fbpx Skip to content

Itt vagyunk a Smartmobil’12-n. Szerencsére nagyon sűrű a program, amit így nehéz lenne egy folyamatosan frissített cikkben közzétenni, de azért megpróbáljuk. Emellett Facebookra folyamatosan teszünk fel képeket és videókat, így a legfrissebb hírekért érdemes azt követnetek. Ehhez nem szükséges külön regisztráció! A Facebook oldalunkat itt éritek el: http://www.facebook.com/szifon

Rövid összefoglalók:

Ipsos//Kovács Márton – Pintér Róbert: prezentációjukban a magyar tartalomfogyasztási szokásokat elemezték a desktop és a mobil platformon: mennyi új felhasználót tudunk elérni csak mobil felületen keresztül, akiket a normál oldalunkon nem. Nekik sikerült a száraz statisztikákból egy rendkívül érdekes és közérthető előadást bemutatniuk.

Google//Robbie Douek: a mobilitás, mint elengedhetetlen tényező, bárhol és bármikor képesek legyünk elérni a kívánt tartalmakat, erre rengeteg példavideót kaptunk, többek között egy olyat, amiben egy ejtőernyős kiugrik a repülőből egy turistaparadicsom felett és abban az 1-2 percben míg földet ért a hotels.com-on elintézte a szobafoglalását. Külön kiemelném itt Robbie Douek előadásmódját, zseniális.

Kürt//Márton Miklós: “az erő sötét oldaláról fogok beszélni”, ezzel és egy élő demonstrációval fogják bemutatni, hogy 3 perc alatt feltörnek egy iPhone 4S-t, hogy kinyerjék belőle a passcode-ot. Az adatok fontossága következik, a mobilunkon a teljes életünk rajta van, és a védelem helyett inkább megosztjuk/publikáljuk.

Nokia//Tuomo Puha: előadásában a Windows Phone és a Nokia kapcsolatát emeli ki, a Lumia családot: why, where, where now, where next. Kitér az összehasonlításra az iOS féle alkalmazás-orientált és az Android widget-orientált megjelenítésére, szerinte egyszerűbb a csempe dizájn és logikusabb.

Portfolion//Oszkó Péter: a válság nyertesei című előadásában az okosmobilok terjedését és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások (mobilinternet, applikációk) növekedését elemezte. A válság a legtöbb piacra negatívan hatott, de ezzel ellentétben a mobil piac ettől függetlenül töretlenül növekedett. Véleménye szerint stabil és jól növekedő piac, amibe érdemes befektetni.

Magyar Telekom//Király István: az okostelefonok, mint tömegtermék és összefonódásuk az életünkkel volt a Telekom témája, melyben ők is kitértek arra a tényre, hogy az okostelefonok mennyire megváltoztatják az életünket. 2011 a mobilinternet éve volt, és azon eszközöké, melyek használják. Ezek az eszközök kezdenek egyre inkább összefonódni: desktop-tablet-smartphone, amivel végül lefedik majd életünk minden pillanatát a munkától az otthoni pihenésen át a legegyszerűbb rutindolgokig.

Microsoft//Marc Toumelin: Ismét egy Microsoft-Nokia előadást hallunk, néha megszakítva xbox, live, windows eladási/regisztrációs számokkal. Amennyire vártam ezt a két előadást, mind a Nokia, mind a Microsoft oldaláról sajnos annyira lapos lett, kárpótol cserébe a kinti részben felállított bemutatójuk, ahol Tóth András Mihály a Windows üzletág vezetője bárkinek szívesen bemutatja az új rendszert és felel bármely feltett kérdésre.

Az eddigi videóinkat megtalálhatjátok itt alább:

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. mai csúcs: 48.5 Celsius mérve az ipad3 alján…

  2. Úgy értem feltörni a passcode-ot


Add a Comment