fbpx Skip to content

Tegnap már elérhető volt az iOS 5.1 beta 3. Az Apple most nem sieti el az új rendszer frissítését, mivel már több hónapja dolgoznak az 5.1-es rendszeren, ez egyébként normális, noha most a szokásosnál több idő telt el a beta 2 és a 3 között. Korábban már írtunk róla, hogy az iOS 5.1 új háttereket is hoz magával, illetve az 5.1-el már tesztelik az iPad 3 és iPhone 5 készülékeket.

A beta 3-mat még ugyan nem szedték ízekre, de már most tudjuk, hogy több hibajavítást sikerült rajta eszközölni. Többek között az iPhone 4S-en újból lehet kapcsolgatni a 3G-t. Tehát megint van kapcsoló arra, ha valaki nem szeretné a 3G-s hálózatot használni és ezzel az akkumulátor idejét növelni. Egy német blog beszámolt arról, hogy az 5.1-ben a Siri már több nyelvet is támogat majd, többek között akár Japánt is. Erre bejegyzéseket is talált a rendszerben.

Még január 6-án volt arról hír, hogy az 5.1-ben olyan bejegyzéseket is találtak, hogy az új iPad 3 és iPhone 5 akár quad-core processor-t is kaphat, illetve ezeket az eszközöket már ezzel tesztelik. Valószínűleg A6 processzornak fogják ezt nevezni, és ahogy eddig is, dupla akkora sebességre számíthatunk, mint a többi vetélytárs esetén a piacon.

Itt még nincs vége! Az iOS 5 beta 3-ban olyan Siri-hez kapcsolódó bejegyzést is találtak, hogy az 5.1 megjelenésével egyetemben már diktálhatunk is az eszköznek. A billentyűzet beállítások résznél találtak egy szekciót úgynevezett “About Privacy and Dictation.” Ez eddig nem volt jelen sem az 5.0-ban, sem az 5.1 béta változataiban. Sajnos egyelőre még nem működik a funkció, valószínűleg a közeljövőben fogják aktiválni. Sajnos az iPhone 4S iOS5 beta 3-ban nincs ilyen menüpont, lehet csak iPad 2 és 3-ra lesz ez a funkció.

(forrás)

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. Én már várom a Magyar Siri-t… 🙂

  2. Szerintem arra legalább annyit kell várni mint a Magyar nyelvre. 🙁

  3. En nem ertem ezt a 3G kikapcsolas problemat.
    Általános/Hálózat/Mobil adatforgalom ->ki-be kapcsolhato, es minden szep es jo.
    Attol, hogy nem 3Gnek hivjak, meg ugyanazt csinalja. Vagy az a baja mindenkinek, hogy nem egybol a beallitasok fomenujeben talalhato?

  4. @msl: nem ugyanazt csinálja. te a teljes mobilnet-elérést kapcsolod ki, és az ilyenkor sehogy nem megy, noha ettől még ugyanúgy kapcsolódhat a készülék a 3G-s hálózatra.

    a 3G a használt hálózati technológia neve, és nem a mobilnetet jelenti, hiszen mobilnet volt a 3G előtt is (EDGE, GPRS, HSCSD). iPhone 4, iPhone 3GS és iPhone 3G esetén ki lehet magát a 3G-s hálózatot kapcsolni, és ilyenkor a 2G-s hálózaton továbbra is megy, max EDGE sebességgel a mobilnet. a 3G kikapcsolása a készülék alacsonyabb fogyasztását, és így hosszabb készenléti idejét is eredményezi, de továbbra is elérhető a mobilnet, ami esetedben viszont nem.

  5. @msl: A 3G kikapcsolása nem ugyan az mint az adatforgalom kikapcsolása! Ugyanis ha a 3G nincs engedélyezve de az adatforgalom igen attól még gprs-en vagy edge-n lehet netezni , bár nem olyan gyors de e-mail és egyéb push értesítésre bőven élég és nem fogyasztja úgy az akkut.

