fbpx Skip to content

Tegnap már megtudtuk, hogy mik lesznek a hazai árak, most viszont már azt is tudjuk, hogy hogyan fog zajlani a hazai premier.  Handrás blogjára percekkel ezelőtt került ki, hogy nem pénteken reggel 8-kor, hanem 10 órakor fognak nyitni az XMS-ben. Tehát csütörtök estétől azért már számíthatunk a sorbanállásra.

2011-ben Bari az XMS előtt állt sorban, gondoltam készítek vele egy rövid interjút, hogy mit gondol az idei startról, illetve mit ajánl azoknak, akik most fognak sorbaállni.

Mivel idén reggel 10:00 órakor lesz a rajt, te mikor jönnél ki most?

– Tavalyi tapasztalatokra hagyatkozva, előző nap este 11-re jöttem az APR elé, körülbelül 20-23 órát álltam sorba. Ez azt jelenti, hogy idén csütörtökön délutáni teendőim után már letáboroznék a bolt előtt. Bízva abban, hogy jönnek többen is, és beszélgethetünk az iPad-ről.

Mit gondolsz mikor fog jönni a tömeg, mikor lesznek többen?

– Azt gondolom az első ember csütörtökön este 8-10 körül fog megérkezni, a tömegre körübelül éjfél, 1 körül számítunk. Ez az az időszak, amikor az emberek már elkezdenek szállingózni és bejönnek sorbaállni.

Milyen problémáid adódtak a sorbanállás alatt?

– Először is egyedül érkeztem, tehát nem volt senki, aki hozzon kávét/szendvicset. Így az elején picit unalmas volt, azonban nem telt el sok idő, már jött a második és a harmadik, és így tovább. Ettől függetlenül nem volt semmi problémám, kényelmesen le tudtam ülni, feküdni, és később már jóléreztük magunkat.

Beszélgettél-e másokkal a sorbanállás alatt, milyenek voltak a többiek?

– Igazából a hangulat lényegét az adta, hogy volt közös téma! Tudtunk beszélgetni az iPad-ről az Apple-ről, problémákról stb. Ilyen szempontból nem volt olyan lyukas idő, amit ne tudtunk volna kitölteni. A harmadik iPad 2 vásárlóval az iPhone 4S lauchon is találkoztam, és 1 órát beszélgettünk. Sok ember van, akivel most is tartom a kapcsolatot.

Milyen volt az APR, ahol Te sorban álltál?

– Régebb óta ismertem az APR és a csapatát, nem személyesen ugyan. Handrás blogját is nyomon követtem. Ezért is gondoltam, hogy ha valahol, ott nagyon jó hangulat lesz. Ez így is lett, rendkívül jól éreztük magunkat, végre személyesen is beszélgethettem velük.

Mire készüljenek a hazai sorban állók, van-e valami olyan dolog, amit te kifejezetten elmondanál nekik?

– Tényleg jó buli az egész, nem fog senki unatkozni. Aki még nem volt ilyenen, biztos egy egyedi és új élménnyel fog gazdagodni, amit nem fog megbánni. Sajnálom, hogy most nem lehetek a sorban, mert dolgozni fogok. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. A reggel az 5-óra, a 10-óra délelőtt 🙂

  2. Tavaly mekkora indulókészlet volt? Szóval ha akarok venni az első turnusban, akkor van arra esély, hogy ha péntek munkaidő után megyek arra, akkor még lesz deszka?

  3. @tuareg85: Ezt nem tudom neked megmondani, hogy késő délután lesz még. 🙁 Kövesd majd a közvetítésünket, abból lehet megtudod majd.

  4. @tuareg85: én azt mondom teljesen felesleges sorba állni. Emléxem, anno az Iphone 4 premierkor is mekkora hiszti volt, én meg szépen másnap elsétáltam kipihenten! az első T-Mobile üzletig és kb félóra múlva már sétáltam haza a telefonnal.

  5. “fognak..lenni?”
    ezt magyarul úgy mondják, hogy “lesznek”

  6. Szépen elmegyek egy kis csöndes apr hez dél körül és szépen nyugodtan megvásárolom…

  7. Én is abba remenykedek hogy delutan halal nyugalomba megveszem:) Nem hinnem hogy a mai anyagi helyzetben tobb ezer ember fog ipadot venni a nyitas napjan! Szepen kivarjak es megveszik max kesobb!

