fbpx Skip to content

Te is azok közé az emberek közé tartozol, akik nem figyelik rendszeresen az App Store-t az egyes alkalmazások frissítése végett? (A szerk. megjegyzése: én ide sorolom magamat…) Ebben az esetben éppen Neked találta ki az S2 IT Consulting LLC nevű iOS-fejlesztőcég az AppUpdateNotifier nevű tweaket. (Jelen cég egyébként nemcsak a Cydiát, hanem a hivatalos App Store-t is gazdagítja szoftvereivel, mint például ez a sörivóknak való alkalmazás.)

 

A tweak az iOS 5 értesítésközpontjába (Notification Center) integrálódik, és automatikusan értesít akkor, amikor valamelyik AppStore-os alkalmazáshoz frissítés érkezik – mindezt anélkül, hogy akár meg kellene nyitni az App Store-t a készüléken.

Az alkalmazás segítségével azonban nem csak a frissítésekől értesülhetünk. A csomag ugyanis egy úgynevezett “widgetet” is tartalmaz, amelyen az AppUpdateNotifier saját beállításait és tulajdonságait láthatjuk, illetve egy beállítási panel segítségével módosíthatjuk is. Ezek között az információk között megtalálható többek között a legutolsó frissítés ideje, illetve a következő frissítés tervezett időpontja. Tehát a kiegészítő gyakorlatilag nem automatikusan (push), a szervertől kapja az értesítést, ha valami frissült, hanem beállított időközönként lekérdezi (fetch), hogy a telepített alkalmazásokhoz van-e frissítés, és ha igen, akkor arról értesít is minket. Természetesen ha egyes appokat nem szeretnénk frissíteni, beállíthatjuk azt is, hogy azok esetén ne keressen frissítéseket.

A widget alapértelmezésben nem kerül be a Notification Centerbe, hanem amennyiben azt használni kívánjuk, a Settings (Beállítások) appban a Notifications (Értesítések) alatt kell bekapcsolni.

Vizuális típusoknak álljon itt egy videó a működésről:

A szoftver láthatólag nagyon szépen kidolgozott, kifogástalan alkotás, talán csak magával a hasznosságával kapcsolatban bizonytalanodhatunk el egy kicsit; bár aki szereti mindig minden alkalmazását a lehető legfrissebb verzión tudni, annak mindenképpen tetszeni fog.

Elérhető a BigBoss repóból, 1,49 dollárért.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. ez már tegnap este megjelent. 😛

  2. @csacsahc: és? mint láthatod, nem írtunk olyat, hogy mondjuk ma jelent volna meg.

  3. Szerintem tök fölösleges. Az AppStore alkalmazás ikonján megjelenik a jelzés, hogy van-e frissítenivaló.

  4. @Belnir: sajna nálam 250 apps van fenn az ipadon szóval hasznos – lenne – ha nem kéne hozzá JB…

  5. Bocsi OFF: videot neznek ipadon (tvre kotve) streamekve pc rol (Air Video appal)….eddig tokeletesen mukodik, de jo lenne iranyitani valahogy iphoneal a lejatszast (legalabb play, pauset)….tudtok erre megoldast? esetleg mas appot?

  6. Egyetértek, fölösleges…
    Az appshopper dot com -on szépen mindent be lehet állítani, még alkalmazást se kell hozzá telepíteni, és emailben azonnal jelez, ha update vagy árváltozás van. Ennyi, nem kell ezt túlbonyolítani. 😉

  7. Olvasom-olvasom, de nem értem, mi haszna a programnak…
    Az AppStore.app (is) automatikusan kidobja a piros badge-et ha van programfrissítés, és azt sem kell megnyitni ehhez. Sőt, az újabb 5-os iOS-től kezdve a Settings ikonon is megjelenik a piros karika, ha van firmware frissítés.
    A júzereknek inkább az szokott a problémájuk lenni, hogy hogy lehet eltüntetni a jelzést, anélkül hogy frissítsenek.
    Szóval még mindig nem értem, mire jó ez a cydiás fizetős progi, ha a gyári app is ezt csinálja?

  8. @Belnir: @K-ree: majdnem eltaláltátok, de az APPSTORE ikonján csak akkor jelenik meg a frissítés, ha belépsz, én speciel, mint @Admin nem bújom a store-t naponta, ergo a frissítésről csak akkor értesülök, ha vmiért eszembe jut és belépek.
    Amúgy az OTA frissítést, és az app frissítést ne keverjük…
    Akinek meg nem tetszik, az nem teszi fel (pénzért, vagy más repo-ból), és ennyi, nem a fikázáson lenne a hangsúly, biztos van olyan, aki majd örül és használja…
    ENNYI!!!

  9. @csacsahc: Én meg már tegnap este megírtam. Ma került ki. No és?

  10. Jó ötlet, de még jobb lenne ha Installoussal (is) működne, ha ottani frissításeknek jobban örülök valahogy….

  11. Lassan tenyleg olyanok vagyunk,mint az apuka a Jetson csalad cimu jovoben jatszodo rajzfilmsorozatbol. Egyszer hazajott a munkabol es azt mondta: Nagyon kemeny napom volt ma. Negyszer is meg kellett nyomnom a gombot.

  12. @Szlaszlo: akkor nekem csodatelefonom van, mert megjelenik akkor is, ha nem lépek be az AppStore appba.

  13. Sziasztok
    valaki nem tudja,hogy lehet a betűtípust beállítani olyanra,mint a videóba van?


Add a Comment