fbpx Skip to content

A Mipow külső akkumulátorairól már sokan olvashattunk cikkeket külföldi portálokon és nézhettünk videókat a YouTube-on. 2012 januárjától fizikailag is elérhetők hazánkban, ugyanis a brand együttműködik az iphonetok.hu-val.

Külső akkumulátorokat az Apple termékekhez gyártani nem újdonság, eddig is jelenvoltak a piacon többé-kevésbé működő és nem működő termékek. Mipow tehát nem új kiegészítőket fejlesztett ki, hanem a már jól ismert külső akkumulátorokat olyan roppant dizájnos formában, és minőségi anyagokból állítja elő, amelyek végre az Apple felhasználók számára is elfogadhatóak. A Mipow az összes Apple mobil eszközre gyárt valamilyen plusz erőforrást, amellyel stílusosan tölthetjük újra készülékeinket: iPod, iPhone, iPad és egyéb okostelefonok.

Nézzük azokat a termékeket ami minket a leginkább érdekel, az iPhone külső akkumulátorokat:

Mipow Maca 2200/1200 mAh Power Case

A csomagolás nagyon ötletes és szép, ajándéknak is kiváló. A henger alakú dobozban található maga a tok, USB kábel, 1 plusz műanyag felsőrész a tokra, ami jól jöhet elvesztés vagy törés esetén. Minden Maca Power Case-hez jár egy ajándék dokkoló, ami szintén minőségi darab. A alsó-felső rész lézergravírozott alumínium oldalt, és fekete fényes műanyag, az alján jól működő tapadó korongokkal. Személy szerint mindig is hiányoltam a töltős tokokhoz valami ilyesmit, úgy látszik a Mipow “full service”-t ad a tokjaihoz. A dokkolóban a telefon valahogy így néz ki:

A teszt alatt a tok feltöltési ideje kb. 4 óra volt, ami azért van, mert Li-Polymer akkumulátorról van szó. Ez egy zselés anyag, ami modernebb és biztonságosabb, mivel nem folyik, mint a Li-Ion akku, de kevesebb feszültséget is tárol, és lassabb a feltöltése. A  2200mAh-s tok teljesen feltölti a telefont és még marad benne 20% töltés. Az 1200mAh-s 50-60%-ra tölti, sajnos ezt egyszer sem sikerült pontosan lemérnünk, mivel töltés közben használtuk az iPhone-t, de elmondható, hogy helytállóak a gyártó adatai. A dokkolóban szépen, stabilan áll a telefonunk, de kézzel előre-hátra mozgatható kicsit. A tok hátuljának tapintása először kicsit fura az esztergált körök miatt, de megszokható, a teszt után kicsit hiányzott is. A töltöttségszint-mutató nagyon szép, teljesen Apple dizájn, de használat közben egy alkalommal hosszan megnyomódott és lekapcsolta a töltést – ennyi negatívum még belefér véleményem szerint.

Az ára 17900 Ft. A magyar forgalmazónál mindkét verzió esetén, ami figyelembe véve a teljesítményt, a dokkolót, a plusz felsőrészt, és a gyönyörű csomagolást, kifejezetten előnyös a hasonló piacon lévő termékekhez képest.

Power Tube 4000

A szép csomagot kibontva találunk egy alumínium borítású akkumulátort, egy újratöltő USB kábelt, egy micro USB kábelt más mobil eszközökhöz, és egy kis tasakot az külső akkumulátor tárolásához. Lézergravírozott eloxált alumínium gyönyörű színekkel festve, abszolút illeszkedik az Apple letisztult vonalaihoz.

A külső akkumulátorhoz a Mipow ebben az esetben is minden szükséges kiegészítőt megad. A Power Tube 4000 nem csak iPhone-hoz használható hanem mindenhez, aminek micro USB-je van. A teszt alatt hibátlanul működött, majdnem kétszer tölti újra az iPhone 4-et. Feltölteni 5 óra alatt tudtuk, ami azonos a gyári adatokkal (4-6 óra). A feltöltés alatt folyamatosan pulzáló fények (piros, narancs, zöld és kék) mutatják, hogy hány százalékon áll az akkumulátor. Összegezve egy remekül használható szép eszközről van szó. Az ára ennek is 17900Ft, ami hasonló a piacon kapható azonos teljesítményű akkumlátorokéhoz, azzal a különbséggel, hogy ezek valóban gyönyörűek!

A forgalmazó elmondása szerint nemsokára kapható lesz henger alakú 2200mAh kapacitásúban is, amelynek az ára 9-10000Ft körül alakul!

Ugrás a boltba: iphonetok.hu (x)

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment