fbpx Skip to content

Úgy tűnik, az Apple a jailbreakelés mellett a nemhivatalosan használt, azaz jailbreakelt eszközök és a Spire nevű cydiás alkalmazás segítségével telepített Sirit is blokkolja. Ennek nyilván oka lehet a cég üzletpolitikája: a tavaly ősszel bemutatott iPhone 4S nem hozott annyi újdonságot, amint azt sokan elvárták volna, ám a legnagyobb újítás mégis a kizárólag az új hardveren elérhető digitális személyi asszisztens, a Siri volt.

A hekkerek és fejlesztők természetesen nem nyugodtak bele abba, hogy az iPhone 4 és 3GS, habár mind hardveresen, mind szoftveresen képes lenne a Siri működtetésére, mégsem bír ezzel a funkcióval. Azóta a Spire mellett sok hasonló, többé-kevésbé teljesértékű megoldás született és került be a Cydiába. Azonban most úgy tűnik, a jailbreakeléshez és “befoltozásához” hasonló macska-egér-játék kezdődött az elektronikus zsebtitkárnő kapcsán is: az Apple a beszédfeldolgozáshoz használt szerverén való beállítások megváltoztatásával (nevezetesen, egy “SetActivationToken” nevű kulcsnak a HTTP lekérdezéshez adásával) megnehezítette a nemhivatalos használatot.

A probléma egyelőre megszüntethető a készülékünkön található com.apple.assistant.plist fájl törlésével. Kérdés marad azonban, hogy fog-e az Apple további lépéseket tenni annak érdekében, hogy csak a hivatalosan Siri-képes készülékeken legyen elérhető a mindenki által áhított szolgáltatás.

A problémáról még videó is készült:

Nektek van-e tapasztalatotok e téren? Nálatok merülnek fel problémák a Spire és egyéb nemhivatalos Siri implementációk kapcsán?

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. Pár napja csak az időjárást mondja, se üzenetet nem ir se jegyzetet se semmit, ha kérdezek vmit ez a válasz: “Sorry I don’t seem to understand……..”

    Spire \ UHelios Proxy \ iPhone 4

  2. Nem tudom, de nekem semmit nem válaszol csak annyit mond amit a videón látható. Én a siriport.ru ról töltöttem, töröltem a filet amit itt olvastam, de semmi. Valami lépésről lépésre leírás valahol?

  3. Essential_p: az Uhelios srácok nem az Apple Api-jat használják hanem Google Api-t. Ezért nem kell hozza 4s kulcs. Ennek annyi a hátulütője, hogy akkor fog parancsokat értelmezni ha beleteszik. Jelenleg nincs benne meg pár dolog de Kevin folyamatosan dolgozik a szerveren. Én hetek ota ezt használom és sokkal gyorsabb, mint az Apple-t használva. 10 dolcsit simán megér. Ezt meg nem tudja tiltani az Apple.

  4. @athis1975:

    Köszönöm a válaszod, most már értem akkor mi az oka h megy megy, de nem az igazi.. várok akkor türelmesen hátha fejleszti a srác..

    Egyébként van még bármi módja, hogy Siri fusson (ha lehet az eredeti) i4-en? értem ez alatt h nincs blokkolva és épp működik..

  5. És ez a google verzió hogyan működik? Honnan lehet ezt megszerezni? Nagyon jó lenne ha valahol találhatnék egy leírást erre is. Nagyon szeretném ha menne a Siri, mert nem cserélném le a 4-et.

  6. @Justicelive:

    Ez egy részletes leírás, egyébként 15 bucks!

    youtube.com/watch?v=jj8eY2b7F8Y

  7. Nagyon köszi máris nézem és írok.

  8. Nem hagyott nyugodni a kíváncsiság és feltettem a siriport.ru-s felállást és nekem jelentem megy, csak törölni kellett a fenti fájlt!

  9. Nálam hibátlanul működik, igaz én vettem a szervert.

  10. @dawid042815:
    No és nálad ezek a proxy-k az eredeti Apple API-t használják vagy nálad is valami hekkelt siri kb 5 kérdéssel? 🙂 gondolom ez a siriport.ru nem lesz hosszú életű, igy kéne találni valami maradandó megoldást.. mennyibe kerül amugy itt a server? nem találtam sehol..

  11. @essential_p:
    Proxy szervert használok.
    Ha bárkinek kell működő szever én ezt ajánlom: http://siri.iphonews.ro
    Csak egyszer kell érte fizetni 10€-t (kb 3250ft).

  12. @essential_p: azért nem 5 kérdés….nem tudom követed a twitteren de vagy 140-nél is több parancsot tud már az ő proxy slotjuk. Az igaz, még a reminder és az üzenetek írása nem megy de azt írta legutóbb a hétvégén igyekszik ezt is beletenni. Napról-napra több kerül bele.

