fbpx Skip to content

Biztos többen kaptatok még karácsonyra iPad 2-t, így most ehhez szeretnénk egy mondhatni “teljes” kiegészítőcsomagot ajánlani nektek. Helyet kapott benne tok a készülék védelmére, egy kijelzőtisztító, egy játékokhoz használható tapadókorongos joystick, és egy hordozható akkumulátor. De inkább lássuk őket egyenként.

Védelem

Az SGP “Stehen” elnevezésű tokja egy különleges tok: nem csak azért, mert kézi készítésű, vagy mert az Apple Smart Coverjéhez hasonlóan tartalmaz mágneseket, így képes elaltatni vagy felébreszteni a készüléket (már ha a funkciót engedélyeztük a Beállításokban), hanem mert a Smart Coverrel ellentétben még az iPad teljes hátoldalát is védő borítással is rendelkezik.

A tok valódi bőr, amelyet egyetlen tűszúrás sem ütött át, kizárólag csak a hátoldali akasztóknál. Belső oldala puha, és bársonyos mikroszálas felületű, aminek köszönhetően teljesen lágyan simul a kijelzőre, és nem karcolja össze a hátlapot sem; és apró SGP-logókkal díszített a dizájn kedvéért.

A Tender Blue kékjén kívül még vörös vagy fekete színben érhető el a SzifonStore kínálatában, darabonként 19.990Ft-os áron.

Tisztítás

Az érintőképernyők megváltoztatták azt, ahogyan a készülékeinkkel bánunk. Korábban hozzá sem nyúltunk a kijelzők előtti üveghez, manapság ez meg már alapkövetelmény, hiszen a használat feltétele, hogy tapicskoljunk rajta. Az Apple ezért még az iPhone 3GS megjelenésekor egy különleges zsír- és olajtaszító bevonattal kezdte el forgalomba hozni onnantól az érintőképernyős készülékeit. Persze ez a bevonat egy idő után egyszerűen elkopik a használattól, és onnantól kezdve fokozatosan egyre jobban látható nyomot hagynak a kijelzőn az ujjlenyomataink.

A Lenspen cég gyártotta SideKick egy speciális tisztítópárna, ami aktív szenet tartalmazva, szárazon, karcolások vagy bámi egyéb nélkül képes tökéletesen tisztává varázsolni az összenyomkodott kijelzőt, legyen az bármely készüléké. A hatás valóban drámai, nem csak marketingszöveg! Ami egy törlőkendővel legalább egy percnyi tisztogatást-maszatolást vesz igénybe, hogy tisztának mondható legyen, addig a SideKick segítségével mindez töredék idő alatt megoldható úgy, hogy valóban semmi, szemmel látható szennyeződés nem marad az üvegen. Bal oldalt a szennyezett, jobb oldalt a megtisztított felület, az eltérés tényleg ennyire szembetűnő:

A SideKick két különböző csomagban is elérhető. Az egyikben összesen egy törlőpárna van, ez felhasználástól függően több száz tisztításra is elegendő lehet. A másik csomagban pedig plusz egy párnácska is helyet kapott, amelyet egyszerűen cserélhetünk, ha az addig használt már nem tisztítana megfelelően.

A sima csomag 3990Ft-ért, míg a tartalékpárnát is tartalmazó pedig 4990Ft-ért vásárolható meg, de kaphatunk csak külön párnácska-csomagot is, ebben 2 db párna kapott helyet, 2990Ft-ért.

Játék

A legnehezebb dolog talán a virtuális joystick-ket használó játékok kérdése az iPad-en. Vannak, akik megszokták már korábban, hogy fizikailag érezhető a joystick, és nagyon nehezen áll rá a kezük az érintőképernyőkön használható, érezhető visszajelzés nélküli virtuális társaikra. Számukra jelenthet felüdülést a Ten One Design gyártotta Fling joystick, ami nem más, mint egy tapadókoronggal a megfelelő helyre rögzített kis irányítókar, aminek az alján az érintőképernyő által érzékelhető anyagú kis korong van:

Maga a joy rugós kialakítással rendelkezik, így szépen visszaugrik középre, ezáltal megadja azt a lehetőséget, hogy ténylegesen érezzük, ha valamelyik irányba eltoljuk. Tapadókorongos rögzítésének köszönhetően az adott játékhoz igazítható, hiszen oda tehetjük, ahova az adott játék megkívánja, és átlátszósága miatt nem is takar ki a képből lényeges részeket sem:

Természetesen használható mindkét iPad-generáció esetén. Kapunk hozzá egy mikroszálas zsákocskát is, amiben tárolhatjuk. Rengeteg játékhoz használható, amiket a gyártó egy folyamatosan frissülő listába össze is szedett. Egy és kétdarabos csomagban kapható, az egy darabos ára 5890Ft, a dupla csomag 8890Ft.

Akkutöltés

Ugyan az iPad akár egy Budapest – New York repülőutat (tehát jó 10 órát) kibír folyamatos használattal, egy kis plusz töltés mindig jól jöhet, főleg, ha olyan helyre megyünk, ahol mondjuk nem tudnánk bedugni tölteni. Ebben lehet segítségünkre az A-solar Power Bank 7000-es külső akkumulátora. Ez méretben majdnem akkora, mint egy külső winchester (112 x 73 x 17 mm, 180g), és az aktuális töltöttségét a tetején található gombot megnyomva LED-ek segítségével jelzi is:

Egy teljes újratöltésre elegendő mennyiségű energiával látja el az iPad-ünket: erről a 7000 mAh-s Li-poly akkumulátora gondoskodik, amelyre viszont egyszerre akár két készüléket is ráköthetünk a két USB-kimenetbe dugott kábel segítségével. Ebben az esetben persze már a két készülék osztozik az akkumulátorában tárolt energián. Az USB-kimenetnek köszönhetően bármely, USB-re dugható készülék tölthető vele. Emellett a hozzá kapott kábel és a 6 különböző fej segítségével Mini- és MicroUSB-s aljzattal rendelkező, valamint Samsung, LG és Sony Ericsson készülékeket is tud tölteni:

A Power Bank 7000 előre töltötten érkezik, így akár külön töltés nélkül is használatba tudjuk venni, ha feltétlenül szükséges, de ez csak 25-50% töltöttséget jelent. Feltöltése USB-n keresztül lehetséges, a mellékelt kábel és fej használatával. Kompatibilis az A-solar napelemmel szerelt táskáival is.

A Power Bank 7000-et 19490Ft-ért vihetjük haza a SzifonStore-ból. (x)

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Az a szénkefés móka elég jól néz ki, de az ára horror. Egy jó kis pamutrongy némi tisztítószerrel kb ugyanezt csinálja… Kb ingyen.

  2. Hát ez a szénkefés tisztítás valóban elég drága..biztos jó meg minden, de most nem mind1, h 1 perc vagy 2 perc letakarítani mikroszálassal?:) ennyit nemér azért..szerintem:D

  3. @ittakary, @zozz92: hát én kipróbáltam már több mindent, de ez konkrétan meg is lepett, hogy ennyire tiszta lett a sidekick-es letakarítás után. ezt egyetlen mikroszálas vagy tisztítószeres cucc sem csinálta meg ilyenre, mind hagyott valami nyomot.


Add a Comment