  6. na, ma is tanultunk valamit! 🙂

  7. Pad-ról wifi net megosztás mikor lesz már legálisan, gyárilag???

  8. Az akku időröl nincs hír iphone 4s esetén? mert kezdek már hülyét kapni tőle

  9. Beta 2 felmegy udid reg nélkül is. Utána OTA frissítésként kell feltenni beta 3-at. Kikapcsolt 3G sokat javult az akkuidő. Iphone 4S

  10. @Thrutymo: mégis mennyi ideig bírja a telefon normális használat mellett? 1 napig bírja?

  11. @9freedy9, @Thrutymo, @charo: tegnap este jelent meg, ergo még nem lehet érdemben nyilatkozni arról, hogy mennyivel bírja jobban…

    ha pedig valakinek még most is túlzottan merül a 4S, akkor érdemes megpróbálni egy friss restore-t a 9A406-os, második kiadású 5.0.1-re, mert abban frissült a baseband.

  12. 3G kikapcsolva, így vagyok most 62%on, 15 óra 46 perc készenlét, 3 óra 21 perc használat mellett. Ja és éjfélkor húztam le töltőről, 8 óra készenlét alatt 100% on maradt az akku. Az előbbi használatban wifi netezés meg kevés telefonálás volt, a fényerő 1/4 en van, nem auton.

  13. Én tegnap betallóztam shift+update-al a 5.1 beta 2-t, feltelepült, mókolás nélkül aktiválva van. Ezután ota frissitessel tettem fel a beta 3-at. Nincs udid regem, ezért elég fura, hogy felment simán a beta 2.

  14. @Thrutymo: 10 ora körül megcsináltamm a végén közölte hogy nem regisztrált a készülék tehettem vissza az 5.0.1 et (szerencsére visszament NEM MEGY FEL reg nélkül

  15. @Thrutymo:
    Update-tel tetted fel. (Ahogy írtad is.) Azért megy. Ha most készítenél egy Restore-t már nem menne. (Beta 2 sem ment volna ha “restore-ral teszed fel”.)

    Lényeg Update-nél nem aktival. Mivel a telefon aktiválva volt.

  16. Nekem is felment udid reg nélkül a béta 2, ota-val frissítve beta3-ra.

  17. @Jadeye: ha már így szóbakerültek ezek a dolgok..én is kérdeznék valamit.

    én buta eddig azt hittem hogy a helymeghatározáshoz is mobilinternetre vagy wifi kapcsolatra van szükség. ám amikor kipróbáltam a Run Keeper nevű alkalmazást meglepődve tapasztaltam hogy végig követte merre futottam (nincs netelőfizetésem és minden adatforgalom ki is van kapcsolva a telefonon), de amikor ugyan ezt próbáltam air plane üzemmódban akkor nem ment. valaki elmagyarázná mi alapján műkődik a gps?

  18. @Jadeye: köszi a gyors választ!

  19. Kíváncsi leszek, hogy ha az A6 chip dupla teljesítményt tud majd, akkor vajon mekkora akkumulátort tesznek majd az iPad 3 -omban? Vagy megfelezik az akku időt? Esetleg szoftveresen oldják meg valahogy? Tök jó, hogy folyamatosan egyre brutálisabb teljesítményt tudnak a mobileszközök, de ha az akkumulátorok megragadnak egy szinten, akkor egy idő után fél napot se fognak kibírni.

    Amúgy várom már az 5.1 -et, kíváncsi vagyok, hogy tényleges milyen változást hoz, ami jobbá teszi a mindennapi használatot.

  20. @infy: ez nem teljesen van így… a proci (cpu-gpu) gyártók egyre durvább és durvább nano technológiával dolgoznak, egyre jobb terveket megvalósítva. Ezért pl.: csak egy példa a nagy tesóknál: core2quad 4 magos, az új corei7 ek meg 4×2, tulajdonképpen tekinthető 8 magosnak, sokkal magasabb órajelen futnak, kissebb feszültséggel, kissebb hőtermeléssel, és sokkal hatékonyabbak. Tehát elméletben a nagyobb teljesítmény akár még kissebb fogyasztást is hozhat, de a legtöbbet az antennák és a kijelző fogyaszt, amivel egyelőre se hardveresen se szoftveresen nincs mit tenni, van és kész.