  13. Bocs a hülye kérdésér,de a fenti fáljt hol találom? és ha kitörlöm akkor proxy is kell neki? vagy a vpn?

  14. @Alince: töltsd le az iFile-t. /var/mobile/Library/Preferences.

  15. thx proxy az kell hozzá?(siri-hez,töröltem a file-t)

  16. @Alince: igen proxy kell és amelyik Proxyhoz csatlakozol ott az UDID-nek regisztrálva kell lennie.

  17. Sziasztok!

    Rengeteg mindenféle siri megoldás van már, és bár lehetetlennek hangzik, de:
    [link kiszedve. -szerk.]

    Vélemények? iTouch 3G-re akarok ingyen vmi sirit.

  18. @iGyuri: az általad linkelt oldal a hivatalos spiritjb.com koppintása, és semmi másról nem szól, minthogy a névazonosság miatt kattintásokat generál, és ezzel reklámbevételre tesz szert.

    innentől kezdve pedig az ott található tartalom mind kérdéses tartalmú. ha tájékozódni szeretnél, akkor a saját névvel rendelkező oldalakról érdemes, nem pedig olyanokról, amelyek csak más tollával ékeskednek.

  19. Ha szabad tudnom mért lett kiszedve a link, mi a baj vele??

  20. Ja, értem, köszi!

  21. Lol egy ingyenes működő proxy sincsen. Bár mit adnak ingyen!

  22. Mi a legeslegolcsóbb megoldás?? Én elcsodálkoztam hogy van egyáltalán ilyen hogy venni sirit, mert olvasom ezt az oldalt, de valahogy a siri beállításáról nem nagyon van szó

  23. Fiúk! Nagy kérés lenne, ha a létező alternativák összegzéséről, kivitelezéséről, lehetőségeiről, tudásairól készítenétek egy cikket, akár a FAQ-ban? Ott nyomon is lehetne követni a fejlődést és változásokat. Ha jól emlékszem ez a SIRI-hack-kel foglalkozó 3. cikk eddig, de pl a fentiről (a srác megoldásáról) nem volt szó az előzőekben. Köszi előre is!

  24. @iGyuri: előrébb betettem hol lehet a legolcsóbbat és amit nem tud kilóni az Apple

  25. @athis1975: Bocsi előrébb ellinkeltem (már a legelsőnél is) . http://uhelios.com/
    Admin a legelső linkemet nem tudnád törölni? 10 számú komment.

  26. @danIPHONE: Támogatom, jó ötlet, mertt az oldal mintha kicsit le lenne maradva a siri trükkökkel kapcsolatban.

    @athis1975: Köszi!

  27. @athis1975: Sajnos ezen az oldalon nem lehet eligazodni, hova van leírva hogy hogy műkdöik, mennyiért stb.?????
    Úgy fel tud idegesíteni az ilyen weblap, semmi infot nem találok rajt.

  28. Tényéeg jó lenne márha lenne egy normális összefoglaló hogy mit hogy kell csinálni, mert ilyen angol oldalakról kibogarászni…

  29. @iGyuri: Totál nem akarok ide offolgatni, meg webcímeket linkelni. Tudok segíteni ha írsz az [email protected] címemre.

  30. Mindenhol töredékinformációk vannak. A lényegét értem hogy mért nem lehetne elvileg, erre mégiscsak lehet, de azt is a gyakorikerdeses oldalon kell megtudnom, mert itt valahogy elfeletkeztetek a dologról.

  31. A jailbreakelt és egyéb iPhone-os (Apple-ös) témákról a honlap szerkesztői főként elhivatottságból postolnak nekünk. Az oldal minősége évről-évre, hónapról-hónapra egyre jobb, mindig mutatnak valami újat, látni a fejlődést. Én részemről rendkívül elégedett vagyok. Most csak szeretnék elhatárolódni a feljebb már-már megütött követelőző és számonkérő hangnemtől. Részemről ez egy kérés volt, annak reményében, hogy többek igénye szólalt meg általam. Ha nagy az érdeklődés a téma iránt, akkor tuti lesz gyümölcse a felszólalásomnak. Felesleges indulatoskodni és túlzott elvárásokkal fellépni.

  32. @danIPHONE: Rendben, igazad van, én se követelőzve akartam írni (mégha úgy is sikerült vissszaolvasva), és én is szeretem ezt az oldalt. Így utólag is elnézést a szerkesztőktől, csak ráakartam világítani én is egy hiányosságra.

  33. @iGyuri: 🙂

  34. No, csak hogy a nyomasztásnak ellenpontot adjak: engem egyáltalán nem érdekel semmilyen alternatív Siri, sem pedig a róla szóló itteni szerkesztők által írt FAQ, viszont egy lelkes olvasó összeszedheti magát és az infókat, megoldásokat, és megoszthatja a többiekkel, ha akarja.
    Szerintem.

  35. segitsetek lécci hol van ez a fájl?


Add a Comment