fbpx Skip to content

Eddig sehol sem esett szó az egyik új funkcióról, vagyis a legutóbbi keynote-on bemutatott Siri Dictation-ről, avagy a diktálásról. Tehát most már az új iPad-en diktálni is tudunk szövegeket. De hosszú, gépelt mondatok helyett inkább készítettem egy videót, ami pontosan demonstrálja mennyire fogjuk tudni használni ezt:

Egyébként mások is kipróbálták már, ők picit több sikerről számolhatnak be:

Lehetséges, hogy az én angol kiejtésemmel volt probléma, bár nem hinném. 🙂 Egyébként múltkor Handrással a japán nyelvű Siri-vel is hasonlót értünk el:

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. “Diktáció”? Komolyan? Az milyen nyelven van? Na az a dúrva… OMG

  2. @deakdzso: Bocsánat vétettem, már nem volt kedvem újra felvenni.

    A durva amúgy rövid u 😛

  3. Eznem csak az új IPad-en van hanem IPhone 4S-emen is van azóta mióta feltettem az IOS 5.1-et 😀

  4. Mekkora égés:DDD

  5. Srácok nem leszólni akarok bármit is mert szeretem a Szifont meg minden de néha nagyon hülyeségeket tudtok mondani már bocs…

    Múltkor is csak mosolyogtam mikor Németországból jelentkeztetek és elkezditek mutatni az új iPadet az az első megállapítás hogy van home gomb… azon kicsit nevettem, meg kicsit most is mert semmi információ értéke nincs annak, hogy felvettetek egy olyan videót a “diktációval” kapcsolatban ahol valami hálózati hiba folytán nem működött… legalább beraktatok egy igényes iDB-s videót.

    Na jó biztos most kapok az arcomba, hogy de hülye vagyok.

  6. @hegyi: Hegyi igazad van ezt a videót picit elsiettem, de valld be valahol igazam van. Próbáljuk használni ezt a funkciót és nem megy Budapest közepén! Persze itt sok probléma összejöhet, de akkor is, nem megy.

    Próbálunk egyébként átállni picit a videózásra videó bloggerkedésre, meglátjuk mennyire sikerül. Teljesen más írni, és ráérni azt javítani, mint egy videó alatt elmondani a lényeges dolgokat, és még másabb mindezt ugye élőben csinálni.

    Természetesen minden kritikát szívesen fogadunk. 🙂

  7. @admin: Mondjuk az tényleg igaz, hogy élőben mondott dolgokat nem nagyon lehet javítani,demonstrációnak végülis jó volt, hogy tényleg nem működött Nálatok a Siri Dictation.
    Amúgy én jó iránynak tartom ezt, hogy többet nyomtok élőben különböző helyszínekről közvetítéseket, esetleg aki kevésbé van képben ezekről illetően az lehet jobban megtudja hogy pontosan mitől is jobb az új iPad stb…
    Tegnap is nagyon jó volt, hogy összeültetek Handrasékkal és megnéztétek az új iPadet, várom már nagyon a launchot innen Szegedről. 🙂

  8. @hegyi: Nem egyszerű egyébként. Egyik sem.

    Első körben egy élő közvetítéshez is komoly előmunkálatok vannak. Tegnapihoz ugye Ustream channel létrehozása, beállítása, előre elkészített live oldalhoz igazítása, ezután alkalmazás beállítása.

    Ehhez nem árt, ha az embernek van már előre elkészített live-os kevés memória/processzor ígényű weblapja. Aztán nem árt, hogy ha van egy elég komoly adatforgalmú kártyánk, ugye az félóra volt 3G-n keresztül.

    Aztán pedig mindezekhez szervezzük össze az embereket és közvetítsük le.

    Ez csak 1 élő közvetítés, ami itthon volt, kint Németországban ez jóval nagyobb problémát jelentett már, mert ott ugye nincs mindenhol wifi csak a mobilinternetre számíthattunk, igaz a Vodafone segítsége nagyon jól jött, de 1GB adatforgalom elég necces ott kint.

    ———-

    Nézzük meg mi kellett a mostani videóhoz?
    Először is nyilván egy iPad. Kellett egy alkalmazás amivel Airplay mirror-t tudtam használni mac-en így látod, amit én csinálok. Ezeket mind meg kellett venni, és persze idő, hogy leüljek vasárnap délután és megírjam megcsináljam ezt.

    Ezután feltöltöttem, majd pedig cikket készítettem belőle, utána néztem más weblapok mit mondanak róla és azt is bevágtam.

    Tehát nem 5 perc sajnos egy ilyen videó sem, pedig nagyon jól néz ki, és nagyon jól el lehet magyarázni 1-1 alkalmazást. Mindenhez idő kell.

  9. @admin: Én pedig azt mondom, hogy akinek nem tetszik, csinálja meg, küldje be, és vállalva önmagát publikáltassa veletek.
    Nekem tetszett így is. Tudom, hogy nem egyszerű.

  10. @Belnir: 🙂 Igyekszünk majd minél jobbak lenni, ez pusztán gyakorlás kérdése.

  11. Én csak annyit jegyeznék meg, hogy lehet kicsit többet magyarozni, nem ciki az, ha nem hívunk mindent angol nyelven… az emlékeztető lehet emlékeztető… 🙂
    Diktáció…RulZ! Isten nyugossza Kazinczyt:)))
    A tartalommal egyébként semmi baj, ezért is olvasunk titeket!:)

  12. Lehet, hogy Én vagyok droid, de sehol sem találom se a Sirit, se a dictationt. Hiányzik a padon az az opció ahol be lehet kapcsolni, nincs ott ahol a 4S-ben. Hol kéne keresnem?

  13. @Belnir: Ne nyalizz 🙂 Voltak bajok azokkal a német közvetítésekkel – ha pölö az egyikben mégegyszer elhangzott volna a “retina redi” egy mondatban, szerintem Guiness rekord 😛 -, és törekedjenek csak a fiúk (lányok?) az egyre jobbra kétkedés nélkül.

    Használjátok a Dragon Dictate-et, kis huppanókkal de tud magyarul.

  14. Orulok a videoknak de sztm a minoseg fontosabb!

    ui: a Dragon dic tud magyarul es jol hasznalhato nap mint nap hasznalom…

  15. @crampus: @Atthead: Okés! 🙂 Nehéz magyarnak lenni azt mondom. De tényleg! 🙂

  16. És valóban tudja ezt az iPhone 4S is, 5.1 óta, nekem is voltak vele hasonló problémáim korábban, mikor maps-be egy címet próbáltam bediktálni, most kipróbálva remindersben, ugyanazzal a szöveggel, amit Te is használtál, gond nélkül működött.

  17. Milyen alkalmazás tudja megjeleníteni az Airplay mirrort? Érdekelne osx és win környezetben is.

  18. @admin: Kedves Admin! Már rég óta vagyok a szifon olvasója, de csak msot regisztráltam. Oroszországban többször foglalkoztam blogolással, és sokat segítettem. Írtad, hogy szeretnétek átállni a videóblogra, vagy legalábbis szeretnétek megpróbálni. ez nagyon jól hangzik, de tapasztalatból mondom, hogy igencsak nagy eséllyel jelentősen kevesebb lesz az olvasó. Ez azzal magyarázható, hogy egy leírt cikk jobban áttekninthető, mint egy videó, mert a videót oda kell tekerni, gyakran végig sem nézik, egy cikket meg végigolvasnak. Lehet, hogy abba még bele sem gondoltál, hogy amikor sok hordozható készülékről (iPhone, iPad) olvasnak titeket, olyankor az internet nem a legjobb, egy videó betöltésére, de annál inkább egy cikket betölt. A videóblogolás egy viszonylag jó ötlet, de még nem a legjobb megoldás. Én jól látom a szifonban a jövőt, és ha bármi segítségre van szükség szívesen tudok bámikor segíteni! további jó munkát! 😉


Add a Comment