fbpx Skip to content

Nemrégiben vált elérhetővé az iPhone felhasználók számára az Útvonalterv.hu online közlekedési szolgáltatás okostelefonos verziója, az Útvonalterv mobil alkalmazás. A weboldalt napi több tízezer felhasználó látogatja az interneten, hogy hiteles és szemléletes útbaigazításhoz jusson. A több éve működő oldal sikerén felbuzdulva döntöttek a fejlesztők úgy, hogy elkészítik az okostelefonra optimalizált változatot, amely így mobileszköz segítségével akár útközben nyújthat segítséget az ideális útvonal megtalálásában.

 

A fejlesztés hiánypótlónak bizonyul, mivel nem létezik ma más olyan útvonaltervező applikáció, amely autós, gyalogos és kerékpáros útvonaltervezésen kívül az egész országra kiterjedő tömegközlekedési útvonalajánlatot is nyújtana. Mindez ráadásul ingyenesen férhető hozzá az iPhone AppStore-jában.

 

A két pont között megtervezett útvonalak hitelességét több adatforrás szavatolja: a térképi alapok a rendszeresen frissülő TopMap Magyarország adatbázisra épülnek, az útiterv pedig mindig az aktuális forgalmi és menetrendi viszonyoknak megfelelő, ezt autós közlekedés esetén a Traffic Nav TMC információi, tömegközlekedés esetében pedig a naprakész menetrendi adatok biztosítják. Az útvonal tervezhető a telefon pillanatnyi pozíciójából vagy bármely megadott címről, tömegközlekedés esetén akár választható időpontban is. A kiszámolt útitervek összefoglaló itinerként tekinthetők meg, sőt, a regisztrált felhasználók számára akár térképen is megjelennek.

[appstore id=”438874740″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Több mint egy éve van már ez a nemrégiben elérhetővé vált app.:DD

  2. Ahogy a troll mondaná: “Y U no retina definition?”… Kifejezetten ronda a kezelőfelület, az app régi, de azért jól használható. Csak kár, hogy pixeles.

  3. Sajna szinte semmivel nem tud többet, mint ha a Térképek alkalmazástól kérnék le útvonaltervet.
    A számomra egyik legfontosabb Útvonalterv.hu szolgáltatást ki is hagyták belőle: nem lehet időpontot választani, hogy mikorra számolja a tervet – ergo ha én éjszaka szeretném megnézni, hogy másnap BKV-val hogy jutok el A-ból B-be, akkor csak az éjszakai menetrenddel tud számolni… így pedig csak egy felesleges plusz app.

  4. @Sn00PiG: nem tud többet, mint a gyári Térképek? nos akkor próbáld ki Google Maps esetén a tömegközlekedéses tervezést mondjuk Budapestről Bajára, és szólj, mi lett, mert én hiába próbáltam, az eredmény minden alkalommal “directions not available” lett. 😉 a Google Maps maximum adott városon belüli tömegközlekedésben segít. (persze ez nem indok arra, hogy az appban hibák vannak, és hogy nincs optimalizálva retina kijelzőre sem.)

  5. jó az értékelése appstore-ban 🙂

  6. Nem olyan rossz csak kell hozzá net.
    Ingyenes!
    Budapestre a Transit Timest ajánlom.

  7. Kicsit OFF ez a kérdés itt, de találkozott már valaki olyan kerékpáros programmal, ami tud útvonalat is tervezni? Én megnéztem már egy párat, de sajna egyik sem tudott ilyet, csak rögzíteni, amerre megyek.

    Ritkán ugyan, de jó lenne ez a funkció is, ha létezne.

  8. ja, az egy dolog, hogy nem új, de valamiért letölteni sem tudom, se fonra, se gépre…

  9. A két csillagos átlagértékelés nem sok jót jelent, ráadásul fél éve nem volt frissítve… A szöveges értékelésekre és a screenshotokra ránézve meg végképp elment a kedvem a letöltéstől.


Add a Comment