  8. Emberek órákat állnak sorban, hogy minél hamarabb elkölthessék a nehezen avagy könnyen megszerzett pénzüket ahelyett hogy valami értelmeset csinálnának. Nem igazán lennék boldog ha az életem utolsó 24 órája sorbanállás lenne, és ugye ki tudja mikor jön a vég. Azt az ipad -et bármikor megveheted, lesz elég nyugi, ez üzlet! jó tudom én ezt nem értem…pedig nekem is kell

  9. Ha az első ember aki megveszi, kijönne és páros lábbal ugrálna a gépen,….- hmm kíváncsi lennék az arcokra.

  10. Nem értelek titeket. Ez nem arról szól, hogy neked minél előbb meglegyen, ez arról szól, hogy jól érezd magad. Ez olyan “találkozó” A cikk sem arról szól, hogy hogyan legyél első, hanem ennek menetéről és arról, hogy mennyire jó dolog ez.

  11. Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, nem lesz itt sor ebben a mai magyar valóságban, készlet meg lesz dögivel apple(pont)com/hu-n biztosan.

  12. Én szerettem volna sorba állni, de sajnos ez most nem jött össze. Na majd legközelebb :).
    Kicsit off: Tud valaki olyan Amerikai Apple boltot ami szállít Magyarországra ? Valaki esetleg rendelt már onnan? Mert elvileg olcsóbban jönne ki, mintha itthon venném meg.

  13. @admin: Nekem ez kb olyan mint amikor az egy emos akarná elhitetni, hogy amit ő csinál az mennyire jó dolog. Még ha tudsz is beszélgetni, meg biztos tök jó arcok vannak ott akik szintén olyan elszántak, hogy képesek órákat álldigálni, és jó sok közös témátok lehet az apple előnyeiről és hibáíról, azért ezt sem egy sorba kényszerítve képzelném el, és nem ennyi időn keresztül.

  14. @admin: Persze.. Hallgassam a sok kockat fel napon keresztul…

  15. @JEROME: Mi ezt élvezzük, én is kimentem külföldre, hogy elsőként tudjunk róla beszélni. Neked is igazad, de lásd be, ettől még mi nem vagyunk rosszabbak mint bármelyik ember, csupán nekünk tetszik ez az egész.

  16. @admin: Nem mondta senki, hogy rosszabbak vagytok, sőt a megszállottságotok miatt olvasom és olvassuk a fantasztikus cikkeiteket nap mint nap, – de normális ember ilyet nem csinál. 🙂

  17. @JEROME: Igaz, és köszönjük! 🙂

  18. Hát ha nem vettem volna részt egy ilyenen, akkor talán el is hinném, hogy jó buli, de Én más tapasztalatot szereztem. Verekedés, rendőrök, k…. anyázás, undoritó sorba bepofátlankodások, b.őrök-től bunkoskodás, kb ennyi szép emlékkel gazdagodtam, ja és természetesen mire bejutottam üres polcok fogadtak. Elvesztegetett 14 óra az amúgy sem hosszú életemből 🙂
    Megtörtént, nem kamu (pop up store 2011)

    Emlékszek még az átkosban, amikor banánért, meg sok minden másért sorba kellett állni, de utáltuk, vártuk a változást, a demokráciát, hogy megszabaduljunk a sorbanállás-tól, aztán kilencvenes években a románokat fikáztuk, hogy ott még mindig sorba kell állni a kenyérért….. Hát visszahozták ezt a csodálatos érzést nekünk :-)))))))

  19. Én az iPhone4 premierjén álltam sorban, mert féltem, hogy hiánycikk lesz. De nem a nagy premierre mentem, hanem másnap reggel a Budafoki úti T-Mobilba. Reggel 5-ről álltam sorba, ami így nem igaz, mert reggel 6-ra jött a második ember, addig a kocsiban ültem. 🙂 3-4 órát megért, szerintem nem volt olyan vidám dolog, az kifejezetten zavart, hogy én voltam az első, de mivel semmilyen felhajtás nem volt, ezért hál’ istennek békén hagytak. 🙂 Azért nyitásra lett vagy 100 ember, azt hiszem összesen 40 darab készülék volt az üzletben.

