad manapsag?
    – HD kamera meg 8 mpixel. Megintcsak foloslegesnek talalom egy telefonba. Ha valaki jo kepeket akar, akkor azt amugy sem telefonnal fogja kesziteni, hisz manapsag mar olyaolcson lehet felprofi fenykepezokhoz hozzajutni es azt sosem fogja egy telo leverni.
    Az en konkluziom, hogy akinek Samsungja volt, az rajongani fog erte, de aki iPhone vagy mas brand termek hive, az meg marad annal.

  8. Gondolom ez is szokásos Samsung minőség (papír hátlap etc…).
    Illetve teljesen mindegy milyen hardvert raknak az android alá, akkor is akadozni fog amint belakja az ember.
    Viccesnek tartom, hogy lassan egy erősebb gépet kell csinálni egy android alá, mint egy erősebb PC.
    EMBEREK!
    1.4GHz quad-core processzor!!!! Minek??? Ha optimalizálnák az oprendszert, nem kellene ekkora erő alá.

  9. Ja, meg majd jönnek a custom romok erre is, hogy azért lehessen majd használni. Megjegyzem a HTC ONE X is csúcshardvert kapott (1,5 GHz, négymagos) meg egy kis segédprocit arra az esetre, ha nem igényelne nagy erőforrást az alkalmazást amit futtat az ember akkor ezt a kis procit használ(ta volna) és így nem merült volna a teló annyira. Csak hát az a huncut android rendszer ezt nem tudta, így sz@rt a segédprocira. Aztán ki kellett adni egy frissítést, ami ezt javította. Most már 3 óránál tovább megy a HTC ONE X. Illetve azóta megint kapott egy frissítést, így akár 5-6 órát is elmegy.
    Android… 🙂

  10. Ezt a samsungosak nem érzik cikinek, hogy ennyi mindent koppintanak? S Cloud, meg S voice. Az első videóban mondja is, hogy S Voice like iPhone’s Siri.
    És ennek a videónézésnek, mindenhol, semmi értelmét nem látom. Ha videót nézek, akkor azt nézem, nem?
    Ez a küldözgetős egymás között (ugye megint kopi, csak egymás között) ez még egész jó ötlet, meg jól meg lett csinálva, de ez az egy, ami “jó” benne. Meg gondolom bluetooth van rajta, szóval másoknak is biztos tudnak küldeni, de én már régen láttam bluetoothon küldözgetni embereket.
    Szóval, a cserére nem is gondolok, meg sem fordult a fejemben, hogy cserélnék-e. Csak azért jutott eszembe, mert ez a cím.
    NINCS CSERE! 🙂

  11. Én nem váltanék.Egy több mint a fele koppintás,kettő a mérete kifejezetten unszimpatikus,döntsük már el,hogy most telefont vagy iPadet tervezünk !

  12. Amikor vettem a 4S-t, akkor komoly dilemmában voltam. A Samsung Galaxy S II képe jobban tetszett, de már akkor is elkövették azt a hibát, hogy ott vitték túlzásba a paramétereket, ahol pont nem kellett volna. Így van ez a III-nál is. A telefon mérete akkora, hogy már nem kényelmes a napi használata, de ha videót kell megnézni kétség kívül jobban mutat. A processzorát is “túl” erősnek gondolom. Valószínűleg nem hoz lázba senkit, hogy egy alkalmazás 0,37 mp helyett csak 0,19 mp alatt jön fel. Lehet persze, hogy van olyan alkalmazás, ami már csak ezen fut akadás mentesen, viszont a fogyasztásban meg kell fizetni az “árát”. A 8MP felbontás ehhez a képérzékelő mérethez megint csak értelmetlen, ráadásul káros túlzás. Ha van köztünk fotós, és ráér, majd kifejti a miértjét, de kb egy 4 MP felbontással jobban jártak volna.
    Kicsit mintha az okostelefonok és a táblagépek közé lőtték volna be. Lehet, ez a szegmens nem véletlenül pang?

  13. hogy még nagy okés de szerintem ronda lett.nagyon remélem az i5(ha így fogják hívni ugye)nem lesz ilyen tepsi max amit még el tudnék képzelni 3.9-4″ de már az is nagy lenne pedig lapát kezeim vannak.

  14. Droidra váltani? Attól mentsen meg az ég!! 😀 SOHA…

  15. Nem tudom abban igaza van az elöttem szólóknak hogy rengeteg felesleges dolog van benne, és abban is egy másiknak a mérettel kapcsolatban hogyha az iphone nagyobb kijelzővel jönne ki akkor az lenne mindenkinek az ideális. Nekem személy szerint gs2 van elötte 3gs em volt ugyhogy nem is szeretem hasonlitgatni a samut a szifonnal mindkettő egy más világ, mindkettő jó valamire váltani is inkább a közösség miatt váltottam de a samu mostani akcio ugy elrontanak mindent hogy lehet a végén visszaváltok. Az az egy biztos hogy nem tettek bele olyan dolgot az s3-ba amiért megérné kiadni annyi pénzt mint amennyibe kerülni fog.

