fbpx Skip to content

Az iPad keynote alatt mikor megláttam az iPhoto-t, tátva maradt a szám. Azt hiszem, körübelül 10 percet beszéltek róla, akkor és ott, és még csak a felét se mondták el az összes tulajdonságának. Hihetetlen jó applikációt készített az Apple, úgy gondolom, ez az eddigi legjobb fejlesztésük az iOS eszközökre.

Miért tetszik az iPhoto?

Engem legfőképpen az iPad-re optimalizált felülete fogott meg, míg iPhone-on nem fogok vele dolgozni, maximum ilyen Journal-okat készíteni, addig iPad-en tuti szerkesztem majd a képeimet. Hihetetlenül eltalálták a felületét, kinézetre, dizájnra: egy alkalmazásnak egyszerűen így kell kinéznie. Rengeteg funkció van benne, legjobban azok tetszenek, hogy tényleg a kezünkkel, többujjas mozdulatokkal tudjuk vezérelni a funkciókat.

Kényelmi funkciók:

Nem szeretnék kitérni az alap dolgokra, mert azt Handrás már bemutatta a videójában, inkább beszélnék a kényelmi funkciókról, mert abból is van jópár. Először is imádom, hogy szinte bárhonnan tudok importálni képeket. A Beam funkció segítségével ha az iPhone-on és az iPad-en is elindítjuk az appot, wifin keresztül rögtön küldhetünk egyik eszközről a másikra képeket. Ez akár 100 kép is lehet egyszerre!

Ezután az elkészült képeinket megoszthatjuk megannyi helyen, köztük a Facebookon, Twitteren, Flickr-ön. Nagyon tetszik, hogy már a Flickr-t is támogatja az app.

A végére hagytam a Journal-t.

Nem tudok betelni vele! Szerintem egyszerűen a legjobb módja annak, hogy több képet megossz igényes formában. Ezentúl nem Facebookon készítek egy albumot, hanem simán átküldöm iPad-re a képeket, és ott a Journal funkció. Miután kiválasztottuk a képeket, eldönthetjük, hogy hogyan nézzen ki az albumunk. 2-3 másodperctől, akár 10-20 perceket is eltölthetünk ezzel. Rengeteg lehetőségünk van, majd pedig a végén az ingyenes iCloud-ra tudjuk feltölteni. Ezután egy link segítségével bárki megnézheti az elkészített albumot, bárki belenagyíthat a képekbe, vagy letöltheti onnan azokat. Tökéletes, és félelmetesen egyszerű!

iPhoto for iOS from Andras Horvath on Vimeo.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Nekem csak iPhone-om van, de szerintem ott is elég jól használható. Pillanatok alatt feltuningoltam vele 10 képet, zseniálisan lett smallscreenre optimalizálva.

    Persze iPaden biztos, hogy kényelmesebb.

  2. kilép a program ha rámegyek az efektekre , másnap nem ? iPhone 4 Jb

  3. Cydia fix kell, ha 5.0.1-en vagy még.

  4. 5.1 van felrakva, létezik valami fix ?

  5. megoldotta a fix a problémát! köszi az ötletet !

  6. egy kerdes:
    camera c-kit nelkul hogy tudok ipadra minosegromlas nelkul kepet masolni?
    – ha a kepek mappaval csinalom (pc) romlik a minosege
    – ha az iphotoba rakom kozvetlenul (alkalmazasok ful es ott alul kivalasztva a progi majd hozzaadas) akkor azt mutatja h feltoltotte de az ipadon sem az iphotoban sem a kepeknel nincsenek ott a feltoltott kepek
    thx help

  7. @Robbiemalac: honnan tudom letölteni a fixet pontosan?

  8. @sirLancy:
    Ilyen gondom nekem is van, de úgy igazán jó megoldást nem találtam, egyenlőre amit most használok és egyenlőre megfelel bár ezzel is vannak gondok az a PhotoSync nevű program Lehet iEszközről egymásra küldözgetni a dolgokat meg számítógépről win operációs rendszerről iEszközökre. Annyi bajom van ezzel nekem hogy kábellal nem megoldható csak wifin megy és igy kicsit lassabb a szinkronizálás, főleg hogy 3500 képet kellett rátöltenem iPadra és többször ki is akadt a program és egy csomószor újra is kellett inditanom.

    Viszont nekem egy olyan kérdésem lenne hogy mi annak a cydia fixnek a neve amit ha felrakok menni fog az iphoto.
    Másik kérdés ez működik sima iPad 1 en is?

  9. @George7823

    iPhone Configuration Utility tedd fel pcre ott az alkalmazasoknal add hozza az iphotot majd szink es felrakja.

  10. @jarodfree: nem az a lényeg, hanem, hogy a cikk szerzőjének mind a kettő van! 🙂

  11. @sirLancy:
    Hát azért ennél kicsit sokkal de sokkal bonyolultabb de megoldottam 😀 de azért leirom hogy az ipa fájlt ki kell csomagolni. a programon belül a devicesben automatikusan felismeri az ipadot nem kell hozzá adni. rá kell kattintani az applicationra bal oldalt ott add résznél a kicsomagolt iphoto.app mappát kell kiválasztani, ekkora ha felimerte át kell menni a devices be kiválasztani az ipadot ha ez meg van akkor application rész de már nem bal oldalt hanem jobb oldalt fele ott meg keresni az iphotot és install ra katt mellette ekkor kicsit mintha kiakadna percekre a program. se kép se hang, de nem kell meg ilyedni mert telepit, ha végzett akkor az install helyett uninstall lesz már kiirva.
    Jah amúgy ipad1 en igy sem indul el 🙂 kiakad szépen, de a fix neve még mindig érdekel hátha úgy nem akad ki 😀

  12. Cydiában rákerestem hogy iphoto aztán úgy találtam a fixet

  13. @George7823

    Hat igen rovidre sikerult a leirasom nem tudtam h ennyire bonyolult 🙁
    Ahol olvastam ott nem JB iPad volt azert ment egybol.

    De akkor a kerdesunkre (hogy lehet 1xuen minosegromlas nelkul (nem JB) kepeket felrakni iPadre) nem sikerult valaszt kapnunk 🙁

  14. Hát most nem is azert de az iphoto egy szánalom….! A Snapseed nevezetü alkalmazás csúnyán elveri…! Kb 3x tobb funkcio van benne…! Iphoto teli van bug-al, aminek hala iphone 4 en csodalatosan, fagy, kilep, nem ment, fekete kepeket hagy… Es igen cydiabol a fixet leszedtem mar… Nekem kb 5 percet volt a telon…. Ejnye apple…

  15. @aqwer: nem értem a felvetést. az iPhoto app iOS 5.1-re van, és nem korábbi rendszerre. ha tehát nem 5.1-en használod, akkor nem kell csodálkozni, hogy nem működik megfelelően. 5.1 esetén viszont semmiféle fix nem kell hozzá, hiszen maga a fix is 5.0.1-hez van.

  16. Sziasztok! Le tudná nekem valaki írni, hogy az elkészült naplót, hogy lehet megosztani? Rányomtam a megosztásra, ott iCloud, fel is ment, de hogy kapok hozzá linket, amit el tudnék küldeni?

  17. Nekem is ugyan az a csík végig ment és utána csak pörgés van a közzététel az iCloud felett…
    Esetleg van valakinek bővebb infója erről meg az itunes-os is érdekelne, mert ott is csík végig és kész nem történik semmi, infó sincs hogyan juthatok a kész termékhez…


Add a Comment