fbpx Skip to content

Úgy néz ki, az iOS-készülékek viszonteladói piaca kimúlófélben van.

A helyzet egyszerű: a viszonteladók a termékindulás napján annyi terméket halmoznak fel, amennyit csak lehet, annak érdekében, hogy minél nagyobb hasznot húzhassanak a vásárlókból a nagy keresletnek és a viszonylag kicsi készletnek köszönhetően. Ám ez alkalommal (ti. az új iPad indulásakor) ez a számításuk nem vált be, mivel most a kaliforniai cégóriás a szokottnál is nagyobb, az elvárásokat (és a készleteket) jóval meghaladó vásárlási rohamot tapasztalhatott meg. Egyes beszámolók szerint bizonyos Apple viszonteladók harmincasával vitték vissza az eladatlan iPadeket az Apple Store-okba.

Kínában, ahogyan azt már megszokhattuk, a helyzeten még csavart is egyet a gazdaságot (is) kézben tartó kommunista kormányzat. A kínai állam ugyanis, a viszonteladók bosszúságára, mostantól kezdve az iPad importjára is vámot vet ki, értesült a Reuters.

A kaliforniai Oakland egyik elektronikai nagykereskedője elmondta: nagyon igyekezett az idén is egyenesbe jönni az iPad-eladásokkal, ám ez nehéz volt. A tavalyi évtől gyökeresen különbözött az idei indulás, hiszen tavaly az iPad 2 eladásából saját bevallása szerint darabonként 50-100 dollárnyi profitot könyvelhetett el, ami az eladott ezer darab iPadet figyelembe véve elég szép summa.

Ráadásul az Apple tavaly óta még többet változtatott a piacpolitikáján. A tavalyi iPad 2 launch-hoz képest ugyanis – amikor is csúszások, késések és időleges készletkimerülések voltak tapasztalhatók, a viszonteladók örömére – most az iPad egyszerre indult tíz országban, és mind a tízben képes volt kielégíteni a keresletet.

A kialakuló piaci helyzet eredményeképpen Hong Kongban akár ezerötszáz dollárt (több, mint háromszázezer forint) is elkérhettek egy-egy iPadért.

 

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Nos, ezt nem nagyon értem, most kikről van szó pontosan…
    Az APR-ekről, vagy a jegyüzérek itteni megfelelőiről? Csak mert ha a második, akkor haljon éhen az összes, utálom az ilyen szemét nyerészkedést…

    És egy kis off:
    (A hozzászólás OFF-topic része törölve. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk.)

  2. (Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk.)


Add a Comment