fbpx Skip to content

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem a kedvenc játékaim közé tartozik a Reckless Racing: egyrészt mert szeretem amúgy is az autóversenyzős játékokat, másrészt meg mert szórakoztató, jó a játék fizikája meg a grafikája, képes órákra lekötni, és tudom élvezni a versenyt.

A játék folytatása, a Reckles Racing 2 a Polarbit neve alatt startolt el, és már megtalálható az App Store-ban. Természetesen amint megláttam, hogy megjelent, rögtön le is töltöttem, és tesztelés alá vetettem. Az első rész is remekre sikeredett, de kíváncsi voltam már nagyon a második részére, hogy milyen újdonságokat sikerült belerakniuk a fejlesztőknek, milyen extrát, élményt fog nyújtani az új játék.

A játék indítása után kiválasztjuk a 17 avatar közül a nekünk legszimpatikusabb figurát, majd megadjuk a nevünket, és neki is vághatunk a játéknak. Versenyzésre 4 lehetőségünk van.

Career módban magunk építjük a jövőnket, 12 kupát kell teljesítünk, melyekben 3-6 pálya van, amiket ha teljesítünk, kapunk pénzt, illetve ha az adott kupa pályáin elsők vagyunk, akkor bónuszként megkapjuk a kupadíjat is. A pénzt a verdánkra tudjuk költeni, hogy fejlesszük a motort, a gumit, a kasznit, a belső teret, rugókat, stb. Iránymutatónak a P.I, azaz a Performance Index szolgál, ez hasonló mint a Real Racing-nél a HP, azaz a lóerő, és a kupáknál meg van adva, hogy az adott kupában csak pl. 270-330-as P.I.-s autók szállhatnak versenybe. Tuningra rengeteg lehetőségünk van, ami egyrészt teljesítményi, másrészt optikai tuning. Vehetünk felniket, átfesthetjük az autót, az ablakot, választhatunk a 38 féle festés vagy matricázás közül, és teljesen egyedivé varázsolhatjuk.

Arcade módban összesen 40 kihívás áll rendelkezésünkre, amelyeknél ha harmadik vagy jobb helyezést érünk el, akkor teljesítjük az adott küldetést, és itt is kapunk pénzt, tehát megy a kasszába a későbbi fejlesztésekre. Az arcade mód érdekessége, hogy mindegyik rész más pályával (mint például dirt vagy street) és más autókkal játszható, így kipróbálhatjuk a többi kocsit is.

Single Event módban 3 típus közül választhatunk, “Race”, “Hot Lap” és “Elimination”, és mindegyik típusnál kiválaszthatjuk a 6 pályatípus közül, hogy melyiken szeretnénk versenyezni. Race típusnál ugye a sima 2-3 körös versenyeket kell mennünk, arra törekedve, hogy minél jobb helyezést érjünk el. Hot lap módban annyi kört mehetünk, amennyit csak szeretnénk, ez nincs korlátozva, itt a legjobb köridőt mérhetjük, illetve próbálgathatjuk magunkat, hogy minél jobb időt érjünk el. Az Elimination típusban, ami szerintem az egyik legizgalmasabb, az a lényeg, hogy aki az adott körnél az utolsó helyen áll, az kiesik a játékból. Tehát ha például 6-an versenyzünk, akkor összesen 5 kör alatt kell arra törekednünk, hogy próbáljunk mindig az elsők lenni, mert a legvégén csak te meg egy másik autó versenyeztek, és köztetek dől el, hogy ki nyeri az adott versenyt.

És végül a Multiplayer mód, ami működik mobilinternettel is, 3G-n! Gondolom nem kell bemutatnom nektek, ebben a módban online játszhatunk a világ különböző részein lévő versenyzőkkel.

Írnék még pár szót a beállításokról és a játékmenetről. A játék elején, automatikusan beállítja nekünk a “Dynamic Difficulty”-t, ami nézi a verseny során, hogy hogyan is teljesítünk és aszerint állítja be nekünk a nehézséget, hogy ne legyen se túl könnyű, se túl nehéz a játék. Magyarul ha mindig elsők vagyunk, és általában a többiek 1 körrel mindig le vannak maradva, akkor a nehézségi szinten állt egyet felfelé és az ellenfelek legyőzése egyre nehezebb lesz számunkra. Ha esetleg ott járnánk, hogy egy adott küldetést a 10. próbálkozásra se tudnánk teljesíteni, akkor az Options/Assists/Difficulty résznél a pipát vegyünk ki előle és ilyenkor manuálisan állíthatjuk be, hogy hány százalék legyen. Nekem most 50% százalékon van jelenleg.

A Controls, azaz az irányításnál 5 féle lehetőség közül választhatunk, ha esetleg a standard beállítás nem felelne meg. Itt ugye választhatjuk a döntögetős módszert is, illetve ha valaki a nyilak helyett a kormánykereket jobban szereti (mint például a Gangstar-nál) , akkor arra is állíthatjuk, illetve ha teljesen át szeretnék szabni, akkor van egy Button setup gomb, amivel oda tehetjük a a gombokat, ahova szeretnénk.

Ja igen! Ami még tetszik, hogy a verseny során mutatja nekünk az ideális ívet, hogy a kanyarokat hogyan vegyük be (mint a NFS: Shift-nél). Tudom, ez olyan csalás-szerű, de természetesen ezt is ki lehet kapcsolni az Options/Show Race Line résznél.

A játék nekem nagyon tetszik eddig, a grafika tényleg ütős lett. Bár én egy iPhone 4-en űzöm jelenleg, de a leírásban benne van, hogy iPhone 4S és iPad 2 készülékeken javított és optimalizáltam megjelenítést ígérnek.

Végezetül pedig jöjjön a videó:

A Reckless Racing 2 $4.99/ 3,99 €-ért érhető el az App Store-ban.


(letöltés)

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Milyen app-el szúrod be a videót?
    Am király játék ez 😀

  2. @Davinho1997: Küldtem mail-t. 🙂

  3. Sziasztok!

    Most egy MacBook Pro-val kapcsolatos kérdést szeretnék feltenni! Az lenne a kérdésem, hogy a 13″-es MBP mennyire kicsi a mindennapi használathoz? Mennyire zavaró a kisebb kijelző? A mindennapi használat alatt azt értem, hogy dokumentumok szerkesztése, netezés, és maximum filmnézés. Semmi játék.

    Köszi a válaszokat és akinek van tapasztalata ne habozzon megírni!

    Üdv.

  4. @Joker: Netezéshez, dokumentumok szerkesztéséhez én azért is ajánlom, mert ami szerintem az egyik legjobb pontja a macbook laptopoknak, hogy tényleg sokáig bírja az akksija, nem csak papíron, hanem gyakorlatban is és ha sokszor vagy úton, viszed magaddal mindenhova, akkor a töltőt sem kell vinned. A 13″ meg azért jó, mert hordozható, a 15-ös már szerintem nagy is meg van súlya :/ de ez emberfüggő, lehet neked az jobban tetszik. De nézz be egy XMS-be, Starking-ba vagy iStyle-ba, én is rengeteget jártam oda mielőtt megvettem, de nekem a 13″-as inkább az ára miatt volt kedvezőbb.

  5. @Tian: Köszönöm a segítséget!

  6. @Joker: Nincs mit! 🙂 Illetve még a MacBook Air családot is megnézheted, az SSD miatt 😉

  7. @Tian:
    Akkor már inkább jobban jár egy MBP 13″-os és 256GB SSD. Az Air szerintem picit lassú…


Add a Comment