fbpx Skip to content

Nem mindennapi fejlesztésről számolhatok be nektek. Tegnap a Marquard kiadónál jártam, akik már többször bizonyítottak nálunk az Éva magazin iPad-es változatával. Most pedig bemutatom a Marquard kiadótól az első férfimagazint a magyar App Store-ban:

Playboy: Exclusive magyar kiadás

Természetesen Newsstand alkalmazás, így szépen bekerül az “újságosunkba” 🙂 Az app hozza a vártat, gyors, egyedi, szép megjelenést kapott. Rögtön egy érdekes videó fogad minket az elején, mintha a nyomtatott világból átlépnénk a digitális “valóságba”.

Ezután rögtön megtudhatjuk, hogyan lehet irányítani az appot. Semmi extra csak a már megszokott jobbra-balra lapozás, hogyan lehet a képeket nagyban megtekinteni, illetve mikor kell az eszközt elforgatni. Természetesen van könyvjelző, keresés, tartalom megjelenítés is, minden ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Nyomban hozzá is kezdtünk a lapozgatáshoz, és noha az elején picit furcsálltam a reklámokat, de a végére annyi anyagot tettek bele, hogy alig tudtam lerakni az iPad-et. Azt kell mondanom cikk/szöveg és a képek harmonikusan vannak elosztva, és rengeteg a tartalom. Különösen tetszettek a cikkek, tényleg férfiaknak találták ki a magazint, órákat és elég komoly sportkocsikat is találhatunk benne.

Mivel Playboy, természetesen megkérdeztem, hogy hol a felnőtt tartalom, és miért Exclusive a neve?

Az Apple rendszerébe felnőtt tartalmat szinte esélytelen bevinni. Nagyon komoly ellenőrzések vannak a 17+ kategóriának is akkora követelményei vannak, hogy ezt így elsőre felesleges lett volna megkockáztatni. Természetesen így is több mint 40 levélváltás volt az Apple-el a Playboy név miatt, de siker koronázta az igyekezetünket. Úgy gondoltuk, ha nem is elsőre, de később mindenképp tervezünk felnőtt tartalmat. Az Exclusive név természetesen az újság után jött, mivel évente van Playboy Exlusive, de iPad-re negyedévente tervezzük ezt.

Félórát sikerült lapozgatnom az első alkalommal az appot, és azt kell mondjam tényleg azt kapjuk, amit elvárhatunk egy ekkora volumenű újságtól. Továbbá meg kell említsem, hogy már több ezer letöltés történt, és így a magyar App Store-ban méltán tartja az első helyét 2 napja. 🙂

Férfi iPad tulajdonosok, nektek mi a véleményetek az appról? 

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Mi a túrónak ilyen nagy erkölcscsősz ez az Apple? Hagy döntsem már el én, hogy akarok e igényes erotikát lapozgatni vagy nem így 33 éves fejjel! Gondolom Safari sem blokkolja iPaden a Gold*nG*t honlapját, így ha akarom nézek pornót a prűd táblagépemen hehehe! 😀

  2. Kár, hogy nincs iPhone-ra.

  3. @SzifonPatron: Amerika alapvetően prűd ez köztudott.

  4. Maradok inkább a dimag-nál 🙂

  5. Nekem az ötödik oldal után kilép és további próbálkozások ellenére sem tudtam tovább jutni. (iPad 1 – 5.0.1 – JB)
    Más észlelt hasonló dolgot?
    Nem ez az első alkalom hogy ebbe a problémába ütközöm és kezdtem megbánni az iPad vásárt. 🙂

  6. @zojacska: Nekem gond nélkül megy, egyszer sem lépett ki. A hiba Nálad lehet. Tán a friss 5.0.1 JB? 🙂 (itt: iPad2, 5.0.1, No JB)

    A Pléhboj magazin amúgy nagyon jó, igazán lekötött, nagyon interaktív, még a reklámok is. (Porsche az elején pl.)

  7. @pal: Szerintem a 256 MB memória lesz a bűnös. Nem gondoltam hogy 2 évvel a megjelenése után ennyire ócskavas lesz.
    Remélem hamar bemutatják az iPad 3–at és ez mehet a kukába…

  8. @zojacska: iOS 5 ota nem igazan lehet semmire sem hasznalni iPad1-et sima netezesen kivul. Akad mint a sz*r minden. Pedig nem is JB. Gondolom veletlenul pont a 3as kiadasnal lehal majd mindenkinek a jo regi elso tabla. Tenyleg csak veletlenul 🙂

  9. Leszedtem pl az uj textbook demozos Earth konyvet. Na az egy vicc iPad 1-en. Eleve szurke hatterrel indul, ami alatt menne valami video, de csak a hang jon. Ha nagynehezen tulteszem magam rajta, 5-10 fpssel lehet lapozgatni azt a kemeny 60 oldalt amit belezsufoltak 900 megaba 🙂

  10. @dnp: Ez a baj az Apple–el, hogy soha nem gondolnak a régi vásárlóikra (és a régi készülékeikre). Ha nem megy, akkor vegyél újat… Nagy a profit–éhség.

  11. Nekem 4.3.5 óta használhatatlan az iPad 1 több dologra egyszerre. Max. Safari, max 1 oldallal, a Facebook 2 perc után kifagy, restore után is. Sose JB-eltem, minden gyári. Az iPad 3 megváltás lesz. 🙂 alig várom!!! :))

  12. On:
    A Playboyt végigolvastam/néztem.
    Nagyon tetszett!!!
    Ingyen, ilyen tetszetős dolgot rég találtam az AppStoreban!

  13. @speedhorse: Álszentek…pfff.
    dnp,zojacska : most már kifejezetten örülök, hogy kivártam a vásárlással az iPad2-ig! Jó döntés volt úgy látom!

  14. hát az én ipadem is szenved a 256MB ramjával :/ szerintem megpróbálom visszatenni 4.1-re ha sikerül, mert 4es rendszer alatt még használható volt, de így 5östől… mintha nem is apple termék lenne.
    ipad 2ben is hiba volt szerintem az 512ram, elfért volna bele az 1gb, csak akkor a 3as nem hozott volna elég újítást. szertintem nem a ramon kellene spórolniuk, mert akkor a multitasking is használhatóbb lenne és a háttérben egyszerre ténylegesen futó programok száma is lehetne több – és nem zavarna, ha nagyobb lenne az energiaigénye, de a gördülékenység az legyen meg.
    most úgy fejlesztenek, hogy egy típus az adott legfrissebb rendszeren nagyon jól megy, de jó lenne, ha legalább 1-2 rendszerrel előre gondolkoznának 🙂


Add a Comment