fbpx Skip to content

Arról gondolom értesültetek már, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése értelmében a Rádió 1 Budapesten a 103,9 MHz-es frekvencián 2012. január 31-én éjfélkor befejezte a sugárzását és a frekvencia a Juventus Rádió kezébe került. A leállás nem végleges, hisz hamarosan újra sugározni fognak, amint átállnak egy új frekvenciára, de addig se hagyják a lelkes hallgatókat magukra és interneten keresztül továbbra is elérhető a Rádió 1, illetve most már az iOS készülékeden is követheted a műsort – természetesen ingyen.

Hallgasd kedvenc rádiódat a mobilodon!

Az App Store-ban már több, mint egy hete megtalálható a Rádió 1 hivatalos alkalmazása, melynek egyetlen funkciója a rádió online streamjének lejátszása. Az alkalmazás letisztult, egy gombbal indíthatjuk el az adást, illetve állíthatjuk meg és alatta pedig láthatjuk az adott műsor címét, illetve a számok előadójának a nevét és címét. Az alkalmazás a háttérben is fut, így ha közben szeretnénk internetezni, esetleg játszani, vagy bármi egyebet csinálni, akkor a háttérben is folyamatosan hallgathatjuk a rádiót.

Gondolom az első kérdés, ami felmerült bennetek, hogy mennyi netet is fogyaszt az alkalmazás?

  • Végeztem egy tesztet és lemértem, hogy 1 perc stream alatt, ~700 KB adatot generált.
  • Ebből következtetve 10 perc = ~7 MB, és 1 óra zenehallgatás körülbelül 42 MB (plusz-mínusz MB) adatot használt.

Természetesen ha Wi-Fi-re csatlakozunk, akkor emiatt nem kell aggódnunk.

Az internetrádió pontos hangminőségére utaló adatot nem találtam, de a teszt alapján 96 Kbps-ra saccolom.

[appstore id=”1124970481″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. ok

  2. Teljesen feleslegesek ezek az egy-egy rádió appok, hisz itt van a Radio Hungary app amiben több mint 50 adó van (többek közt a radio1 is ha már itt tartunk) és még felvenni is lehet vele. Úgyhogy ez tényleg nem olyan app ami megérne egy cikket, viszont az jó hogy leteszteltétek az adatforgalmat.

  3. Szerintem pedig nem felesleges,mert aki csak ezt hallgatja,annak tökéletes. És én ilyen vagyok. És megérte a cikket,nagyon is. 🙂
    Mostmár csak a frekis verzióra várok…

  4. Én a TuneIn Radio Pro-ra voksolok. Nagyon igényes, tökéletes elrendezés, logók is vannak, csoportosítások, keresés… ja és ha jobbra csúsztatom az ujjam az adott állomás felett, akkor választhatok Kbps-ek között is. És igen, ebben is 96 Kbps a maximum minősége a Rádió1-nek.
    http://itunes.apple.com/hu/app/tunein-radio-pro/id319295332?mt=8

  5. Pontosan ugyanazt akartam írni mint @iGyuri 😀 így már csak megerősíteni tudom, én is a Radio Hungary-t használom.

  6. Tune in! +1!

  7. Tune in!

  8. Tune in… És legtöbbször a Radio 1et hallgatom rajta

  9. Á k. jó ez a Tune in nagyon adja. köszi a cikket meg a hozzászólásokat 😀
    különben soha nem találok rá.


Add a Comment