fbpx Skip to content

Már több éve vágyom egy ilyen eszközre, azonban nem sikerült ezidáig kipróbálni egyet sem. Pár héttel ezelőtt a kezembe kaptam egy MiLi Pico Projector 2 nevű kütyüt, ami a nevéből is adódóan képes kivetíteni az iPhone képernyőjét. Rögtön le is nyúltam a SzifonStore-ból, hogy én ezt most megnézem.

Technikai adatok röviden:

  • 10 Lumen fényerő – körülbelül 2×2 méter vetítés.
  • 20.000 óra üzemképesség.
  • 2 óra akkumulátor idő.
  • AV/VGA kimenet.

Nem is szaporítanám a szót, inkább mutatom, mekkora képet képes kivetíteni. Lent a 13″-os Macbook Pro-m, felül pedig a projektor képe:

Meglepődtem! Sajnos csak VGA képet képes leadni, de azt igen komoly méretben.Körülbelül hatszor akkora, mint a Macbook Pro képernyője. Sajnos csak sima AirPlay-t képes kezelni, ezért csak azt támogató alkalmazásokkal meg. Ilyenek az alap beépített programok, többek között a YouTube is. Viszont van szép AV/VGA bemenet is, tehát ha akarjuk, akár számítógépről is kitudjuk rakni a képet a falra.

A projektor rendelkezik saját hangszóróval is. Ettől persze ne várjunk nagy teljesítményt, de van audio out csatlakozója is. Nem említettem még az iPhone dokkolás lehetőségét. A tok úgy néz ki, mint egy nagyra nőtt akkumulátor. Dokkolni lehet az iPhone-t, ami persze tölti is a készüléket, majd pedig kivetíthetjük, amit szeretnénk.

A kiegészítő komoly menürendszerrel is rendelkezik. Rengeteg beállítást kapuk. Távirányító is jár hozzá, amivel az eszköz mellett az iPhone bizonyos részeit is vezérelhetjük.

Konklúzió:

Nem gondoltam volna, hogy ekkora képet képes leadni a kütyü. Ezen meglepődtem. Sajnos csak éjjel érdemes használni, mert nappal bizony semmi esély a megfelelő eredményre. Sötétítés mellett is elég gyatra ez a 10 lumen. A különféle bemenetek és az iPhone dokkolás nagyon sokrétű felhasználásra ad lehetőséget. Teljesen az az érzésünk, mintha egy kis projektor lenne a zsebünkben, amit bárhol és bármikor használhatunk – és valóban ez is a helyzet. Például simán be lehet vele mutatni 1-1 videót vagy projektet, a gyerekek is tudnak rajta nézni a YouTube-on meséket. Nekem tetszett a kütyü, egyetlen hátránya az ára, ami bizony igen borsos, 89.500Ft.

Ha komolyabb teszt érdekel, olvasd el ezeket a cikkeket:

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Azért elég perverz képminősége van ezért az árért 😀

  2. @hepike: Hát VGA 😀

  3. Hát nem full HD, de azt kell nézni, hogy aksis és elő tudod rántani a zsebedből bárhol, akkora mint 2db iPhone 🙂

  4. @admin:
    Inkább a színekre értettem, mint felbontásra 😀 1m-es képen javul azért a képminőség? Mert úgy lenne értelme, de az ára akkor is csillagászati.


Add a Comment