fbpx Skip to content

Update #1 – Megérkezett!

Ahogy azt a fejlesztők ígérték, mára bekerült az AppStore-ba. Úgy gondoltam nincs értelme még egy cikket írni róla, itt úgy több hozzászólás van arról milyen is a legjobb To-Do app, inkább csak frissítettem ezt a cikket.

Már tölthető az AppStore-ból 0.79 euróért. Az éjjel fel is ugrott a harmadik helyre a toplistában 🙂

Ma reggel, egy nem semmi PR anyag érkezett a szifon.com email címére. Nem tudom Ti mennyire használjátok a beépített Reminders – Emlékeztető alkalmazást, én semennyire. Egyszerűen nem tartom használhatónak, az AppStore-ban ennél százszor jobb programok vannak erre a célra. Azonban itt a Clear. Nem próbálom bemutatni, nem próbálnám tesztelni (sajnos még nem jelent meg) egyszerűen csak megvenném és használnám. Szép, gyors, félelmetesen egyszerű To-Do app. Imádom, remélem minél előbb megjelenik és használhatom.

Olvasd el a hozzászólásokat is

67 Comments

  1. Mi ez mi ez?

  2. Nekem miért jó?
    🙂

  3. :O
    0.0
    Ez kell!

  4. A Reminder valóban egy rakás sz*r. Én az iCal+Calendar párost próbálom használni, de az sem az igazi.
    Ha beállítok este 6-ra egy eseményt, akkor, ha nem csinálom meg, a múlt homályába vész. Kéne egy done vagy not done funkció.
    Ráadásul a Calendar mostanában azt csinálja, hogy bár zenél egy beállított eseménynél, de az esetek nagy százalékában a képernyőn nincs értesítés. Ilyenkor, ha mondjuk a telefon pont nincs a kezem ügyében – vagyis nem hallom a riasztást – simán bukom a dolgot. 🙁

  5. Siman folyamatosan hasznalom a Reminderst miota iOS5-on vagyok. Elotte alarmokat allitottam be mindenre, igy egyszerubb. Biztos van jobb alternativa de lusta voltam korulnezni.

  6. elsőre jól néz ki ha elérhető lesz meglátjuk a puding próbája az evés. Eddig nem találtam semmi jó to do app-ot pedig megvettem már jó párat.

  7. Mi a baj a Wunderlist-tel?

  8. Instant get! 🙂

  9. Én Awesome Note-ot használok és a legjobb!! Nagyon szép kezelőfelülete van, lehet többféle jegyzetet létrehozni. To-do -t is ami a megfelelő időpontban jelez és ha nem végeztük el a notification centerben csücsül. Lehet jegyzethez csatolni térképet, fotót, ha jól emlékszem a térképre még rajzolni is lehet. Ráadásul oda-vissza szinkronizálható googledocs-al és evernote-al.

  10. Szép a kezelése, de a fő problémákra nem válasz. Az iOS saját reminderse se rossz, de mivel nem jelenik meg a lockscreenen, így minden ilyen todo list, csak akkor látszódik, ha ránézek, hogy van-e dolgom. Én pont felejtem el, hogy egyáltalán ránézzek a todo listákra 😀

    Addig meg marad a calendar és egy nappal meg egy órával előtte jelzés.

  11. @adamsys: @neu: nekem egyik sem jön be biztos nálam van a hiba.

  12. @jarodfree: egyetértek ezzel a hozzászólással 100%-ban !

  13. @jarodfree: A To-Do listának legalábbis ennél az alkalmazásnál az a lényege, hogy sorba mész. Tehát sorba rakod logikusan, aztán, ha egyel végeztél jön a következő, minden esetben megnyitod az appot, tehát látod az éppen sorra kerülő programot. Így ebben az esetben felesleges a lockscreen. Ez maga a To-Do.

  14. Na ezt a to do t akarom én s!

  15. Figyelmetlenül olvastam, hát nem rákerestem?
    pff, várom nagyon! – én napi szinten használom a Reminders-et és az aNote (Free)-t is.

  16. Egy to-do list ne csak azt tudja, hogy sorbarakhatod a dolgaidat egy ötletes kezelőfelületen. Arra ott van a használhatatlan Reminders is, ami inkább egy digitális post-it , minthogy emlékeztető…

    Vannak olyanok akik teljes mértékig, még a tevékenység elképzelésének stádiumát is képesek tökéletesen törölni a memóriájukból. Azoknak az sem fog eszébe jutni, hogy meg kéne nézni, mit kell tennem ma…

    Ami a tökéletes to-do app lenne:

    -Listaszerű elrendezés
    -értesítések beállítása(sima notif. center üzenet), hangüzenet, többszöri figyelmeztetés(snooze, done iktatással)
    – pozíció alapú értesítés(mint a remindersben)
    -ha felhívok valakit, vagy megnyitok egy appot, vagy sms-t küldök, előtte(közben) szóljon rám!
    -egyszerre többféle értesítés beállítása

    erőszakolja már rám, hogy jusson eszembe könyörgöm. ha tudom hogy meg kell csinálnom valamit, nem fogom felírni!

