fbpx Skip to content

Tegnap, ha követtétek a Szifon.com live-ot, láthattátok, hogy kényelmesen megvásároltuk Németországban az új iPad-et. Nálunk nem volt sor, sikerült megvásárolni a készülékeket, és még Münchenbe is átnéztünk az Apple Store-ba és egy kicsit várost nézni is. Összeségében nagyon jól éreztük magunkat, de az egyhuzamban bő 48 órásra nyúlt ébrenlét azért kicsit kimerített minket.

Így most írnék egy összefoglalót. 

Először itt tudjátok megnézni, hogy az élő közvetítés alatt milyen videókat készítettünk. 🙂 Kattintsatok a képre.

Mint a videókon is láthatjátok, az új iPad legfontosabb része a kijelző. A RE-TI-NA-DIS-PLAY – 2048x1536px, tehát 3,6 millió pixel egy 9,7 inches kijelzőn. Hogyan tudom ezt nektek a legkönnyebben demonstrálni? Hát képernyő mentésekkel – bár ezek a kijelzős szépségét nem fogják tudni visszaadni, azt élőben kell látni, mert valóban lenyűgöző:

Ezeket a képeket Canon 450D-vel készítettem, ami 12.2 megapixelt jelent, és iTunes segítségével másoltam fel az 5.1-es iPad-re, eredeti méretben. Így jól látszik, hogy a kijelző felbontása hatalmas és képnézegetésre egyszerűen kiváló!

Az alábbi képeket pedig már 600D-mel készítettem, ami 18 megapixelt jelent és kép teljese nagyítás alatt van az új iPad-en:

Ha trágár szavakkal illene dicsérni a kijelzőt, legalább 8 kellene belőle a mondatba, annyira durva. Egyszerűen a KELL kategória. Az iPad 2 tulajdonosok is kezdjenek el ezen gondolkozni. Fotósoknak, vagy olyan embereknek, akiknek fontos, hogy meg tudják  mutatni másoknak a munkájukat, azoknak pedig kiváló az új iPad.

Ezek alapján neked tetszik az új Retina kijelző?

Ugyanakkor célszerű azt is figyelembe venni, hogy az új kijelző felbontása miatt az iTunes már legtöbbször nem módosítgat a rátöltött képek felbontásán, így azok sokkal több helyet foglalnak, mint korábban. Tehát aki valóban sok, nagy felbontású képet tölt az iPad-jére, annak célszerű fontolóra venni a 16GB-osnál nagyobb modellek valamelyikét, mert azt bizony elég hamar meg lehet tölteni.

Ennyit a kijelzőről, nézzük meg mire képes a beépített kamera:

Tehát 5 megapixel, és videofelvétel esetén itt is megkaptuk a rázkódásvédelmet, mint az iPhone 4S-ben.

Szerintem nagyon szép képe van, és a táblákhoz képest pedig a legjobb. Nyilván elég furcsa egy iPad-del a kezedben fotózni, de ha csak ez van kéznél, elég szép képeket készíthetünk vele.

Mit tudunk még?

Amire mi még felfigyeltünk, hogy kézben tényleg érezhető az új iPad vastagsága. Az a 0.7mm is számít, sőt egyébként látszik is. A processzort is megdolgoztató használat közben érezhetően melegszik is a készülék, persze nem forró, de bizony fel tud melegedni. A nagyobb akkumulátor miatt természetesen a töltési idő is változott: sokkal hosszabb lett. 1 óra alatt alig 20-25%-ot tudtam rátölteni az új iPad-re. Így 6-7 órás töltési idő bizony kell. Ez nagyon sok.

A hangszórón nem vettünk észre változást, nem szól szebben, sem hangosabban. A készülék általános sebessége viszont mintha hajszálnyit nőtt volna az új processzor miatt, de ez persze csalóka, hiszen szimplán adódhat ez a kis különbség abból is, hogy teljesen friss rendszer van az új készüléken. Safariban a weboldalak letöltési sebességét egyelőre nem mértük, mert a WiFi+4G-s iPad esetén az LTE-4G ugye hazánkban nem elérhető. Szerintünk nem lesz különbség. Egyelőre kifejezetten retina iPad-re optimalizált játékot sem próbáltunk ki, később ezt is megfogjuk tenni.

Egyelőre ennyi, Handrással lehet összefutunk, hogy megnézze, és “megszakértse” a készüléket, ha sikerül, akkor készítünk még videókat, és tovább teszteljük az új iPad-et.

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. “Tehát aki valóban sok, nagy felbontású képet tölt az iPad-jére, annak célszerű fontolóra venni a 16GB-osnál nagyobb…”

    Vagy Camera Connection Kit + egy 64 Gigás SD kártya. Vagy az úgy nagyon lassú lenne?

  2. Ha valaki tudná tesztelni azt, hogy a nagyobb teljesítményű akkumulátorral megoldódott-e a MIDI billintyűzetek (pl.: Keyrig) Garage Band-el működtethetőségének problémája, annak hálás lennék (sőt, talán mások is)

  3. engem az erdekelne,hogy a szinek milyenek?…a samsung panel miatt nem lett-e az (ips szineitol elteroen )kicsit inkabb “samsungos” szaturalt szine? zold nem olyan termeszetes zold mint ips eseteben.

  4. @sifonos: A színek egyáltalán nem Samsung-osak. Nem OLED kijelzőt kaptunk, de észre vehető a szaturáltsága. Nekem tetszik. Én is féltem, hogy ilyen túlszaturált OLED kijelzőt kapunk. Nem akartam.

  5. Meg tudnátok mondani hogy a hátlapján a kamera “kiáll” vagy bele simul a hátlap vonalába? Mert iPod touch 4g-nél nagyon. Köszi. 🙂

  6. DE MI-JÉR’ KELL SZÓ-TA-GOL-NI A RE-TI-NA-DIS-PLAYT? 😀

  7. Admin: 1%-ról 100%-ra feltöltés 3,5 óra volt nálam (64gb, LTE, fekete, new ipad).. igaz spéci töltőt vettem hozzá.. amit ajánlok is mindenkinek

  8. @fpetterr: nem áll ki belőle, a hátlappal egy vonalban van.

    @draft: az azért nem biztos, hogy hosszú távon jót fog tenni neki.

  9. A 600D-vel készített fotót egyben is láthatnánk? 😛 Széééééép…

  10. Belnir!
    Big Like

  11. Sajnos nem csak a képek, hanem a nem dinamikusan skálázható képernyőfelbontást használó – vektorgrafika, PDF – programok mérete is drasztikusan növekedni fog, ha iPad3 kompatibilissá is teszik őket, szóval lassan nem is érdemes 16GB-os verziót venni tényleg, főleg annak, aki pölö újságokat szeretne olvasni az iPaden…. vagy mondjuk full HD filmeket nézni akár.

    Tényleg, egy 1024×768-as video hogy fest az új iPaden az iPad2-höz képest, megnéznétek majd esetleg?

  12. @Belnir: Sajnos nem publikus 🙂

  13. @Atthead: Így van, megnézzük neked!

  14. Mivel májusig mindenképp szeretnék venni egy tabletet, így természetesen nagy figyelemmel kísértem az új iPad megjelenése körüli híreket. Az alső vélemények pozitívak voltak (ugye elsőre az emberek többségét leníűgözte a retina), de mostanság jönnek a negatív vélemények is (súly, vastagság, melegedés) Az alkalmazáspk méretének növekedése a kövtkező “gond”, ugyanis az ára miatt a 16 GB-os megoldást terveztem.

    El kell gondolkoznom, hogy nem jobb válaszás-e egyelőre az Ipad 2, bár a táhely így is kérdés marad, mivel – ha jól értettem- az alkalmazások általánosságban lesznek nagyobbak.

    Akinek már a markában van az új iPad, mit tapasztalt melegedés terén, Mennyire “kényelmetlen” ez a jelenség?

  15. @nickjames: Ha most vennél gyorsan a maradék készletről iPad2-t, akkor beleférne a nagyobb memória elvileg, hisz estek az árak, nem?

  16. De, az beleférne, csak még hezitálok az új és a 2-es között. Jó lenne látni egymás mellett, kézbe venni mindkettőt

  17. @nickjames: Totál megértelek, hisz bár cserélni eszembe se jut, de ha nem lenne iPad2-m, biztos szeretném inkább az újat, hisz… Az az új kütyü, meg retina display meg minden. De 32GB alá tényleg ne menj szerintem, akármi is lesz.

  18. Sziasztok! Iphone töltövel lassabb az ipad 3 töltése? Ugye? És ipad töltöjével lehet iphonet tölteni? Gondolom az usb kábel ugyanolyan. Köszina választ ellöre is.


Add a Comment