  21. Én sem értem ezt a 3G problémát. Ha kikapcsolom a mobil adatforgalmat, akkor semmilyen mobilnetes kapcsolattípus nem működik. Ez így normális szerintem, hiszen ki akarna csak edget használni, amikor az rosszabb? Ha a mobilnet be van kapcsolva és éppen nincs 3G, akkor átáll Edgere. Sokkal jobb, hogy egybe kapcsolhatok ki mindent, hiszen azért kapcsolom ki a mobilnetet, hogy semmilyen forgalmat ne generáljon és áldás, hogy egy kapcsolóval megtehetem. Persze hogy ezt miért nem rakják már ki valami központi helyre, pl az értesítési központ tetejére, az rejtély.

  22. @JeLo: én meg azt nem értem, miért keverik még mindig sokan, mit jelent a két kapcsoló, noha teljesen mást csinál mindkettő.

    mire jó az EDGE? tökéletesen elég a push-ra: push email, iMessage, stb. csakhogy a 3G használata jobban meríti az akkut, az oda-vissza váltogatás a 2G/3G sávok között (hol itt nagyobb a térerő, hol ott) meg szintén.

    a mobilnet kikapcsolása esetén viszont továbbra is használja a 3G-s hálózatot (mert azt nem kapcsolod ki), de ilyenkor teljesen feleslegesen.

  23. egy olyan update kéne ahol lehetne 3G-n facetime-ot használni és engedne 20mbnál nagyobb adatot letölteni az AppStore-ból.. nem tudom minek kell ezt lekorlátozni, semmi értelme! :@ Ha már fizetek a mobilnetért akkor mit szólnak bele hogy mire használom?! És nem, nem akarok jailbreakelni sokkal jobb, hogy nem kell szenvedni a frissítésekkel, majd az adatokat vissza pakolni meg ilyenek..

  24. Sokan a 3G-t azonosítják a mobil adatforgalommal. A 2G és a 3G egymás mellett levő két különböző hálózat. Tudsz telefonálni mindkettőn, és adatot forgalmazni is mindkettőn. Hangátvitelben nem észlelni különbséget, adatban viszont a 3G gyorsabb.
    Ha kikapcsolod a 3G-t, akkor minden a 2G hálózatra kerül, a telefonban levő 3G chip megszűnik működni = nem fogyaszt aksit.
    Ha kikapcsolod a mobil adatforgalmat, attól még a telefon ugyanúgy használja a 3G hálózatot ahol tudja, csak adatot nem továbbít.

    A battery programokban is van utalás erre, pl.:
    Talk time(2G) : 4h12min
    Talk time(3G) : 2h24min

    Ha sokat telefonálsz, akkor a 3G kikapcsolása gyakorlatilag megduplázza az aksit. Ha kikapcsolod a mobil adatforgalmat, akkor meg nem változik semmi.

  25. @hohocali: Azt tudom, mit jelent a két kapcsoló, meg azt is, hogy a 3G mi, csak azt nem tudtam, hogy így van megoldva. Azt hittem, hogy a mobil adatforgalom kikapcsolása kapcsoló a 3G-t is teljesen kikapcsolja. Végül is a visszajelző is erre utal, mert eltűnik a 3G ikon fentről és nem is lehet netezni meg semmi. De hogy a háttérben használja másra, azt nem tudtam és most, hogy tudom, nem értem, mi ebben a logika.

  26. A hangminőség lényegesen jobb telefon beszélgetés alatt, ha mindkét fél 3G-n van.

  27. Nagy bajom van,kérlek segítsetek!!! Felraktam a beta 3-at,de nem tudok regisztrálni. Itunes meg nem engedni visszarakni az 5.01-et amíg nincs regisztrálva. Mit csináljak????


Add a Comment