fbpx Skip to content

Az új iPad bejelentésekor az Apple az értékesítés megkezdésénél Magyarországot ismét a második körbe sorolta be, így nálunk március 23-ával, tehát péntekkel kezdődően lesz elérhető az új készülék. Mivel külföldön reggel 8 órára tették az indulást, itthon is ezt jelölték meg, és mi már tervezzük is a közvetítést Handrástól.

Az Apple hivatalos sajtóközleménye alapján a csak Wi-Fi-s készülékek ára a következőképpen alakul:

16 GB – 149 990 Ft
32 GB – 179 990 Ft
64 GB – 209 990 Ft.

A Wi-Fi+4G-s készülékeké pedig:

16 GB – 188 990 Ft
32 GB – 219 990 Ft
64 GB – 249 990 Ft.

Természetesen fekete és fehér színben is kaphatóak lesznek.

Az új generáció megjelenésével az iPad 2 ára pedig csökken, a 16 GB-os Wi-Fi-s modellért 118 990 Ft-ot, a 16 GB-os Wi-Fi+3G-s modellért pedig 158 990 Ft-ot kérnek majd.

[poll id=”35″]

[poll id=”34″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Arról nincs hír hogy mikor lehet előrendelni az Apple Store-ban ?

  2. Azért ha a 64 Gigás 4G-s verzióból levesszük azt a 27%-os Áfát … Mennyivel jobb ára lenne már. Azért durva, hogy az államnak oda kell adni ennyi pénzt mert “csak” 🙂

  3. kicsit túlárazott…

  4. Olyan opciót is belerakhattatok volna, hogy Nem, mert nincs rá pénzem… :/

  5. Igen, de nem azonnal, majd később. = Majd nagyon sokára, ha az európai viszonylatban nevetséges fizetésemből 1 év koplalás után végre ki tudom fizetni, pont mielőtt megjelenik a következő. 🙂

  6. Igen, de nem azonnal, majd késöbb. = Nem, mert még az iPad 2 árát se sikerült összeszednem.

  7. elég vicces h a 32gb wifis átszámítva 132-be kerül, itt meg 180-ba :S

  8. Ez nem az APR-ek hibája, hanem a 27%-os ÁFA kulcsé.

  9. Illetve az amerikai árak nettó árak

  10. Ezért jó hogy csomó ismerős jön megy amcsiba mostanság…lesz itt bevásárlás kérem szépen.mégozzá normál áron.

  11. @kroland20: Hozathatsz nekem is 😀

  12. @Fizikus: ha átszámolod 27% áfakulccsal, akkor is csak a különbözet felét találod meg… Ez olyan mint a benzinár, mikor romlik a forint azért, mikor erősödik akkor meg azért drágul a benzin…

    Minden esetre arról nem szól a fáma, mikor lesz itthon elérhető az új AppleTV (illetve hogy van-e már rá JB)

  13. @Ffx: és az importvám? szerintem az EU-ba való behozatalnál még az is ott van.

    Apple TV jailbreakről már MuscleNerd írt annyit, hogy kicsit ironikus, hogy a legolcsóbb iOS eszköz a legjobban védett, és ebből valószínűsíthető, hogy az új Apple TV jailbreakje még odébb van.

  14. @Jadeye: Ja hogy ezen még vám is van… Basszus, ez kész rablás, akkor olyan helyre kell küldeni ismerőst, ahol minimális az ÁFA, és magánhasználatra bárki behozhat 2 db-ot vám és ÁFA nélkül… Harmadárat spórolhat…

    Apple TV-ből meg akkor érdemesebb második generációsat venni? Az vajon elviszi a 720p mkv-kat? 🙂

  15. nevetseges az itthoni arkepzes es nem az arp-ket hibaztatom.
    harver megy ki Usa-ba 2 het mulva majd hoz be egyet, pedig itthon vannem meg de….

  16. @Ffx: Nekem jailbreakelt 1.gen Apple TV-m van és aTV flashel nem, hogy a 720-s mkv-kat, de a nagyobb bitsűrűségű (8-10GB-s) mkv-kat is gond nélkül elviszi, csak ugye értelme nincs mert a TV-re 720p-t küld ki de nekem nem is kell annál több pláne tárhely szempontjából.

