fbpx Skip to content

Nem, ez most nem egy túl sok WoW-ozás ihlette poén, vagy egy április elsejei tréfa, ez egy tényleg létező termék, méghozzá egy elég meglepő helyről.

A történet a Nissan-nál kezdődik. Igen, ők azok akik autókat gyártanak, de a fejlesztési részlegükön rengeteg hihetetlen dolgot lehet találni, az egyik ilyen egy speciális műanyag speciális festékkel. Magát a tokot kifejezetten iPhone 4 és 4S készülékekhez tervezték egy igen különleges ellenálló anyagból, amelyet ABS plasztiknak hívnak. Az anyagnak hála a tok nem csak rendkívül merev és szilárd, de az eddigiektől eltérően nagyon szorosan illeszkedik a készülékhez.

nissan-iphonecase-645x588

Miért is jó nekünk ha jól illeszkedik? Egyrészről mert így könnyebb a marketingesek dolga, hogy eladjanak egy olyan terméket, amelyből nem tud csak úgy magától kiugrálni a készülékünk, másrészről ha a tokban tud mozogni a készülék, akkor az esetleges porszemek, amik bejutnak alá, ugyanúgy tudják karcolni a készüléket, mintha nem is lenne rajta (szerintem most sok tokot használó olvasó bólogat). Végül pedig harmadrészt egy olyan dizájt találtak ki a termékhez, amibe könnyen bele lehet szeretni. Elegáns, letisztult és egyszerű, pont amilyenre a felhasználók 90%-nak szüksége van.

Persze még tartozok egy kis magyarázattal, mégpedig arra a kérdésre, hogy hogyan is képes az öngyógyításra ez a pofás kis tok. Az egésznek a hátterében a Nissan festékes részlege áll, akik létrehoztak egy “karcálló festést”. Maga a festés igazából nem úgy karcálló, ahogy a neve sugallja, hiszen karcok létrejöhetnek rajta, viszont a festék speciális kémiai szerkezete miatt roncsolódás esetén visszanyeri eredeti alakját, természetesen ez a sérülés mértékétől függően egy órától akár egy hétig is eltarthat.

A tok egyelőre tesztelés alatt áll, így még nem kapható, de amennyiben a gyártói teszt sikeresnek bizonyul, hamarosan kereskedelmi forgalomban is viszontláthatjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Jókis cuccnak néz ki! hol lehet kapni ilyet?

  2. Most lesz 4s-em és engem is érdekelne a dolog.

  3. az ABS mitől “rendkívül különleges”? 🙂 elég alap műanyag, abból van pl. a LEGO. 🙂

  4. @hody8: Január 16-án jelentették be, szerintem még sehol.

  5. @Ebertek a műanyag lehet spéci attól mert sok helyen alkalmazzák, egyébként itt nem ez a lényeg, hanem a festék:D

  6. @hody8, @kgbman: a cikk kiegészítve ezzel, egyelőre még sehol nem kapható: “A tok egyelőre tesztelés alatt áll, így még nem kapható, de amennyiben a gyártói teszt sikeresnek bizonyul, hamarosan kereskedelmi forgalomban is viszontláthatjuk.”

    @ebertek: a festék a lényeg, javítottam a kérdéses mondatban.

  7. Ilyen az iPhone-ra kéne,nem a tokra. Pl. idegbeteg vagyok és a falnakvágom és megreped az üveg. De regenerálja magát és újra használható lenne. 😀 Nagyon sok újítás vár az új iPhone-okra,de mindenre szinte. Hidrogéncellás akku,ami akár hónapokig bírja egy töltéssel,meg átlátszó kijelző,meg vízhatlanná tévő bevonat…most pedig az öngyógyítás. Mi kell még? 😀

  8. (természetesen a példa nem arra utal,hogy nem vagyok normális és méregdrága telefonokat csapkodok a falhoz,elejtéstől is széttörhet az üveg,csak már ez “mindennapi” ha elejt valaki egy iDevice-t.) xD

  9. @iMike96:
    “Ilyen az iPhone-ra kéne,nem a tokra. Pl. idegbeteg vagyok és a falnakvágom és megreped az üveg. De regenerálja magát és újra használható lenne. ”

    Havi 2 ezerért kapsz biztosítást a T-Mobile-nál, ami jó erre. (Kivéve ha azt mondod, hogy szándékos volt a károkozás.)

  10. @iMike96: Azért gondolom a regenerálódó üvegnél az nem tetszene, hogy 1,5 évig tartana mire regenerálódik. 🙂

  11. Ha jol tudom akkor ugyan azt az anyagot hasznaljak mint a ZAGG az invisible Shield folianal.

  12. Várjuk…

  13. használ valaki Invisible Shield -et? megéri megvenni?

  14. @charo: Meg.

  15. @charo: En a ip 4-nel hasznaltam es nem birta egy evig a folia, besargult es felpenderedett egy ket helyen.Ettol fuggetlenul jo dolog plane ha nem akarod tokokban tartani.

  16. ABS… aki airsoftozik annak bizsonyára ismerős a kifejezés 😀 Nekem még a számológépem is abból van
    Egyébként, ha kész lesz az a5-ös JB arról honnan lehet legkorábban értesülni?

  17. Ebben nem is kételkedtem 😉


Add a Comment