fbpx Skip to content

Az utóbbi két hétben az Olloclip nevű csodát teszteltük. Azt kell mondjam, nem semmi, érdemes volt rááldozni azt az időt, nagyon jó fotók születtek. Nézzük meg mi azaz Olloclip, és mit tud.

Már rengeteg honlap tesztelte külföldön, köztük a CNET és az Engadget is például, mind-mind teljesen pozitív értékelést adtak a kütyüről. Az Olloclip egy speciális lencseelőtét az iPhone kamerája elé. Nem kell hozzá külön tok, csak simán rá lehet erősíteni az iPhone 4/4S-re. Egyik fele Macro / Nagylátószög a másik fele pedig Fisheye.

A képek magukért beszélnek, mind a macro, mind a fisheye része az objektívnek rendkívül minőségi. A kínai társaival szemben itt tényleg rendesen csiszolt lencsékről beszélünk. Azt kell mondjam, tényleg látni lehet a különbséget. Ezenkívül kívülről egy erős gumi/műanyag réteg borítja az egészet, így leejtés vagy ütődés ellen komoly védelem van. Ezt is sikerült tesztelni, mivel többszöri betonra esés után is csak pattogott, de semmi baja nem lett a lencsének.

Jellemzők és Előnyök:

– Halszem lencse (~ 180 fokos látószög)
– Makró lencse (~10x – a normál zoomnak)
– Nagy látószögű lencse (~2x – a normál zoomnak)
– Zsebben elfér (4cm x 3cm)
– Elérhető színek (fekete és piros)
– Az összes kedvenc fotós és videós app.-al működik
– Feltenni és levenni pár pillanat
– Adapter vagy tok nem szükséges

Természetesen a minőségnek ára is van. Az Olloclip megközelítőleg 25.000ft-ba kerül, de véleményem szerint ez még belefér egy ilyen minőségi kiegészítőnél, láttunk már drágábbat is. 🙂

A héten rendelünk be pár darabot, akit esetleg érdekelne még, küldjön egy emailt az [email protected] címre.

Update #1: képek

 

 

 

(Kattints a képre a teljes mérethez!)

Update #2: Videó

Találtam egy elég érdekes videót, amiben az olloclip-es makró lencsével vettek fel pár kockát az apró állatokról. Nézzétek meg, tényleg lenyűgöző. Bár nem egy DSLR géppel vették fel, de azért egy iPhone-nal is lehet viszonylag jó képeket és videót csinálni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Most ha csinálok egy képet az Olloclip-el,akkor mindegyik ilyen “hajlított” lesz?

  2. @Tanikakid: Igen, mert ez a lényege, amúgy nyilván a macro része nem lesz ilyen “hajlított” 🙂

  3. @Tanikakid: A kerdesed alapjan neked tuti, hogy nincs ra szukseged 🙂 Baratkozz meg az alap lencsevel.

  4. @admin: Köszi:D

  5. @dnp: Válaszod alapján nem ismersz:D
    Már a barátom (:

  6. Senki ne döljön be, egy telefon optikájából sohasem lesz DSLR! Én is használtam ugyanennek a gyártónak a normál képet adó lencséjét de a kész fotó szélein iszonyúan torzított. Kiábrándító volt és drága, szerencsére túl adtam rajta.

  7. @Marcipa: Totál igazat adok neked! Már sok helyen ecseteltem ezt a témát, h a telefon gombostűnyi lencséje vagy “optikája” ha lehet így hívni plussz a miniatür érzékelője milyen mimőséget produkálhat.. Leegyszerűsítve a dolog lényegét: Fogjunk 1 papirlapot, szúrjunk át rajta 1 tűt vagy vékony szeget és úgy nézzük a világot, máris megértjük a lényeget! Utána vágjunk bele 1 öklömnyi lyukat és láthatjuk a külömbséget.. Kb ez a külömbség 1 telefon és 1 profi fényképező között..

  8. @Put2: Neked se sok közöd van a témához… adott esetben a kis lyukon keresztül sokkal élesebb képet látsz szemmel, mint az öklömnyin. Ettől persze még szar képeketet csinál egy bolhasegg méretű optika, de legalább ne hülye hasonlatokkal példálózz.
    A szó pedig, amire gondoltál, az a KÜLÖNBSÉG.

  9. Én megvettem, és amikor megláttam milyen képeket készít, a DSLR-emet odaadtam nagyanyámnak, hogy fotózza vele a veteményest.

    Viccen kívül szerintem elmés kis találmány, bár leginkább a makró miatt érdekelne.

  10. Ha tok vagy bumper van a telefonon akkor gondolom nem megy rá?

  11. @nilrem: Igen, úgy nem megy rá. Viszont a sima átlátszó védőfólia szerintem nem okoz gondot a felhelyezésben, de ha esetleg valakinek van matricája (például karbon, vagy fa mintázatú) akkor csak óvatosan, nehogy felsértse.

  12. A fólia nem gond, az nem befolyásolja a felhelyezést.

  13. Meg ugye az csak egy dolog, hogy tudunk vele fényképezni, de ott a videó is! 😉
    Aki gördeszkázik vagy snowboardozik vagy egyéb sportot űz, annak jól jöhet ez a kiegészítő.

    videó: http://www.youtube.com/watch?v=wfBYNWklmu0

  14. fúj de undi ez a videó xD én nembírom az ilyet..a légy a legundorítóbb állat közelről most jöttem rá:D de amúgy jó cucc;)

  15. Apró kis igazítás, a képminőséget nem az optika mérete befolyásolja, hanem a CCD-n levő érzékelők mérete és egymástól való távolsága. Az optika mérete a fényerőre van jótékony hatással.

  16. Amúgy ez a DSLR-hez való hasonlítgatás, meg ez a megéri/nem éri meg játék annyira primitív és gyerekes….
    Az, hogy kinek mi éri meg, az teljesen szubjektív. Ott vannak a képek, mindenki döntse el maga, hogy neki megéri-e azért a pénzért. De a másikat ne próbálja már meg lebeszélni, ráadásul ne hülye indokokkal. A DSLR-el kapcsolatban meg: ugyan hordozgassa már azt mindenki, ráadásul egy szett obival mindenhova. Az enyém 1x volt csak elővéve, mióta 1,5 éve megvettem a iP4-emet.

  17. annyit az elozoekhez a kerdesem elott,h en most jottem haza romaniabol, van egy cannon 500 om, es egyszer hasznaltam! ezt csak azert mondom mert amiota a 4 iphonnal fotozom, alig vettem elo a gepet! nagy, felek h elesek a hoba, eltorik, ket optika mar bonyolult unalmas cserelhetni stb……. jah a plusz, h van egy 10x asvanykiallitason vett nagyitom amivel olloclip szintu macrokat csinalok! es igy jutottam el ahhoz h dobom a az 500 d es veszek helyette egy normal gepet!
    nyilvan nem lehet a kettot osszehasonlitani, de mi is van ot az embernel mindig? a telefon…… es nem egy tobb mint fel kilos gep meg harom optika minum……

  18. aki nem muveszkedik komolyan, annak egy 4s phone, meg egy olloclip! jah es arrol nem is beszelek, h a DSLR tud 3d kepet? teljes kor kepet? hat nem……… pedig az igen igen jo dolog….!!!!
    nah a lenyeg amiert regisztraltam az az hogy szeretnek egy ilyen olloclip et de mashol ugyan ez csak nem ezzel a nevvel 25 dollar….. tud valaki mondani nekem valamit? talan shanghaiba gyartyak es ok meg kidobjak nev nelkul?


Add a Comment