fbpx Skip to content

Még a jó öreg 2011-es év végén, a nagy karácsonyi “mindent ingyen” időszakban fedeztem fel a Burger King appot, ami nagy meglepetéssel, kuponokkal és ajándékkal kecsegtetett. Le is töltöttem, mert ez a kezdeményezés, hogy egy gyorsétterem mobil appal is rendelkezzen, tőlünk nyugatabbra már alap.

iPhone Screenshot 1

Indításkor egyből a Burger King logó ugrik fel, majd továbbdob a Menü részbe, ahol az étlapot tekinthetjük át. Logikus és puritán, ezek a szavak ugranak be erről a szekcióról, kilistázza a főkategóriákat, ha belemegyünk, akkor az azon belül lévő termékeket, végül ha kiválasztunk egy ételt, akkor egy rövid leírást kapunk, és két felajánlott opciót: az egyik a tápanyag táblázat, a második a hasonló termékek. Ez idáig szép és jó, de iszonyat lassú egy 1,9 MB-os programhoz képest. A képek lassan töltődnek, és sokat gondolkozik a készülék a termékadatlapnál is.

iPhone Screenshot 2

A Menü csak egy a négy főkategóriából. Az alkalmazás aljában megtalálhatjuk még az Éttermek, Kuponok és Hírek oldalakat is. Folytassuk is az Éttermek résszel. Itt 3 választási lehetőségünk van: budapesti, vidéki és legközelebbi éttermek. Óbudai lakosként kiválasztottam a budapesti éttermek opciót, ahol megtanulhattam, hogy Óbuda és Újpest között 294 km(!) a távolság. Legalább frissítettem a földrajz tudásomat…

 

Következzen a Hírek rész. Itt meglepő módon a Burger Kinggel kapcsolatos hírek vannak, kattintással, részletesebben megfogalmazva, és hozzá a megszokott éttermi ajánló grafikával. Itt nem találtam hibát, csak a szokásos lassúságot. Lehet, hogy végre fellélegezhetek? NEM!

A Kuponok menüpont feltette a “királyi” appra a koronát. Igénytelenség az egész, ahogy van. Az első kedvezménynél se kép, se kupon. Nem tölti be, egyiket se, sehogyan, soha és semmiért, nem segít se az újraindítás, se az újratelepítés. Továbblépve a második és egyben utolsó kuponra, még egy adag hibával találkozhatunk. Itt üzenném a kedves fejlesztő/feltöltő csapatnak, hogy teszteljék azt, amit feltesznek, mert ez gány, nagyon gány, de itt legalább betölti a kupont…

Szóval ezt az appot így nem szabadott volna az App Store közelébe sem engedni… Aki akarja ingyen leszedheti innen, de csak saját felelősségre, az app használatából eredő rosszullétekért és stressz okozta károkért nem vállalunk felelősséget! 🙂

Az appot a Trendency KFT adta ki a kezéből, akiknek a fő profiljai a: “szoftverfejlesztés, webfejlesztés, közösségi marketing, outsourcing, erp, vállalatirányítás, online marketing, adwords, crm”. Van még hova fejlődni…

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Nyilván azért gagyi még mert még fejlesztik. A honlapukon is az áll, hogy hamarosan készen lesz, gondolom azért nem mondtak róla eddig semmit, mert pl. asszem android appjuk már van, mert minden BurgerKing tele van reklámozva vele….

  2. Ami nincs kész azt nem publikálom, ez az app viszont december 18.-a óta elérhető az AppStore-ban. Végül pedig: ekkora hiba mellett nem mehetek el szó, illetve jelen esetben cikk nélkül. SAJÁT véleményem szerint ez egy igazi Epic Fail.

  3. Én már le se tudom tölteni 🙂 azt írja hogy no longer available… gondolom rájöttek hogy szar és gyorsan lekapták..

  4. @iBenito: Nálam még tölthető, amikor rámegyek iPhone-on az AppStore-ra és beírom, hogy “The Hungarian Burger King app” akkor kidobja.

  5. DE SENKI NEM TESZTELTE?
    Mert azért ilyen sortörés kódot benne hagyni elég ratyiság.

    Nem bíznám az ERP rendszerem senkire aki így ellenőrzi 😀

  6. @Fizikus: Hiába van ott, nem tudod letölteni.

  7. A mekinek is van ilyen appja. Az se jobb 🙂 Ott még kajákra se tudsz keresni emlékeim szerint.

  8. az ilyeneket mért engedi át az apple

  9. Hát akár én írtam volna az Appot! Egyszerű a válasz: a Burger egyik fönőkének a h*lye gyere nem talált munkát, és megírta ezt az Appot!