  17. Kicsit tegyuk tisztaba a dolgokat. Az USA arak mit sem szamitanak, mert europban az Apple euroban szamol, es nyilvan hagy egy kis tartalekot amikor atvaltja a dollart, ezert az EU-ban eleve dragabb minden Apple termek par szazalekkal.

    Aztan ebbol az euros arbol atvaltja forintra, de itt is tart egy bizonyos arfolyamsav kockazatot. Ugyebar par honapja meg 320 ft volt egy euro, az apple cuccok ara megsem ment fel, pedig ez tobb mint 10 szazalek ingadozas volt a 289-es eurohoz belott arhoz kepest.

    Jelenleg 402 euro netto az 500 dollar nettos iPad 16 gb (brutto 479 a nemeteknel). A 402 eurot szorozzak 291-es forint arfolyammal, ami abszolute realis, igy jon ki 116 900 ft, erre pedig rajon az itthoni 27 szazalekos afa, kerekitgetrik, es igy lesz belole 149 990.

    Nettoban szamolva 4000 ft az elteres az USA es az itthoni arak kozt, ez kizarolag az arfolyamsav tartalekok miatt van. Kb ennyi a tortenet, szerintem korrektul araz az Apple, azz mas kerdes, hogy ilyen gyenge a forintunk, es ilyen magas az afa, de arrol ok nem tehetnek.

  18. @Handras: igértél részegen bögréket, inkább azokat tegyük tisztába 😀

    És igazad van, de ettől még az átlag magya pénztárcába nem fér bele, hiába instant get 🙁

  19. fleshman: ki is sorsoltam az utolso 10 darabot, nezd csak meg Facebookon a retinas postban, amin a 975 like van 🙂

  20. Nehéz ügy egyébként. Egyrészt azt mondom a 149.000ft 1 retina ipad-ért nem drága, de ha már 3G-set akarnék venni nem lenne pénzem, 188.000 ft-om azért nincs rá.

    Nyilván akinek van haverja, az betud hozni más országokból iPad-et, így tényleg olcsóbban kapod meg, mert neked semmilyen más költséged nincs vele.

    Vegyük példának a németországi árakat. 141.000ft a legolcsóbb ipad ez ugye 8.000ft-tal olcsóbb mint itthon, kb 10 buszmegállónyira lévő bolt.

    Münchenbe elmenni körülbelül 70.000ft (benzin+autópálya+egyéb) dolgok. Ott még kint nem ittál egy kávét, meg úgy parkoló jegyet se fizettél.

    Tehát, ha ugye nincs haver, akkor mennyibe is jön ki a 141.000ft-os ipad-ed? Sokba, de tegyük fel többen vagytok. Mondjuk 5-en MÉG akkor SEM éri meg kimenni, mert drágábban jön ki az utazásod, ha összedobjátok mint itt bemész az APR-be.

    Szóval, az itthoni árak szerintem egyáltalán nincsenek elszállva, akinek meg van haverja hozassa be vele azt pont.

  21. Vagy adjatok le az igényekből, mert rendben van, hogy lenyűgöző a Retina Display, de nem mindenkinek kell feltétlenül, így pedig az iPad 2 jelenlegi 118.990-es árával (alapmodell) rendkívül jó alternatíva, és ne sóherkedjünk azon a 10-20.000 forinton a vaterán, mert így: 1; biztos helyről vásárolunk, 2; első tulajdonosként 3; garanciával 4; 0 km-es eszközt.

  22. @Handras:
    Ééés megint igazad van 🙂
    Viszont benne vagyok a nyertesekbe 🙂
    E-mail még nem jött, az mikor várható?

    On: Adminnak teljesen igaza van, ha nincs haver vagy nem esik útba akkor inkább itthon vegyétek az iPadeket.

  23. fleshman, mindenkinek irtunk facebookon, akinek engedelyezve volt a mailkuldes. Dobj egy levelet az [email protected] -ra, es a sracaim intezik neked.

  24. @Handras:
    köszönöm a gyors választ, mindjárt írok is!


Add a Comment