  20. Szerintetek hova érdemes menni és hányra? Melyik a legnagyobb kereskedő?
    Ha jól tudom nemcsak az APR-ek, hanem nagy műszaki áruházak is forgalmazzák majd.

  21. @tuareg85: tavaly másnap délelőtt arra jártam. Pár ember lézengett. Bementem. Megkérdezték, hogy milyet kérek, válaszoltam, kihozták. Fizettem. 5 perc se volt.

    Igaz, nem álltam sorban. 🙂

  22. “Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, nem lesz itt sor ebben a mai magyar valóságban, készlet meg lesz dögivel apple(pont)com/hu-n biztosan.”

    Egyet biztosan lehet tudni: keszlet az nem lesz dogivel. sot az is biztos, hogy honapokig akadozni fog a szallitas, es hosszas varolistak lesznek itthon is es kulfoldon is egyarant. Csak mondom… 🙂

  23. @vidobali: Azért az iStyle volt nem XMS, más 🙂

  24. @Handras: érdekes, külföldön – Angliában – minden bolt dugig van az új ipad-al, erről ennyit…

  25. @Handras: “kicsit” marketing szagú ez a beírás…

  26. draft: hidd el, nekunk par ora alatt elfogy majd a keszlet, nem erdekem marketing rizsat nyomni, egyszeruen tenyeket kozoltem.

  27. Én sem leszek idén a sorban, mert nincs igényem az iPad2-t lecserélni erre az iPad2HD-re…

  28. @Handras: András,
    az előzőnél is volt még másnap is. Tudom, akkor vettem várakozás nélkül.

  29. @draft: az a baj, hogy nem “kicsit”, de hát így keltjük a hypot, nem de? DE!

  30. @vidobali:

    Üdv, énis ott voltam a pop-up store-os bulin, ami úgy kezdődött hogy reggel 8 kor a westend elött vártam a kapu nyitást, rajtam kivül kb 40 ember volt ott akikröl nyitás után esett le hogy ők is a pop up store jönnek mert irdatlan tempoban futottak a bolt elé, akkor még nem gondoltam hogy az üzlet elé érve egy hatalmas sor fogad kb 100 ember, akikről utólag kiderült hogy a garázson át már 5-6 óta bejöttek és letáboroztak!

    Ezt még sikerült valahogy lenyelni mert találékonyak voltak ezt aláírom! Ami ezután következett az viszont már kiakasztott; 8-tól 10 ig ugyanis a 100 emberből elöttem 200 vagy több lett 2 óra leforgása alatt mert mindenkinek elöttem volt egy-két ismerőse aki nem szeret korán kelni ezért 1-2 haver kiment akikhez nem egyszer láttam 8-10 fős bandákat kapcsolodni!

    A nagy tömeg révén a security úgy döntött kordonokat húz fel illetve akkor már többször szoltam a biztonságiaknak hogy folyamatosan beállnak elöttem a tömegbe! A kordon felhúzásakor még háttrébb szorultam és továbra is be be álltak a majmok a kordonon átbujva!
    Itt már eröteljesen orditottam egy 12 fős bandával akik úgy érezték nekik van igazuk, pár perc magamban forrongás illetve a barátnőm is nagyon mérges volt, valamelyik másik brigád a tömegből anyázott neki meg trágár módon beszélt mire párom kiállt a kordon mögül és odament a 8-10 fős fiú bandához akik egyszerre ordibáltak vele és az eggyik egy iphone 4- elkezdte kamerázni, ekkor eldurrant az agyam odamentem, engem is elkezdett venni rászoltam hogy tegye el, nem hajtotta végre, rend szerető ember hivén érvényesítettem akaratomat rajta és a kezem külső felével letoltam neki egy figyelmeztető pofont, mire elrakta a telefont, egggyikük sem mert mozdulni, csak kiabáltak hogy hivjon rendört mert szerencsétlenségemre felszakadt a szája a ratyinak!

