Nyáron jön az OS X Mountain Lion, és egyes alap iOS appok Mac-re!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szép csöndben az Apple kiadott egy új sajtóközleményt, melyben bejelentették az OS X új frissítését, a Mountain Lion-t. Ezt nevezzük majd 10.8-as rendszernek. Mielőtt bármit elárulnék, nézzétek meg a videót, amit az Apple készített az új rendszerről.

Bizony! iOS alkalmazások az új OS X rendszerre! No persze nem egy az egyben, hanem értelemszerűen átalakítva, de a Game Centertől kezdve egészen a Notification Centerig szinte minden alap iOS alkalmazást beépítenek az új rendszerbe! 🙂

Ez azt jelenti majd, hogy az iOS teljes push értesítési rendszere megjelenhet, sőt meg is fog jelenni az iCloud szinkronizáció mellett. Konkrétan már OS X alatt is mindenről tudni fogunk! Ez azt jelenti, hogy lesz végre rendes notesz az iOS-re, amit iCloud-dal szépen szinkronizálhatunk, illetve ugyan ez vonatkozik a beépített To-Do (Reminders) appra is.

Engem konkrétan a Notification Center fogott meg a legjobban. Míg iOS alatt sosem használom, OSX alatt biztos hogy rengetegszer fogok ránézni. Nagyon hasznosnak nézem, és rengeteg kiegészítést lehet majd hozzá letölteni, ebben egészen biztos vagyok.

Míg 10.8 csak nyáron, addig az Messages app bétája már most is elérhető! Ezzel az iChat funkciói mellett iMessage üzeneteket  is küldhetünk és fogadhatunk OS X és iOS közt. Érdemes kipróbálni, de még nagyon béta és fapados változattal állunk szembe. Innen tudjátok letölteni.

Azt kell mondjam, hogy NA VÉGRE! Végre ismét odatette magát az Apple, és valami újdonságot hozott el nekünk, ami -ahogy eddig is megszokhattuk- szinte tökéletesnek ígérkezik. Az OS X 10.8-at már letölthetjük, ha rendelkezünk Mac-es fejlesztői fiókkal.

Tehát az új rendszer már most tesztelhető, azonban a végleges változatig nyárig várhatunk. Mindenesetre a Mountain Lion az eddigiek alapján úgy néz ki, ahogyan azt a Liontól vártuk, de amit abban sajnos nem kaptunk meg. És ez még csak a kezdet, hiszen még van jó pár hónap, mire megjelenik majd.

Nektek mi a véleményetek róla? 

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!