fbpx Skip to content

Több hónapja várom már, hogy végre megjelenjen az alkalmazás. Még 2011 végén mutatta be a Sanoma, hogy kifejlesztettek egy olyan alkalmazást iPad-re, ami tulajdonképpen veri az összes létező magazint jelenleg. Egy exkluzív bemutatón olyan fejlesztéssel álltak elő, hogy még nekünk is leesett az állunk.

Kifejlesztették azt a férfi magazint, amit nem lehet lerakni! Nem füllentek, egy olyan magazinnal állunk szemben, ami azontúl, hogy férfiaknak szánt tartalommal van tele, automatikusan hetente változik, mindig frissül. Egyszóval egy része offline, egy része pedig online. Ráadásul ezt olyan bravúrosan oldották meg a fejlesztők, hogy amikor metróra vagy repülőgépre szállunk, az online részek jelentős százaléka ugyan úgy elérhető!

Ilyen alkalmazás jelenleg nincs az App Store-ban, főleg nincs magyar nyelven. Az Y magazin úgy lett elkészítve, hogy ne csak egyszeri használatra legyen, hanem folyamatosan forgassa az ember, így az offline tartalmak mellett muszáj volt online tartalommal is ellátni.

Hogyan is működik?

Az Y a saját tartalmon túl, az olvasók érdeklődéséhez kapcsolva összegyűjti a weben elérhető, a magazin témáihoz illő blogbejegyzéseket, cikkeket az IT, az autó-motor, a humor, a kultúra, vagy a gazdaság világából, egy speciális, tematikus „legjava – webjava”-válogatást létrehozva ezáltal. A kiadvány ugyan negyedéves periodikával jelenik majd meg – alkalmi különszámokkal kiegészítve –, a magazinnak ez a része lényegesen gyakrabban, heti rendszerességgel fog frissülni, folyamatosan új tartalmat nyújtva az olvasónak.

Ez jelenleg teljesen egyedülálló, és olyan szinten reformálja meg az iPad-es magazin megjelenést, hogy azt kell mondjam, így kell csinálni! Az offline tartalom lehet kreatív, lehet egyedi, de ha az ember már egyszer elolvasta, nem fogja újból elővenni, vagy csak nagyon ritkán. Így, hogy bizonyos tartalmak folyamatosan bővülnek, akár nap, mint nap is forgathatjuk az Y-t, és ezzel mindig új témákkal, cikkekkel, találkozunk majd!

Miért Férfimagazin?

És hogy az autók, sport, pénzügyek mellett mi lehet még érdekes egy férfi olvasónak? Minden lapszámban megjelenik egy szexi fiatal lány fotósorozata is. Az első lapszámban ez a lány a gyönyörű Kenyeres Alexandra, aki hamarosan felbukkan a magazinban, ám hozzá csak a rendszeres olvasók juthatnak el…

Az Y magazin első számának tartalmából:

  • Az új 3-as BMW
  • Honda Gold Wing
  • Az első (fadobozos!) Apple számítógép
  • Mérföldkövek Steve Jobs munkásságából
  • Hova tűnt Gyurcsány és Orbán?
  • Igaz-e, hogy egy sztárfocista a „gombakonzerv” szót tetováltatta magára?
  • Szász Kitti freestyle-világbajnok és a labdatrükkjei
  • Borok hódításhoz és szakításhoz
  • Rendhagyó könyvajánló Angus Young-gitárszólóval
  • Lemezbemutatók
Nagy kockázat, ha valaki egy innovatív új médiatípust akar megteremteni, a Sanoma igen bátran halad a piac előtt. Az pedig büszkeség, hogy magyarországról indul el egy ilyen forradalmi  kezdeményezés! Természetesen az Y magazin ingyenesen letölthető az AppStore-ból innen:

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. nem hibás a link?

  2. Igy elsore tenyleg jonak es igenyesnek tunik a Magazin!

  3. @draft: Javítva, köszi!

  4. @admin: A magazin szerinttem az eddig készült összes közül a legjobb lett !

  5. Nem tudja valaki feltölteni valahova az ipa -t? Nincs magyar accountom 🙂

  6. @ccsonti: Es mire mennel vele?

  7. iphone-ra várható?

  8. Remélem UK store-ban is lesz majd…

  9. @ccsonti: hát csinálj egyet, nem tart semeddig.

  10. A csajszit hol lehet (majd és mikor?) megnézni az újságban? 🙂
    Vagy figyelni kell minden nap, hogy mikor bukkan fel? 🙂

  11. Azt írják a cikkben, hogy hamarosan felbukkan. Gondolom az online cikkek között lesz majd. 😀 Kíváncsi leszek, nem rossz, nem rossz 😀

  12. OFF

    Hetvegen szinte ingyen, 0,79EUR-ert kaphato a GTA3. Hozza kapcsolodoan lenne kerdesem. A radiot lehet valahogy valtogatni? Anno sok csatorna volt, nemelyiken egesz jo zenevel. Itt mindig ugyanaz szol 🙂

    /OFF

  13. Bankkártya nélkül lehet magyar accountot csinálni?

  14. @ccsonti: Természetesen. Sőt, ha ismerősöd utal rá pénzt akkor fizetős alkalmazásokat is vásárolhatsz.

  15. @Jadeye: Nem akartam litániát írni, nyilván arról van szó, hogy kártyás magyar iTunes-os ismerősödet megkéred, hogy ajándékozzon (utaljon) a te accountodra x pénzt, te meg kifizeted neki. Ez szvsz ugyanaz. Én így használom már egy ideje.

  16. @BoRRoNeo: Akkor mar egyszerubb ha eleve a progit gifteli at nem?

  17. Admin: Miert kell minden kommentemet jovahagyni? Csinaltam valami rosszat?

  18. @dnp: Miért lenne egyszerűbb? Így kapsz mondjuk 50€-t és hónapok alatt azt vásárolsz össze amit akarsz. Ha elfogy a pénz akkor utaltatsz magadnak egy újabb összeget.

  19. @BoRRoNeo: Ennek a megoldásnak van még egy nagy előnye. Ha többen akartok egy accountot használni (családon belül vagy ismerősi körben), akkor így senkinek nem kell megadni a hitelkártya adatokat (félve, hogy valaki visszaél vele és költekezik), mégis többen tudjátok használni a megvásárolt programokat. Minden csak a harmadába, negyedébe kerül.


Add a Comment