    Rendőrök 5 percen belül ott voltak, kiállitottak a sorból, igazoltattak elmeséltem mi történt hivatkoztam a kamerákra és a securytire akik nekem adtak igazat, elmondtam hogy arcon vágtam! 3 perc mulva jön a 2 rendör vissza hozzám hogy ők is nekem adnak igazat és nevetséges hogy ezért rendört hivott semmit nem tud velem csinálni a sértett max polgári pert indithat, elmondták neki is ránevettem a gyerekre és visszaáltunk a sorba!

    Ezek után nem hogy elöttem de mögöttem sem állt be senki a sorba! Rend volt!

    2 ipod touchot vettem egyébként de azt is csak azért mert ennyi sorbanállás után már nem akartam üres kézzel kijönni, a többi jó cuccot meg elvitte az elöttem állo 200 ember grat nekik!:) touch-bol is az utolso kettöt vittem el:)

    Üdv!

  31. @Pulma: Ne haragudj de full nemvolt korrekt amit ott levágtatok a barátnőddel( énis ott voltam). Az elvvel egyet tudok érteni, mivel elénk is beálltak vagy 30an, a bizt. őrök kb semmit nem értek az elején, nem figyeltek.Az anyázást nemtudom ki kezdte de nem lennék benne biztos hogy a srácok…de ha ők is kezdék, egész egyszerűen nem lehet felképelni egy 15 éves srácot mert nem rakta el a telefonját ill. mert előtted van.Nemtudom hogyha egy 2 méteres judo-s vagy kempos srác van a videos gyerek helyében mit csinálsz. A helyen még kb 25-en videoztak rajta kívül.Most szerinted mindenkinek sallert kellett volna kapnia ha esetleg belelógsz a videóba? Ha nem keménykedtek semmi balhé nincs a helyen. Elém a célegyenesbe! a bolt előtt szinte, állt be egy csaj,(totál inkorrekt volt) mégsem vertem pofán. Érdekes…

  32. @operator-Tank:

    Hát figyelj, itt arrol volt szó hogy sokan bepofátlankodtak a sorba a biztonsàgiak 10- en nem tudtak mit csinálni a több 100-as tömeggel addig amig közbe nem léptem, ha ottvoltál tudod hogy nem egy kopasz szteroidos kopasz állat vagyok, 2 órán át diplomáciával probálkoztam de a srácokról lepattant minden szó, még itt sem vetemedtem volna tetlegességre de miután odaléptem az illetökhöz és kiröhögött itt elpattant a cérna bennem mert nem ehhez vagyok szokva hogy egy 10 fős láthatóan budai újgazdagok kiröhögjenek azért mert még életükben nem álltak ki sem magukért, sem másokért! Amikor kapott eggyet vártam hogy mind a 10 en nekem ugranak, szerintem nagyobb volt a veszély mint ha egy oriás állat állt volna ott! Szóval nem a videó volt az igazi ok hanem hogy átnéztek rajtam amelyik a legjobban kiabált anyázott az kapott ha ez egy 6 méteres kempos lett volna is ugyan így cselekszem, csak akkor oda és olyan erővel ütök amiböl nem tud egyböl visszatámadni rám, pont ezért csattant el a pofon és nem öklös mert láttam hogy a srácok müanyagok és aki belül olvadt az nem fog kiállni semmiért, csak magát félti!
    A videó készitése közben is csak engem vett illetve barátnőmet, hogy késöbb mutogassa másoknak és röhögjenek! Nem az eseményt videózta, elötte és utána sem videózott, mondjuk ki menőzni akart de rábaszott!
    Egyébként hivatalos fotosok és kamerások is voltak bőven szoval nem a kamerázás zavart hanem a tiszteletlenség pláne nálam 10 évvel fiatalabbaktól, egy judos kempos akármilyen férfi már a harcmüvészet közben alázatosságot és mások tiszteletét szerintem elsajátítja így az be sem áll a sorba mások elé illetve nem ordít még 9 kempos barátjával egy 45 kilós lányra szóval érted miért léptem oda így! És még annyit hogy ha nem ott lettünk volna akit értem volna ott ütöttem volna ebböl a brigádból ezért!


Add a Comment