fbpx Skip to content

A mai napon egy újabb játék jelent meg az App Store tárházában a Gameloft kínálatából, mely első ránézésre úgy, ahogy van, egy az egyben a Gangstar: Miami Vindication játék lemásolása. A dolog érdekessége, hogy mind a két játéknak a kiadója a Gameloft, így igazából nem is beszélhetünk egy másik fejlesztő által kreált játék lekoppintásáról, hisz házon belüli a fejlesztés, hanem inkább egy opció a játékos közösségnek. Hogy miért, az mindjárt kiderül, ám előtte jöjjön a hivatalos bemutató videó:

A videóban láthattuk, hogy a helyszín (ami egyébként Maimiban játszódik), az autók, a fegyverek, az emberek, a különböző jelzések, nagyon hajaznak a már előbb említett Gangstar második részéhez. A játék célja, hogy egy igazi gengszter váljon a karakteredből. Válassz egy bandát, és szerezz hírnevet és hatalmat, alkosd meg a birodalmadat. Fejleszd az emberedet a legfelsőkig, keress pénzt, lopj kocsikat, végezd el a küldetéseket, lépj be a városi bűnözésbe, öld meg az ellenséget és védd meg a bandádat.

 

Az elején említettem, hogy felfoghatjuk pozitívként is ezt a játékot, annak ellenére, hogy nagyon hasolít a Gangstar-hoz. A játék ingyenes, úgynevezett Freemium játék, ami annyit jelent, hogy maga az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból, viszont az extra tartalmakhoz alkalmazáson belüli fizetéssel juthatunk hozzá, esetleg korlátozások vannak a játékban, és ezeket pénzért feloldhatjuk. Ha megnézzük a Gangstar: Miami Vindication jelenlegi árát az App Store-ban, akkor látjuk, hogy $6.99/5,49 €, azaz ha 310-es eurós árfolyammal számoljuk, akkor ~1700 Ft-ért vehetjük meg. Egy próbát szerintem megér az Urban Crime, már csak azért is, mert ingyenes.

Egyre elterjedtebb mostanában ez a módszer a kiadóknál, hisz így a felhasználók úgymond “ingyen” hozzájuthatnak az alkalmazásokhoz és használni is tudják. Ki tudják próbálni, és ha nem tetszik akkor le is törölhetik, viszont így nem kell egyben sokat fizetni, hanem csekélyebb összegekért feloldhatják a nekik kellő dolgokat. Ezzel a módszerrel az alkalmazás viszonylag rövid idő alatt a top lista elejére kerülhet, mivel sokan letöltik az ingyenessége miatt és mindenki erről beszél majd. Viszont később a zsebünkbe kell nyúlni…

(Megjegyzés: a Freemium szó egyébként a free [ingyenes] és premium [fizetős, minőségi] szavak együtteséből jött létre.)


(letöltés)

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. A Gangstar már eleve egy GTA klón. Igaz iPhone-ra előbb jött ki mint a GTA III, de akkor is.

  2. húú gyerekek azért ez a játék valami iszonyat gyengén néz ki…. 2 éve elment volna a 3GS-emre… de ma???

  3. @neu: Ez igaz! 🙂

  4. @Marciking: Főleg, hogy nemrég jelent meg a Gangstar Rio, amiből egy hasonló játéknak szerintem jobban örültünk volna. Viszont erre a freemium dologra már a GT Racing meg a Real Footbal 2012 is átállt, több kevesebb sikerrel. (Az USA Store-ban Real Soccer 2012 néven)

  5. Az alkalmazáson belüli vásárlások az illegális letöltések ellen is megoldást jelentenek a készítőknek. Ezért is terjed annyira és nem csak játékokban. Szerintem.

  6. Semmilyen klón nincs, ez Freemium Gangstar, várható volt, a Gameloft és az EA csak az ilyen hulladékok gyártásában jeleskedik

    @saintex:
    Nem igaz, egyrészt, vagy hax cydiába ami aktiválja az iAP-et, másrészt meg amit te mondasz az nem a Freemium kategória, a freemium cska azért született hogy az idiótákat lehúzhassák minnél több lóvéval

    nem értem miért pont ilyen hulladékokról kell cikket írni :/

  7. ipadra nincs valami olyan mint a gta3? mert végigtoltam :/

  8. @fleshman: vendégbloggerként nyitva áll előtted is a lehetőség, hogy írj olyasmiről cikket, ami akkor nálad megüti a mércét. 😉

  9. @saintex: Az a baj, hogy erre is van megoldás, mint ahogy Fleshman is írta, iAP Cracker néven és pl. az insanelyi csapata már egy elég hosszú listát összehozott amiknél működik és ez csak nőni fog.

    A másik ami még hátránya lehet, hogy ez a megoldás internetkapcsolathoz kötött. Aki utazott vonattal például egy Budapest-Debrecen szakaszt, azt tudja hogy az internetelérés az katasztrófa az út során. Állandóan megszakad, eldobja a netet, így ha éppen játszunk és pont kellene az internet, akkor bosszantó tud lenni ha elmegy.

  10. Na ebből is látszik, hogy vásárolom az appokat.

  11. Az iap cracker a legtöbb gameloft játéknál nem működik, mert visszaellenőrzik neten, hogy valóban megtörtént-e a vásárlás.

  12. sziasztok! nekem egy olyan problémám van ezzel a játékkal hogy a 2.küldetésnél a játék kilép. tud valaki megoldást rá? bár ez több programnál is előfordult már 🙁

  13. Lehet, hogy hulye a kerdes, de ezzel a crackel nem tudnak nagyon megtalalni nem?
    Csak mert akkor nem nyomkodom olyan boszen!
    Szep estet:)


Add a Comment