  17. Én már megtaláltam az igazit: 2Do !
    az összes @medogazda2 által említett funkciót tartalmazza és még többet is !

  18. @medogazda2:
    Nekem ennyi elég volna:
    -értesítések beállítása(sima notif. center üzenet), hangüzenet, többszöri figyelmeztetés(snooze, done iktatással)
    Imádom az OSX-ben, hogy ha a naptár szól valamiért, nyomhatom neki, hogy 10 perccel később, 20 perccel később, egy nappal később. És így tologathatom, amíg kész nincs.

    Amit még én szeretnék: épüljön valahogy a Calendar-ra. Ami ugye szinkronizál a MAC iCal-jával. Íg az is tud szólni, ha kell.

  19. @Walkman_: hohó ez 7USD – ez nem ér…

  20. @manca99: “Amit még én szeretnék: épüljön valahogy a Calendar-ra. Ami ugye szinkronizál a MAC iCal-jával” – akkor neked a 2Do kell…

  21. Tudtok olyan To-Do appot, amiben százalékkal lehet jelölni, hogy hol tartok az adott tennivalóval? Előző telefonomon ilyen volt.

  22. admin: minden todo-nak ez lenne a lényege. Azonban ott a logikai hiba, hogy nem minden fontos teendőd következik logikusan a másikból. Tehát például attól, hogy kipipálom a tejvásárlást, még nem fog eszembe jutni, hogy este rakjak be a táskámba egy számlát.

    Nem lesz rossz ez a Clear, de semmivel se oldja meg jobban a gondokat. Nekem a iOS alap megoldása is tökéletes lenne. Van egy teendőm, felírom és ha megoldom kipipálom. Kész. De ha nem nyomja az orrom elé, akkor el fogom felejteni, hogy van dolgom.

  23. @jarodfree:
    “De ha nem nyomja az orrom elé, akkor el fogom felejteni, hogy van dolgom.”
    Jól beszélsz!

  24. Omnifocus, Things, 2Do, Toodledo (előfizus), Appigo ToDo, Wunderlist (ingyenes)…. egyik sem tökéletes! :/ :S
    Szinkronizálás nekem pl nagyon fontos asztali géppel, mert én a feljegyzéseimet is a tennivalók mellett tartom….

    Jelenleg jó ideje a Things-et használom, mert ez a legszebb, legkellemesebb, pedig nagyon sok minden nincs benne, de megszoktam, mert nincsenek különösebb elvárásaim (pl fölösleges hely alapú emlékeztetés meg hasonlók, mert úgysem használom). Omnifocus a legprofibb, de olyan idióta hiányai vannak minthogy a “Today” (=csillagozott) részben nem lehet a todokat rendezni, és hasonló baromságok, amik kiidegelnek, az Asztali Omnifocus szörnyű designjáról nem is beszélve (rohadt bonyolult). Mondjuk a Things-nél meg nincs értesítő, meg a cloudsync már ezer éve készül, de talán mostanság végeznek…
    A 2Do (toodledo szinkronnal) egy nagyon szép okos app, benne van minden, tényleg, de a kezelése nekem kéztörős néha kicsit. Nincs inbox, amibe a hirtelen ötleteket, todo-kat beledobnám, aztán később lehet rendezni…
    Toodledo és Appigo-ék is designban le vannak maradva, jó rendszerek, de az appigo akadós egy idő után, meg kicsit összetákolt hatása van az egésznek (de egyre jobb az utóbbi időben) Toodledo meg szintén nem tud néhány dolgot.

    Én most kicsit belekevertem a GTD (getting things done)-t a sima todo-val, de azért erősen kötődnek egymáshoz.

    Szóval Things a favorit, de csak mert szinkronizálok, jó az asztali appja, és nincsenek nagy elvárásaim tudásban.
    Remélem segítettem valakinek valamennyire…

  25. @gtrombitas: ja és mindezek mellett ez a Clear tetszik, de tuti lesz valami problémám vele.. :))

  26. Nem venném hasznát, nincs rá szükségem, viszont tényleg egyszerüen és jól néz ki 🙂

  27. Ez tényleg marha jó.
    Más: volt egyszer egy programom cydia-ból, azt lehetett beállítani, hogy mikor ne kérjen jelkódzárat a telefon, pl. ha mondjuk wifire vagy csatlakozva. Most nem találom itt a keresőben sem, emlékszik rá valaki? Pedig ezen az oldalon volt az tuti.