  16. Mitol “termeszet inspiralta”?
    Mitol “for humans”?
    Mitol “amazing, wonderful, brilliant” meg csupa Jobs-i jelzo?
    Annyira sut rola, hogy azsiai, hogy csak na. Jo hogy szivarvany neon nem fut korbe a kavajan, meg hogy nincs benne vizpermetezo…

    A Samsung ott vagta el magat nalam, amikor elobb cserelt ki egy telefont a T, mintsem hogy a Samuek 4-szeri nekifutasra megjavitottak volna (a javithatatlant). 4x adtak ugy vissza, hogy azt hazudtak, megjavitottak. Nem erdekelnek az okok. Alma szo nelkul csereli.

    Samsung – azsiai (es a japant nem sorolom ide, csak kinaiakat es koreaiakat) ganye. Raadasul a tegnapi bemutato buzlott a koreaiak agymosott szovegetol… Ha van ellenszenves brand szamomra, na az a samsung (meg az otp 🙂 )

  17. annyira felb@tam magam ezen, hogy hangosan k.anyazom a samut a lakasban – szomszedok nem neznek am hulyenek 🙂
    De tenyleg gyerekek, lassan a kinaiaknal is gagyibbak lesznek samuek. Sot! Kina fel-egy even belul megeszi samuek piacat, ha jo lesz a marketingjuk (meg ha tudatosak a fogyasztok, kicsit is)…

  18. Ooo, kifelejtettem:
    Mekkora kinai giccs mar, h a homescreent megerintve nem csak hullamzik, hanem MEG CSOPOGO WC hangot is ad ki. Ez annyira inspired by nature, hogy beszabehu. Meg a kinaiak is inkabb a szifont valasztjak (lasd kinaipiacos arusok), mint a samut, ez a megalol 🙂

  19. Mekkora kinai giccs mar, h a homescreent megerintve nem csak hullamzik, hanem MEG CSOPOGO WC hangot is ad ki. Ez annyira inspired by nature, hogy beszabehu. Meg a kinaiak is inkabb a szifont valasztjak (lasd kinaipiacos arusok), mint a samut, ez a megalol 🙂

  20. Mar nagyon vartam ezt a kerdest! Jelenleg az iPhone4 -et nyustolom de mar unom es kezd elegem lenni azzal hogyha valami tenyleg jot akarok vele csinalni akkor jailbreakelni kell, arra meg varni mire valaki ossze rakja es ez egyre rosszabb.
    Nem szivesen valtok de valoszinu valtani fogok mert tetszik igen tetszik a samsung galaxy s3, es nem felek kimondani. Lehet hogy koppintas sok mindenben de kit erdekel ha egyszer jo.
    Kulomben is az Apple mar reg megnyerte a csatat. De jo lessz latni hogy meg nehanyan nem adtak fel es igen is kemenyen kell dolgozni az apple-nel azert hogy a toppon maradjanak. Mondhattok barmit van olyan jo az android ha nem jobb mint az iOS.

    Amugy a kezdetek ota (miota kilyott a iphone 3g) en is apple termekeket hasznalok es abban a szerencses helyzetben vagyok hogy nap mint nap apple termekekkel dolgozzak es talan epp es az amiert en latom a limitaltsagat az ios es apple termekeknek.

    A lenyeg hogy a pinpong uto nagyon tetszik, majd ha a kezembe fogtam lehet meg hogy megvaltozik a velemenyem de jelenleg az a cel hogy lecsereljem a i4-et az sgs3 -ra.

  21. Sztem nem rossz a Samsung mindazon dolgok mellet, hogy mindenem Apple. A következő fogalmazta meg számomra a különbséget!
    Ha Windows vagy Linux rendszered van, ahhoz megfelel a Samsung, de ha mindened Apple, akkor csak küszködés az egész !
    Az Apple számítógépeimet nem cserélném semmi pénzért Winfosra vagy Linuxra !

    Igy marad az iphone 4s is minden előnyével és hátrányával együtt !

    Csak gondoljatok az Infinity Blade II-re Apple TV-n keresztül HD-ben 5.1-es hanggal!

  22. Megint csak ismételni tudom magamat:
    hardverilag már sok telefon jobb mint az iPhone, de szoftverileg még látótávolságban sincsen egy sem…
    Ergo, ha ezen a Galaxy S III-on is egy ráoptimalizált iOS futna, azonnal váltanék…

  23. Az a Samu be se fér a zsebbe!Egy telefon legyen 3,5-4-es de a 4,8 már túl sok!Én imádom a 4s-em és nem cserélem le egy ilyen óriásra!Az sgs3-ba csak a proci jó! Atöbbi az felesleges!!!!!!!!

  24. Ok,Ok! Ez nem sikerült túl jóra, az Android meg úgy fos ahogy van.

    De mikor jön már az iPhone 5 ??????????????

  25. @szobabicikli: Én meg pont az ellenkezőjét gondolom:szerintem pontosan a jailbreak,downgrade,unlock…stb.miatt izgi 🙂 .

  26. Nekem meg mindig az a magyar teszt tetszik,amiben a One X-rol irjak: “4 mag van benne,de ettol meg szamithatunk megaladasra, mert Android”!
    A sok masolas utan megnezem,hogy majus 21-22,mint kibekules megis hogy fog zajlani? Az is igaz,hogy az Apple sem mindenben feltalalo a felsoroltakbol, csak tokeletesitette oket. Meg Jobs is mondta,hogy nem szegyen a jo dolgokat ellopni. A baj,hogy onallo innovativ otlete nincs a Samsungnak. Ha lopna pl a Sirit, de kozben fejlesztene egy 1 hetes akkut,senkinek sem tunne fel a masolas…de itt nihil novi sub sole,mondhatjuk 🙂
    A 4.8″-rol meg annyi,hogy ertelmetlen,a tablagepen kell filmet nezni,nem telefonon. Bar igy vezetes kozben tuti nem nyomkodod,mert egy kezzel nem menne 😀 De az is 100, hogy inkabb legyen 3.5″ az iPhone, mint egy 4″-os felfele nyujtott rondasag.

  27. Biztos jól használható, persze nem megy úgy a BMW-hez, vagy a lexus-hoz, meg persze leszólna minden normális embertársam, ha ilyen lenne a kezemben, ha egyszer valakinél még a hajszárító is apple, nincs mit csinálni.
    Viccet félretéve szerintem nincs ezzel semmi baj. De megint azt látom, hogy mindenki elvből lefikázza, amikor semmi érdemlegeset nem lehetett róla még megtudni.
    A hangfelismerő kinézete viszont szerintem szép lett, de ez a második videó meg olyan, mintha valami paródia lenne 😀 Halál komolyan többször is emlegeti selymes hangon, hogy a természet ihlette az egészet, embereknek készült és mindez milyen gyönyörű blabla és még a fos csangőhangot is megmutatja és dícsérgeti az ocsmány témát.
    De ha ki tudják használni az erejét, akkor hajrá, vagy ha nem, majd egyszer csak menni fog, a szoftvert is folyamatosan javítgatják, a hardwer már meg van hozzá bőven.

  28. Nekem most egy SGSII-m van. Az undorító android kezelőfelületet lecseréltem egy pofás MIUI-ra, ami kicsit iPhone koppintás, de szerencsére nagyon okosan loptak ötleteket a rom készítői mindenhonnét.
    A 4,3 inches kijelzőméret még pont vállalható, ennél nagyobb felesleges szerintem. Persze tök jól mutat mikor kezeli az ember, de amikor zsebre kellene vágni a telefont, akkor már elég zavaró tud lenni.
    Azt szerettem volna kihozni ebből, hogy a Samsung hardveresen erős telefonokat dob össze, de aki kicsit is igényes a kezelőfelület szépségére és gördülékenységére, az úgyis lecseréli a gyári rondaságot valami másra.

    Annyit még szeretnék hozzátenni, hogy ne legyetek ennyire elvakultak az iPhone iránt. Tényleg nagyon kalsszl összerakott készülék, én imádtam amíg használtam, de a kicsi kijelző és a sok korlátozás miatt sajna le kellett cserélnem.

  29. “Nem lett túl nagy”.
    “És legalább kitaláltak egy egyedi Appot”: Ass-Voice
    A lényeg, hogy soha nem koppintanak, hanem saját ötletekkel rukkolnak elő.
    ÉN VÁLTOK. MÉG MA Samsung Galaxy S-HIT-re!!!

  30. Én szerintem meg a Samsung SGHE 200-as telefon és az iPod touch 4g iOS 5.1+JB a legjobb kombináció.Van egy tök mezei egyszerű telóm és egy minőségi kis gépem,szerintem soha nem fogom meg bánni ezt a kombinációt.

    @Laki: “teljesen egyedi appok” akkor most tegyél egy Androidot és egy iPhone-t egymás mellé,kicsit nézd meg az appokat és most mond el a véleményed !
    (AndroidMarket=AppStore
    YouTube=YouTube
    .
    .
    .
    stb.)

  31. Én váltanék:
    – persze kézbe kéne venni (ha nem jó akkor inkább htc one x)
    – pont egy ájfonos mondja hogy lopás? (most nem idézem Steve mondását)
    – minek 4 mag? hogy legyen akadásmentes multitask (nem olyan kamu mint az ios-ben)
    – agymosó duma? Na ezen jót röhögtem. Nem láttatok még amnézing kéjnótot?
    – az hogy kinek mekkora méret tetszik, az egyéni kérdés. Melyiket választanád ha lenne nagyobb ájfon?
    – műanyag a hátulja, hoppá az én ájfonomé is az, ráadásul repedezik.

    Az a baj hogy lehet nézni balról, jobbról, de azon kívül hogy nem alma logo van a hátulján és 4×4 ikon a menüben ez egy jó telefon.

  32. Szerintem nagyon jó teló pofásan néz ki csak hát és itt kezdődik a baj:

    -műanyagból van (na most legalább fémet akarok 100ezer felett)
    -baromi nagy (szerintem az optimális képernyő 3,8 inch az egy jó méret meg is indoklom az Iphone-é kicsit kicsi 3,55 a 4,00 meg már nagy így arany középút 3,7-3,8 remélem hogy az Iphone 5 nem lesz ennél nagyobb panellel szerelve )

    Amik meg szerintem teljesen felesleges:
    -Siri úgyse beszélek hozzá!

    Ami meg tuti benézés lesz a samsungnál az az aksi biztos nem bírja ki még az 1 napot se már pedig nálam ez a minimum!

  33. Szerintem,ha valakinek almasak a cuccai az nem veletlen.Es nem valt mindenfele masra.ami lehet akar olyan jo.kb 6 eve mindenem almas.azota nyugodt vagyok.

  34. iOS-re milliószor több alkalmazás van, mint androidra. Android marketbe mindenféle szemetet feltölthetnek, appstoreban ellenőrzik az alkalmazások minőségét. A rengeteg játék, szoftveres támogatottság az előnye az apple termékeknek. Egyébként az iOS kinézetre eléggé fapados. 4.xx-ig volt egy Lock screened, meg egy home screen, amin jobbra balra tudtál lapozgatni… 5.0ban kaptál hozzá egy föntről lehúzható menüt. Az androidban az tetszik, hogy jobban testre szabható, változatosabb, kinézetre szebb sokkal, rengeteg témával. Ezzel szemben viszont futnia kell egy fostalicska 20 ezer ftos ,,okos telefonon” és egy 4 magos galaxy S3mon is. Pontosan ebből származnak az optimalizálási problémák. Az apple kiadott 5 készüléket (jelenleg márcsak 3GS, 4, 4S-hez van szoftveres támogatás) és elég csak ezekre a készülékekre optimalizálnia. Ezért olyan gördülékeny és stabil az iOS. Az itunestól viszont megőrülök…

  35. @gmatyas: Jailbreakeled az iOS-t és a Cydia 100%-os egyszerű,színvonalas modding felületet ad majd neked.

  36. @hSn0wQ: Nem véletlenül tettem macskakörmöt a mondatok elejére, végére. (NEM IDÉZŐJEL!)
    Ha figyelmesen elolvasod ismét a soraimat, talán megérted, hogy mi is a véleményem. Elég szarkasztikusan fogalmaztam.
    De akkor fuss neki még egyszer! 😉

  37. Volt “szerencsém” kipróbálni az GS2-t! kb. 1 hónap után azt éreztem az iphone 4 után, hogy az android nem tudja azt az érzést adni mint az ios. Szinte naponta jöttek újabbnál – újabb romok, feltettem őket, de nem változott semmi. Gyorsan eladtam a samut, (mert hogy ára rohamosan csökken , nem mint az iPhone-nak) és magamhoz vettem a jól bevált I4-est. Csak azért próbáltam ki az androidot, mert nem akartam elhinni, hogy ennyire vacak rendszer. Hát saját bőrömön megtapasztaltam.
    Az nagyon zavart a samuban, hogy kb. 4 óra kellet ahhoz, hogy az aksit teljesen feltöltsem. De még ez lett volna a legkisebb gond, ha a samun ios futott volna talán megtartom, de az androidos programok 90%-a nagyon gáz, egyszerűen gagyi. Tehát hiába jó egy telefon ha szar az op.rendszer.
    Én nem javaslom senkinek, akinek korábban iPhone-ja volt, mert megbánja, ezt saját tapasztalatból mondom.
    Soha nem megyek vissza androidra, futhat az akár milyen jó telefonon!!!!

