fbpx Skip to content

Ez alkalommal az általunk legjobbnak tartott wireless billentyűzetet teszteljük, amely már a magyar piacon is megvásárolható. A kiegészítőt az iPhoneTok.hu-tól kaptuk.

A teszt megírása alatt sokszor megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy kinek és miért van szüksége külső billentyűzetre? Mire a teszt végére értem, azt hiszem sikerült analizálnom azokat a felhasználó típusokat, akiknek érdemi segítséget nyújthatnak ezek az eszközök:

  • “megszokások rabjai”, akik nem tudnak vagy nem akarnak áttérni az érintőképernyős gépelésre
  • “üzleti felhasználók”, akiknek a munkájukhoz tartozik a gyors gépelés
  • “műkörmös hölgyek”, akik fizikailag képtelenek használni az érintőképernyőt
  • “praktikusság kedvelői”, mert tokként és billentyűzetként is használható
  • “megszállottak”, akinek minden kiegészítő kell
  • “mindenki más”, amire még nem jöttem rá, de mivel egyre több cég gyártja, valószínűleg komoly kereslet van rá

Ami az első kézbevételnél kiderül: csomagolása kultúrált kemény kartondoboz mágneses zárral, benne a billentyűzettel, a töltőkábellel és kezelési útmutatóval.

A tok anyaga fínom, gumírozott és kellemesen gömbölyű, pont a kezembe való, ezt nagyon eltalálták. Az oldalán végigfutó króm csík fémből készült, ami szintén pozitív. Az iPhone nagyon pontosan illeszkedik a felső tok részbe. A méretnövekedés kb. fél cm a hátlapon és oldalt minimális 1mm. Ami a formát illeti, teljesen elegáns és visszafogott, mondhatjuk, hogy méltó az iPhone-hoz.

A bekapcsolásnál ért a legkellemesebb meglepetés, ugyanis világítanak a billentyűk! Korábban már láttam, meg olvastam is billentyűzetes tokokról, de LED megvilágítású billentyűzeteset nem láttam még. Ez éjszaka is használhatóvá teszi a tokot, ami eddig az egyik legnagyobb probléma volt ezeknél. A használata egyszerű, oldalt bekapcsoljuk, párosítjuk az eszközt és máris gépelhetünk. A lenyomott billentyűk azonnal megjelennek a kijelzőn, nem tapasztaltam késést egyik alkalommal sem. Ha félre tesszük a tokot és megszakad a kapcsolat, majd később megint elővesszük, akkor magától párosodik az iPhone-nal, akár két nap múlva is. A billentyűzet világítás használat nélkül 10 másodperc múlva kikapcsol, de bármelyik gomb megnyomásával visszakapcsolódik. Talán pont ezért nem sikerült lemerítenünk a tokot, ameddig nálunk volt. Eléggé gazdaságosan bánik az energiával, amit az alsórészben lévő akkumulátorából nyer. A gyártó 500 töltési ciklust garantál az akkumulátorra és 1 millió leütést a billentyűzetre, na most ha ennek a felét kibírja, máris túl lett tervezve.

Kellemes tapasztalat, hogy a gépelés könnyen tanulható volt, mintha mindent jó helyre tettek volna, ami viszont zavaró lehet, hogy fizikailag nincs magyar billentyűkiosztás. Szoftveresen választható a magyar billentyűzet és jól is helyezték el az ékezetes betűket, de egyszerűen nem volt kedvem használni őket. A rossz hír, hogy valószínűleg kishazánk piacának “óriási” felvevőképessége miatt később sem várható magyar billentyűzetes verzió! A bevezető ára 17990 Ft, amit igen kedvezőnek találtam ebben az esetben. Ugrás a boltba! (x)

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment