fbpx Skip to content

Szép csöndben az Apple kiadott egy új sajtóközleményt, melyben bejelentették az OS X új frissítését, a Mountain Lion-t. Ezt nevezzük majd 10.8-as rendszernek. Mielőtt bármit elárulnék, nézzétek meg a videót, amit az Apple készített az új rendszerről.

Bizony! iOS alkalmazások az új OS X rendszerre! No persze nem egy az egyben, hanem értelemszerűen átalakítva, de a Game Centertől kezdve egészen a Notification Centerig szinte minden alap iOS alkalmazást beépítenek az új rendszerbe! 🙂

Ez azt jelenti majd, hogy az iOS teljes push értesítési rendszere megjelenhet, sőt meg is fog jelenni az iCloud szinkronizáció mellett. Konkrétan már OS X alatt is mindenről tudni fogunk! Ez azt jelenti, hogy lesz végre rendes notesz az iOS-re, amit iCloud-dal szépen szinkronizálhatunk, illetve ugyan ez vonatkozik a beépített To-Do (Reminders) appra is.

Engem konkrétan a Notification Center fogott meg a legjobban. Míg iOS alatt sosem használom, OSX alatt biztos hogy rengetegszer fogok ránézni. Nagyon hasznosnak nézem, és rengeteg kiegészítést lehet majd hozzá letölteni, ebben egészen biztos vagyok.

Míg 10.8 csak nyáron, addig az Messages app bétája már most is elérhető! Ezzel az iChat funkciói mellett iMessage üzeneteket  is küldhetünk és fogadhatunk OS X és iOS közt. Érdemes kipróbálni, de még nagyon béta és fapados változattal állunk szembe. Innen tudjátok letölteni.

Azt kell mondjam, hogy NA VÉGRE! Végre ismét odatette magát az Apple, és valami újdonságot hozott el nekünk, ami -ahogy eddig is megszokhattuk- szinte tökéletesnek ígérkezik. Az OS X 10.8-at már letölthetjük, ha rendelkezünk Mac-es fejlesztői fiókkal.

Tehát az új rendszer már most tesztelhető, azonban a végleges változatig nyárig várhatunk. Mindenesetre a Mountain Lion az eddigiek alapján úgy néz ki, ahogyan azt a Liontól vártuk, de amit abban sajnos nem kaptunk meg. És ez még csak a kezdet, hiszen még van jó pár hónap, mire megjelenik majd.

Nektek mi a véleményetek róla? 

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Én itt várok már 14:00-óta és várom azt ,hogy valaki felrakja torrentre! 😉 😀

  2. most jött el az idő, hogy macre váltsak…

  3. az lenne a legjobb, ha a telefon képét tudnám tükrözni a gépre. mindenféle kábel nélkül, simán, gyárilag airplay mirroringal.

  4. Gondoljatok bele, nyáron már Macbook-on fogunk majd kaszabolni az Infinity Blade-el…….. 😀
    Szerintem ez zsírkirály gondolat volt az Apple-től.

  5. Am ingyé lehet majd frissíteni 10.7-ről, vagy be kell üzemelni torent atyánkat? (Bocs a kérdésért, de új vok OS X-en)

  6. @LordFanThomas: még nem lehet tudni, hiszen még meg sem jelent. majd nyáron. de valószínűleg nem lesz ingyenes.

  7. Mennyire használható a rendszer jelen állapotában, elsődleges rendszerként? Developer vagyok, így le tudom tölteni legálisan, kérdés, hogy érdemes e?

  8. @LordFanThomas: Ha van egy Mac-ed, nem hiszem el, hogy nincs egy op.rendszerre kb 7ezer Ft-od!

  9. @hammett79: Viccelsz, aki megveszi a szifont, az tán nem sajnálja sokszor a 200 forintokat az alkalmazásokra?

  10. @hammett79: Nincs, mert én csak születés- és névnapra kapok pénzt (max. 8000-ret), és most fejesre és új iPodra ha lesz akkor 5G-re (vagy PS Vitá-ra) gyűjtök.

  11. @punkass: Ez tényleg jó lenne 🙂 Én is használnám, mint állat. Gondolkoztam rajta, hogy meg lehet e valahogy oldani, úgy mint Apple TV n. AirPlay el.


Add a Comment