  38. Telefonról váltsak fémhulladékra? Kösz, nem! Főleg, hogy kezelhetetlen android van rajta.

  39. Én csak annyit tennék hozzá én nagyon sok telot kipróbáltam PDA tól kezdve az androidos okos telokat és ki jelenthetem az Iphone az Iphone és nem valami “okos telefon amit annak neveznek” a droidot nem lehet kezelni szerintem

  40. És végül ott bukik a mutatvány, hogy Android fut rajta.

  41. Ez is csak nézőpont kérdése,hogy melyiket könnyebb kezelni. Ugyan úgy, mint hogy melyik tud többet. Kikapcsolva egyik sem ébreszt, sőt, ha ne adj Isten lemerül az akksi (mert ugye egy egész napot sem birnak ki), kell vagy 5 perc mire magához tér a mai modern okostelefon… Rohadt kényelmetlen teljes ciklusos töltést alkalmazni, ha naponta 2x 20% alá viszem. Nem fogok várni hogy összeszedje magát, csak azért mert ezt nem akarják megoldani. Én már inkább nyomógombos nokiára váltanék, mert az 4-5napig húzza folyamatos skype elérhetőséggel, kikapcsolva is ébreszt (ha netán lemerülne), nem akad meg mert ráteszek tört programokat, ja, és tudok küldeni bármilyen(!) fájlt nokiáról az összes 20e ft-os hulladék androidra, mert azokban van ilyen feature. Az IsteniPhone meg még ma sem tud semmilyen sz@r filet küldeni fogadni skypeon, még jb-kel sem, szóval tényleg csúcs ez a kütyü. Annyiszor bosszúskodtam már a még mindig fenálló alap hiányosságai miatt. Mert szerintem nem attól vagyok hi-tech user, hogy fájlküldéshez megnyitom a dropboxot… Azt kéne csinálnia amit a régiek is tudnak 5éve.. Az iphone még ma is csak egy nagy vakítás, a pénzverdéje az apple-nek. Homokot szór a szemünkbe a millió játékkal/apps-szel, miközben lekorlátoz (itunes/icloud/google/másik iCuccra, szóval ez sem különb az SGS3-tól)
    – skype (amellett, hogy leszivja az akksit, nem lehet kihasználni 100%ban a fileküldés miatt)
    – ékezetek!!! még mindig
    – telefonkönyv lementése szerkeszthetö fàjlba, anélkül, hogy megosztanàm a vilàggal, ill küldése sem megoldott. De 10e ft-os nokia küldhet nevet 10e ft-os androidra
    – nincs egy navigáció még ma sem, hiába a net kapcsolat, ami pontosan lőné be a helyzetemet zsúfolt városban
    – hamar merül, nem sokáig birja, az akksit sem lehet igazából kímélni
    – van hozzá millio alkalmazás, ami 90%ban vakitás, felesleges. Lassan több tweakem van, mint appom
    + marha jó játékok vannak? Lesz@rom…

    2012 iphone killerje? Nokia E71,E72! 🙂
    Akksi hozzá pár ezer, cserélhető, kijelzőcsere nem 100€.
    Nekem ez a bajom, nem a Galaxy S3 konkurenciája… :/

    (Iphone 3GS, jb+unlock)

  42. sztem szifinról senki nem vált….. :S

  43. @xmjg: én több mint négy évig voltam iPhone felhasználó, és én is nokiára váltottam januárbam egy nokia e6 személyében! 😀 nem bántam meg, szerettem az iPhonet, csak megúntam, na meg persze amiket te is írtál, üzemidő, file küldözgetések stb..A nokia e6om, qwerty-s és éríntős, és nagyobb a pixelsűrűsége mint az iphone4nek:D

  44. Sziasztok!
    A címben szereplő kérdésre a válaszom, egy határozott NEM ! 🙂
    Én NOKIA N8-ról váltottam (volt már Samu-m, SONY-m…) iPhonera, nem bántam meg! Tetszik, hogy mindent egy kézben tudok tartani….lehetne még egy csomó mindent felsorolni, de mert a telefonok ilyen-olyan adataihoz, meg kapacitásához hülye vagyok, csak a használata során megélt tapasztalataimra hagyatkozhatom, és nekem bevált. Biztosan lesz nagyobb, meg szebb, meg hipergigás, meg a csuda tudja milyen pixeles….én ezt szeretem használni, és ennyi.