  28. @dmkiraly:

    Ezt már kerestem én is, a válasz engem is nagyon-nagyon érdekelne !!! Esetleg valaki ?

  29. Sziasztok!

    Különben nem lenne rossz a beépített reminder. Én úgy használom (használnám) hogy emlékeztetőt veszek fel és az megjelenik a lockinfoban lezárt telefonnál de csak akkor ha van riasztás beállítva hozzá (jó lenne ha mindenféleképpen megjelenne), illetve MS outlookban is megjelennik, lehet szinkronizálni de sajnos nem tudsz riasztást beállítani outlookban úgy hogy az bekerüljön az iphone riasztásai közé.

    Van esetleg aki így használja?

    Iphone Reminder + Lockinfo + Outlook

  30. Reminders tökéletesen megfelel a célnak amire szánták. Én is azt használom.

  31. Legjobb to-do “App”: papír + ceruza. Én ezt használom, ingyenes, és tökéletesen működik.

  32. @CCV-537: És fogadjunk hogy belecsúsztatod a tokba amiben a telefont tartod 🙂

  33. @speedhorse:

    Én egy darabig használtam, az idegesített fel, hogy folyamatosan visszaugrott a jegyzet elejére amikor a riasztást stb. állítottam be, így a végén mindig kétszer kellett ellenőrizni mindent jól jegyeztem-e be…innentől elegem lett belőle.

  34. @flashbackh: Én nem használom csak ott pihen a telón viszont most modellezni akartam amit írsz de nekem nem ugrik sehova beállítás közben.

  35. felhasználtam mind az öt “feljogosítási” lehetőséget, ami egy accounthoz tartozik. Íg több gépre már nem állíthatom be a fiókomat iTunes-on. Mondjuk fura, én úgy tudtam, hogy egy elteltével ez az érték nullázódik. én pedig már harmadik éve vagyok iTulaj. 🙂 Tudja valaki, hogyan lehet további kapacitást igényelni? köszönöm előre is a választ.

  36. @airness23: nem lehet ötnél több. töröld, amin nem használod.

  37. @Jadeye: köszi, remélem, sikerül felszabadítanom legalább egyet. és aki windows újratelepítésekkel lövi el, de egy gépen, az mit csináljon? vagy két lövés nekem is abból adódik.

  38. kezdem úgy érezni, hogy itt sokan nem tudják használni a beépített reminderst. hogy értitek azt hogy nem szól?
    jelez ő rendesen. sőt, még lockscreenre is kiteszi és notification centerbe is. lehet különböző listákat csinálni benne. biztosan fogják még továbbfejleszteni a következő update-ekben.

  39. @airness23: törölhető az összes feljogosítás bármelyik itunesról, utánna meg authorizálod azt a gépet, amelyiket használod. azért apple-ék nem olyan buták, hogy egy rendszer újratelepítéssel megoldhatatlan gondot okozzanak.

  40. Szerintem is teljesen jó a gyári emlékeztető. iCloud miatt meg pláne ez a legjobb ha az embernek több eszköze van 🙂

  41. http://www.any.do/

    Ezt nezted mar? En adnroidon imadom. ha elmulasztok egy hivast ez felugriuk, hogy visszahivom most vagy berakom todo-ra =)

    Nagyon tudom ajanlani…

    UI: Bocsi rajottem kozben hogy iPhone-ra meg csak Coming Soon =/

  42. NotifyMe. Tökéletes. Bár nekem a sima naptár, ill. a reminders is bejön.

  43. A clear tegnap megjelent de törölték is!

  44. Ma már szedhető, próbálható…

  45. Hát letöltöttem ezt az app-ot. Nem nagyon értem, miért vagytok annyira elájulva tőle.

  46. bejön. tetszik az ötlet de egy valamit nagyon hiányolok: emlékeztető beállítás. Enélkül még az alap apple-s todo is hasznosabb..

  47. Nálatok is rosszalkodik az iTunes? Ha belépek és meg akarom nézni az „Account”-omat vagy a „Purchased” menüpontot választom, nem tölt be, csak egy üres oldalt.

  48. @ejci: Én beállítottam hogy legyen Badge jel rajta az ikonján. Így látom, ha valamit nem intéztem el. Felvittem a hét minden napját, és azokon belül pakolok, ha éppen aznapra van valami, amit nem akarok elfelejteni. De lehet csak bevásárló listának fogom használni. 300ft-ot megért nekem, nem halok bele és szép.

  49. Már vártam én is. Tényleg jó élmény használni.
    Eddig a ShopShop nevű todo-t használtam, az is remek program, ötletes funkciókkal. Pl. amit kihúztál a listáról, egy rázással kitörli. Nézzétek meg, ingyenes.

  50. @Chili: semmi baja – nálunk…

  51. @draft: Most (kb 5 perc alatt) betöltötte, de nagyon lassan. Vásárolni, böngészni tudok az alkalmazások és zenék között, az működik rendesen, de az account és purchased infóimat csak percek után tudom elérni.

  52. @admin: Köszi, ez nem jutott eszembe kipróbálom 🙂
    De akkor is jó lenne egy emlékeztető funkció 😛

  53. Megvettem, de nem hoz annyira lázba. Érdekes, jó az alap ötlet, de fejlesztésre szorul…
    Nekem a gyári emlékeztető progi sokkal jobban bejön.

  54. A gyári emlékeztető az ios5 ben nekem sem jelez, nem tudom miért. Pedig használnám azt a funkcióját, hogy egy adott helyen szóljon, pl. egy boltban, hogy vegyek valamit. Ennek lett volna értelme, de nem müxik. Ez a kis app viszont rendkívül egyszerűen jól használható, és nem is kell több. Idáig is ezt csináltam csak a jegyzettömbben. És ahogy elintézem, ki is törlöm a dolgokat, este meg megnézem mi maradt még a sorban. Nem kell ennél több, és 300 Ft. egy kisüveges sör ára, ne felejtsük el 🙂

  55. És ahogy nézegetem, zseniális, hogy az elkészült elemeket, újra aktívvá lehet tenni. Vagyis egy bevásárlólistánál nem kell állandóan felvinni, hogy tej, kenyér, felvágott. Felviszed az összeset, és hol aktiválod, hol meg kihúzod, ahogy adódik Valamint egy kézzel is nagyon jól használható, ami szatyrokkal a kézben nem utolsó szempont. Nekem egyre jobban bejövős a cucc.

  56. Nekem az hoányzik h noti centerbe nem rakja ki Remindersen kívül egyik todo app sem a due előtt az adott eseményt.

  57. @petipro: Ez igaz, de szerintem a to do események tipikusan nem pontosan időponthoz kötött események. Mert, a menj a postára, vegyél ceruzát, ugorj be a mammutba, hívd fel anyós pajtit, hogy ráér -e, ezeket aznap kell elintézni, akkor amikor éppen adódik, épp arra jársz. És ha 5-10 dolog van állandóan kifutó, meg új esemény, akkor pont ilyen kell, legalábbis nekem. Egy dolog zavaró néha egy kicsit, hogy a felülről lehúzó mozdulatnál rendszeresen az értesítési rolót húzza először.

  58. Megvettem én is, bár csak azért mert kíváncsi voltam a kezelőfelületre és egész ötletes és könnyen kezelhető. Tetszenek az ilyen újítások és tényleg egyszerű a program is. Már-már túl egyszerű 😀 Az összes tudása annyi, hogy hozhatsz létre új gyűjtő listát, a listán létrehozhatsz elemeket, beállíthatod megcsináltra vagy törölheted, esetleg a listán a sorrendet változtathatod, de aztán ennyi.
    Nem hiszem, hogy túl nagy fejlesztésen fog keresztül menni a program, mert pont az egyszerűsége a lényeg.

    Elég sok todo és jegyzet app figyel már a telefonomon, de az Awesome Note-on kívül nem használok semmit és azt is ritkán. Azért talán valamire jó lesz ez a kis egyszerű app is, mert kezelni tényleg egyszerű és gyors.

  59. Én a Today To-Do-t használom gyakran, és a 3do-t ritkábban imádom őket ötletes mindkettő de lehet lehet hogy megveszem ezt is bár to do-kból dunát lehet ekeszteni az appstore-ban.

  60. No én is megvettem ez egy teendő lista olyan mint egy cetli amire az ember reggel felírja mit kell csinálnia aznap, aztán este összegyűri és kidobja. Se több se kevesebb de nem is ígér többet.

  61. Orchestrat dicsérik még sokan, ez is ingyenes

  62. @mcaleck: lehet hogy nem az a neve annak amire te gondolsz?

  63. Azert ettol a gyari Reminders sokkal hasznalhatobb. Jelez is, lockscreenen is ott van, notification centerbe is kirakja mar egy nappal elore a teendoket. Csak az ikon badge-eket hianyolom, de a not. center potolja azt.


Add a Comment