  10. van ennél fölöslegesebb app?:D kiaz aki ül a buszon, és áá mennyi lehet egy whopper, mintha nem tudná pontossan, de akkor is most meg kell néznie…de hogy nézzem meg?:O jajj tényleg van egy iPhone/iPod/iPad valahol otthon, jajj és rajta van egy semmire nem jó alkalmazás. irány haza!!! whopper: fizetésed nagyjábol 10%-a… milenne ha valami olyat ennék amitől nem halok meg 30 év mulva, meg is éri és finom is… áhh nem is hülyeség. kitiltanám ezeket a mocskokat magyarországról úgy ahogy vannak…a tetves alkalmazásaikat eggyüt… ammúgymeg nem nagyon hiszem hogy az apple embereit érdekli hogy mennyire jó vagy mennyire nem, mert aki ezeket eszi azoknak a szar is jó , és ezt ők is tudják 🙂

  11. Neharagudj kedves PepeSk8, de én szoktam a burgerben enni, és ez az app szerintem is fos, mert az öcsém, aki talán már 3 egész napja tanul programozni egykönyvből, nem csinál ilyen gagyi appot, ‘:-[

  12. @PepeSk8: neked mennyi a fizetésed, hogy egy whopper a 10%-a? 😀 a gyorséttermek nem arra vannak, hogy minden nap ott egyél, hanem, hogyha éppen idő szűkében vagy akkor gyorsan harapj valamit és menj tovább. vagy például külföldön, tudod, hogyha bemész egy bk-be vagy mekibe, kfc-be stb. akkor biztosan nem fogsz rosszul járni, az ismert minőséget kapod és mondjuk nem húznak le valami helyi étteremben, rossz kajával, drágán…

    egyébként szégyen, hogy valaki ilyen munkát kiad a keze alól. ezzel a burger king saját magának csinál rossz reklámot. nem igaz, hogy nem volt egy főnök vagy alkalmazott aki kipróbálta az appot és engedte publikálni.

  13. A krumpli jó,a hamburgerbe egyszer csótánydarabkák voltak sülve (a lábait meg a fejét találtam meg,azthittem agyf*szt kapok,fúúj..),a csirkefalatuk meg nyomi,de finom…

    Meki+KFC! <3

  14. Egyébként mi értelme az ilyen appeknek? Szerintem nem az iPhonet eszem meg,hanem a kajájukat,és azt ott is meg tudom kérdezni…Felesleges…

  15. @jarodfree: Tudsz adni egy linket a McDonald’s appjához? Én kerestem, de csak külföldi alkalmazásokat találtam.

  16. Dupla Whopper XXL menü. De rég ettem már 🙂

  17. Ici picit meg kell védenem a szakmát, még, ha ezúttal épp a konkurenciáról van is szó. Az app valóban drámai. De nagyon sok esetben egész egyszerűen a megrendelő alapvetően hiszi, hogy jobban ért a grafikus vagy a fejlesztő munkájához, mint maga a szakértő.

    Tényleg, néha nem is tudom miért keresnek meg fejlesztőcéget…! Semmilyen szakmai tanácsot, állásfoglalást, szakértői munkát nem fogadnak el, ők jobban tudják mi kell a piacnak. Elfelejtik, hogy nem a BurgerKingnek, hanem a fogyasztóknak készül az app és talán nem a Burger (tesco…stb stb stb) vezetőjének szemével kell dönteni, hanem egy szakértőjével. Igen jelentős részben olyan ember dönt, akinek egy Nokia 5310 “a telefon”! Drámai.

    Az sem jó válasz, hogy akkor nem kell elvállalni a fejlesztést. Egyrészt nem tudhatjuk a kezdetkor, hogy ez lesz, másrészt attól még ebből élünk. A piacot szolgáljuk ki.

    Végül, de nem utolsó sorban kérek tisztelettel mindenkit, hogy a programozó ismerős, rokon, stb témát hanyagolja! Drámai az is, hogy milyen figurák mozognak a piacon. Motiválhatatlan, magukat minduntalan meg nem értett zseninek hívő iOS fejlesztők tömkelege. Úgy jönnek be interjúra, hogy nincs is iPhone-juk, majd úgy is ad a cég az alkalmazottnak. Amivel ne az a gond, hogy nem… na nem is magyarázom. Ebben az országban mindenki nagyon ért mindenhez, programozni, fejleszteni is mindenki jobban tud.

  18. @vycman: Tisztáznám a kommentemet. Az egy túlzás, de gondolom ezt észrevetted és csak úgy heccből kérdezted meg hogy mennyi a fizetésem:) Nem mellesleg szerintem ezen az appon kívúl az a szégyen hogy elutazol/nyaralsz/nem érdekel mit csinálsz külföldön és ahelyett hogy megkostolnád a helyi konyha remekeit, eszed ott is a szart. Gratulálok. Minőség. Az.

  19. @iTamas: 0 kommunikáció, itt a gond a legtöbbször, valamelyik fél nem figyel eléggé a másikra és akkor születnek ilyen remekek.


Add a Comment