  45. Az előttem 2-3 posttal korábban szólókhoz annyit tudnék hozzáfűzni, hogy manapság ki az a gyökér, aki, bluetooth-on file-okat küldözget????
    Hibátlan erre a funkcióra az e-mail app, hiszen nem 11 éves kisdiákok vagyunk, akik gagyi csengőhangokat küldözgetnek egymásnak szünetben, hanem tudjuk kezelni a kezünkben lévő készüléket. Az a baj ezzel, hogy sokan sznobságból vesznek felső kategóriás telefonokat, mint iPhone, vagy a Samsung felső kategóriája, vagy sorolhatnám.
    Telefont nem az ár alapján vagy divat alapján kell választani, hanem, hogy mi legyünk az okosabbak tőle, ergo tudjuk kezelni. Itt szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy okos telefonnal észt is osztanak, mert akik ebben még hisznek, azoknak van egy rossz hírem: TÉVEDNEK.
    Sajnos ez a szolgáltatók egy félre sikerült marketingje, hogy az alsó kategória tetején lévő telefonokra is ráhúzzák az okos jelzőt, végül is bármire, aminek vagy saját store-ja…
    Úgy gondolom, hogy aki felső kategóriás telefont választ, az tisztában van a FELSŐ KATEGÓRIA FOGALMÁVAL, és a járulékos dolgaival, hogy minőségibb alkatrészek azok drágábbak is… Ehhez a kategóriához tartozik az is, hogy az üzleti szegmens a célközönség, ahol a file küldözgetésnél sose volt kultivált dolog a bluetooth, hanem e-mail, vagy felhő alapú szolgáltatások.
    NOKIA… hmmm… erről csak annyit tudok mondani, hogy nemrég jártak bent a területi képviselői nálunk (mobil szolgáltatónál dolgozok, ergo van egy kisebb fajta rálátásom a telefonokra, és lehet nem véletlen, hogy az összes kollégámnál is iPhone van, pedig bármelyiket választhatnák a polcról) és iPhone-al rohangáltak, és saját bevallásuk szerint is szar a ma már egyetlen felső kategóriás készülékeikben lévő oprendszer, nevezetesen a Windows…
    Összegezzünk, a kérdés az volt, hogy váltanánk-e Samsung Galaxy S3-ra, nem pedig hulladék NOKIA-ra… A válaszom határozottan NEM.
    Indoklásom egyszerű, az iPhone egy életérzés, mint a Ferrari, jól néz ki, sokat tud, az is lehet, hogy van nála jobb, de az általa nyújtott érzés miatt márkahű maradsz, és meg sem fogalmazódik benned, hogy váltanál. Persze ehhez érteni is kell hozzá, hogy tudd szeretni, mert, ha hülye vagy valamihez, akkor az lehet a NASA legújabb, legjobb, leghasznosabb, legmodernebb korát megelőző eszköze is csak bosszúságot fog okozni, mert nem tudod kezelni, és csak idegeskedsz… Ergo, ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
    Sajnálom, ha valakinek a lelkivilágába másztam, de ez tény, sokan nem mérlegelik, hogy ez elsődleges rendeltetése ezeknek a készülékeknek (legyen iPhone, Android, Nokia, stb) a felső kategória és az üzleti szegmens kiszolgálása, és ennek a célcsoportnak az igényeihez való alkalmazkodása. Az már sajnos a társadalmak hibája, hogy divattelefonokká avanzsálták ezeket a készülékeket, és az is ilyet használ, akinek nincs is szüksége rá, ami érződik a korábbi hozzászólásokból is…
    Magyarán, ha egy közel 2 éves telefon lemerül le kell cserélni, és nem a gyártót szidni, és azt a tényt is el kell fogadni, hogy a célközönség, akiknek készült igényli a nagy kijelzőt, WiFi-t, 3G-t, LTE-t, multitaskot, ami mind-mind akkora energiafogyasztást igényel, hogy a munkahelyen, vagy a kocsiban tölti közben az ember, hiszen nem Bear Grylls féle túlélő telefont akarnak, ami 4 évig megy egy feltöltéssel, vagy az ébresztőóra helyett a kikapcsolt telefon ébresztésére vágynának, mert akkor olyat vennének.
    Szóval a kérdésre törekedjenek a válaszok, mert kiakasztó, hogy 1-2 ember mennyire hülye tud lenni, és tök más miatt egy készüléket képes fikázni.
    Ki is emelném a fentebb írt válaszomat a kérdésre:
    “Összegezzünk, a kérdés az volt, hogy váltanánk-e Samsung Galaxy S3-ra, nem pedig hulladék NOKIA-ra… A válaszom határozottan NEM.
    Indoklásom egyszerű, az iPhone egy életérzés, mint a Ferrari, jól néz ki, sokat tud, az is lehet, hogy van nála jobb, de az általa nyújtott érzés miatt márkahű maradsz, és meg sem fogalmazódik benned, hogy váltanál.”

  46. Nem bluetoothon, skype-on. Csak skype. Bluetooth nem érdekel, és én sem 11, hanem 30 éves vagyok. Tudom kezelni ezt a (számodra) Istenséget, csak annyit irtam le, hogy a csúnya gonosz nokia/android tudja a skype/fring fájlküldést. Nem a skype hibája, hangsúlyozom, nem a skype miatt. Csak is az apple (és még jelenleg a wp7) nem engedi. Ha veled beszélnék, te sem azt várnád hogy emailben küldjem, vagy vmi globalis felhőalapú cuccal, hanem direktbe, ha már az van megnyitva. Semmi másért, csak mert ez igy lenne logikus és egyszerű. Ha ezt megcsinálja az apple, akkor okés a dolog.

  47. Akinek nem inge… 🙂
    Tehát a 30 sornyi panaszkodást sikerült leszűkítenünk 1 mondatra, nem vagy megelégedve a Skype részével…
    Erre csak azt tudom mondani, hogy én telefonálás közben is tudok SMS-t és mailt is írni, nem ragaszkodom az egy programos okossághoz, erre van a multitasking…
    Ha ezt nem akarod, akkor sajnállak, lehet jobb is, ha készülékgyártót váltasz, valami egyszerűbbre, ami nem az “okos kategóriába” tartozik, és máris nem kell fikázni…
    Amúgy hol istenítettem az iPhone-t?

  48. Az iphone nem életérzés hanem divat cikk, mindenki attól akar egyedi lenni, hogy iphone-t vesz, úgyhogy szerencsére rengetek egyedi ember mászkálgat az utcákon. Én nem az iphone-takarom leszólni mert akinek az tetszik az azt vesz akinek meg nem az úgyis mást, csak úgy gondolom semelyik embertársadat nem kéne megszólni vagy az alapján megítélni, hogy milyen telefon van a zsebébe. Őszintén én nem szeretem a i cuccokat és nem amiatt mert drága és ahoz képest nem ad nekem annyit hanem az emberek miatt akik használják azokat(persze nem mindenki csak azok a bizonyos emberek akik emiatt felsöbbrendűnek hiszik magukat.) mert attol hogy te nem látod értelmét más telefonnak attól még lehet hogy van akinek pont arra van szüksége(pl. én használom a bluetooth több dologra is mint gps vevő vagy fm transzmitter csatlakoztatása vagy akár fileok küldözgetésére is)
    Egyszóval mindenki olyan telefont vegyen ami tetszik neki de ne szoljon meg senkit a döntése miatt.

  49. Az adatátküldés NFC-vel történik…. Ja, iPhoneban nincs NFC?! 🙁 .. Uh, mind1.

  50. Én megelégszem a Desire S-el, mellette még van egy iPod Touchom, tökéletes párosítás. A HTC-ből csak vmi beszédfelismerőt hiányolok, mint ez esetben az S-Voice, vagy a Siri. Aki tud valami jó virtual assistant-et azt megköszöném ha ajánlaná! 🙂

  51. “Konklúzió:
    iPhone-os nem fog váltani az új Galaxy S-re.”

    Hát ezt csak a közvetlen ismerőseim alapján is egyértelműen cáfolom, legalább a felük akik iPhone-t használt, már 1-2 éve Galaxy S-et (1 vagy 2) használ, és ezzel jómagam is így vagyok, én is iPhone-ról váltottam Galaxy S-re, és soha nem használnék megint iPhone-t.

  52. iPhone 3GS , 4S -em volt es most egy Samsung Galaxy S2 van es a kovetkezo ez az S3 lessz ! Az Apple nagyon profi es nagyon jo , cak ugyszinten borzasztoan kapzsi !!!! Kinek gyartottak es kinek talatak fel az iPhone -t ? Na kinek ? az amerikaiaknak ! Es ok mindent megvesznek penzert , az utlso programot is , az osszes tartozekot es nalluk ez divat , hogy Apple….de 97 % nem tudja kello keppen kezelni….az apple-nel az Appstore a nagy durranas nem a telefon es nem az iPad…ott mindent lehet kapni, az otlet az volt, hogy az emberek ne keljen letoltsek illegalisan az mp3-at hanem tudjak relativ olcson megvenni, meg az albumokat, stb….
    Szoval a iPhone-t ha osszekotod a szamitogeppel kell Sync-elni az iTunes-al es kell autorizalni a szamitogepet (5 db . authorize jogod van) , nem lehet konnyen akumlatort cserelni benne, nem lehet memoria kartyaval boviteni (ez is azert van , hogy vedd meg toluk inkabb a nagyon tarhelyel rendelkezot nagyon sok kulombseggel ) …nem ad teljesen szabad kezet a felhasznalonak….es jo lenne olyanok irjanak inkabb akik legalabb az egyik telefon birtokaban voltak vagy vannak es ismerik es hasznaljak is oket sokkal tobbre mint egy sms vagy fenykepzes erejenel , mert aki csak azert veszi meg mert milyen jol nez ki es milyen statusz szimbolum es azt sem tudja , hogy kell egy PDF allomanyt fel illetve lemasolni rola az e-mail-en kuldesen kivul meg bluetoth-on , meg csengohang es jatek az nem tud olyant mondani ami konstruktiv lehetne egy ilyen telefonos forumon …. aztan ezek a megjegyzesek , hogy mibol van a hatlapja es minek eros proceszor a telefonba az vegkepp amator….akkor beszeljunk ilyesmirol , mikor az Intel vagy AMD azt fogja mondani : “Uraim ime kiadjuk a legujabb proceszort ami 25 % lasubb mint az elozo es ezutan egy meg lasubbat fogunk kiadni pont azert , hogy a software fejlesztok aljanak neki szepen programokat optimizalni …..”

    Ha nincs penzed egy ilyen telefonra ne fikazd, inkabb tanulj , hogy jobb munkahelyed legyen ahol tobbet tudsz keresni es tudd megengedni magadnak, hogy megvegyed …. ha meg iPhone-t akarsz venni akkor nyugodtan vedd meg es ne hujitsd magad , hogy az ennel sokkal jobb… vedd meg es kesz….es ha sokat olvasol utana akkor esetleg majd fogod tudni hasznalni is …ha akarsz egy jo telefont ami csak telefon de jol vegzi a dolgat es tart az akuja es elfer a kezedben ugy ahogy azt regen megszoktad akkor vegyel egy nokia 6700 classic-ot es megleszel elegedve vele….es sokkal olcsobb mint ez vagy az iPhone…..

  53. Mindkettőnek meg van a maga előnye és hátránya.

    iPhone előnyei:
    -“Kicsi”,könnyen hordozható.
    -Retina Display
    -jailbreakelhető 🙂
    -Szép,jó érzés fogni.
    -Tetszik a menü rendszer dizájnja.
    -Rengeteg egyedi ötlet van benne.
    .
    .
    .
    stb. rengeteg előnye van még

    iPhone hátrányai:
    -Sajnos az Apple nem adott modding felületet.Jailbreak nélkül nincs rá mód.
    -Ha fejleszteni akarsz ahoz le kell tölteni az Xcode-ot.Nem is a letöltésével vannak gondok,hanem ahogy ez meg van oldva.(Ha tesztelni akarod az írt szoftveredet kell elő fizetés,csak Mac-re van…stb.)
    -Nem lehet a Skype-on fájlokat küldeni.
    -Függetlenítés.
    -Nem gyenge ára van.
    .
    .
    .
    stb.

    Android előnyei:
    -Olcsó
    -Ingyenes Angry Birds 🙂
    -Működik a Bluetooth-a.
    -Az Android SDK jó Windows-ra is.
    -Telefonként nem rosz.
    .
    .
    .
    stb.

    Android hátrányai:
    -Rengeteg koppintás van az iPhone-ról.
    -Nincs semmi védelme az oprendszernek (ez a felhasználónak jó mert ingyen tolhatja rá a cuccokat,de az Android Market nem tudom mit szól hozzá)
    -A méretre nem figyeltek eléggé.Ez a Samsung Galaxy S||| El lett méretezve.
    -Nekem annyira nem jön be ez a menü rendszer stílus.
    -Nincs a Cut the rope-nak demója Androidra
    .
    .
    .
    stb.

    Azzal nem értek egyet,hogy az iPhone használatához kell 2000000000 oldalas könyvet olvasni és a Harvard-ra kell járni.Semmi bonyolult nincsen benne.Ha mélyebre akarsz egy kicsit ásni akkor nem baj,ha utána olvasol,de nekem ne akarja senki se bemesélni,hogy amikor te megkapja valaki élete első Androidját egyből appot ír rá.Azok a korlátozások amiket az Apple bevezetett az nem véletlenül van.Van amiket én se értek,de a nagyrészét vágom.

    Összegezve egyik sem rosz a maga stílusában.Mindkettő hardveresen erős és jól kihasználható.De ahogy az elején is leírtam attól függ milyen szempontokat nézel telefon választásnál.

  54. @hSn0wQ: Najó ez elég hülyén lett megfogalmazva. 🙂


Add a Comment