fbpx Skip to content

Több különböző forrás is elkezdte szivárogtatni a híreit a 2012 január 26-án, a Macworld-ön bemutatandó új iPad 3-mal kapcsolatban, főleg a technikai specifikációkat, amik finoman szólva is az Apple-től szokatlanok.

Megszoktuk, hogy az Apple felső kategóriás termékeket készít, viszont sosem alkalmazza az elérhető legújabb technológiákat elsőként, tehát az iPhone 4S esetén is látható, hogy míg a többi gyártó már rég előrukkolt a két magos modelljeikkel, addig az Apple csak most ősszel. Ettől homlokegyenest eltér az új iPad 3. Állítólag. Vagy nem.

A hírek szerint egyből két modell fog a piacra érkezni: egy közepes teljesítményű, és egy igazi high-end szörny. Az  iPad 3-mak közös paraméterei például a 9,7″-os Retina display (2048*1536 pixeles felbontás) és a négymagos (!) A6 processzor. Brutális teljesítmény. A különbségek a kamera és az akkumulátor résznél figyelhetőek meg: a hátoldali kamerák 5 és 8 megapixelesek lesznek, az aksik pedig 6.500 és 14.000 mAh (az iPad 2 akkuja 6930 mAh teljesítményű).

A termékpaletta viszont – ahogy az iPhone esetében is láthattuk – itt is 3 modellből fog állni: a két új iPad 3-ból és az iPad 2-ből. További jó hír, hogy az iPad 2 árát drasztikusan csökkenteni akarják, hogy felvegye a versenyt a 199 $-os 7″-os Kindle Fire-el.

Persze a LoopInsight meg egyenesen cáfolja a fenti információkat, amiben egyébként lehet ráció, hiszen eddig egy iOS eszköz esetén sem jelent meg egyszerre két különböző készülék.

Egy biztos tehát: pletykákkal ismét el leszünk látva, míg az Apple maga nem nyilatkozik hivatalosan vagy mutatja be az új generációs terméke(ke)t.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Kicsit lehetetlennek látom a dolgot, mégis mennyibe kerülne ez? Kb. 3x nagyobb aksi, mint amit az átlag notebookokba raknak, ráadásul kis súlyban és méretben kell lennie, valamint az a kijelző sem lehet olcsó.
    Minimális esélyt látok rá, hogy igazak a pletykák, de remélem hogy azok. Biztos nem fogok ilyet venni, de jót tenne a fejlődésnek.

  2. az hogy ket kulonbozo ipad modell jojjon ki egyszerre szvsz teljesen kizart. egyebkent miutan bemutattak az applenel az xy termeket erdemes visszanezni, hogy melyik forrasnak volt igaza es melyiknek nem, ebbol esetleg ki lehet szurni hogy melyikre lehet biztosabban tamaszkodni a kovetkezo megjeleneskor.

  3. Hááhhh jó vicc volt, megint ez a két típus kamu, meghogy lenyomják a régi modell árait.. Az i4 árai sem csökkentek számottevően, lehetett kapni 3/4 éve is 100-ért jót meg most is annyit….

  4. Pedig lenyomták az árát. Sőt, már ott tartunk, hogy néha 1-et fizetsz 2-t vihetsz akciók vannak. Csak persze nem nálunk, ergo az Apple árpolitikája hozzánk nem ér el, de attól még létezik.

  5. Hello!
    Iphone 4S-hez most van tether JB vagy nincs? Kicsit felemás infókat sikerült összeszednem.
    Köszi,

  6. @AkarmI: iPhone 4S-hez továbbra sincs SEMMIFÉLE jailbreak. ráadásul ezt a jailbreakről szóló cikkben direkt külön ki is emeltük. nem tudom, honnan tudtál akkor “kicsit felemás infókat” összeszedni.

  7. Itt Stockholmban szinte ingyen van pl. ha elöfizuval veszed.. most volt egy akcio, ha 2 termeket veszel kapsz egy iPad2-t ajandekba:) Szoval szerintem eleg jol lenyomtak az arakat,söt az i4S sem annyira eleretetlen..

  8. Itt Stockholmban szinte ingyen van pl. ha elöfizuval veszed.. most volt egy akcio, ha 2 termeket veszel kapsz egy iPad2-t ajandekba:) Szoval szerintem eleg jol lenyomtak az arakat, söt az i4S sem annyira eleretetlen..

  9. Itt Stockholmban szinte ingyen van pl. ha elöfizuval veszed.. Most volt egy akcio, ha 2 termeket veszel kapsz egy iPad2-t ajandekba.:) Szoval szerintem eleg jol lenyomtak az arakat, söt az i4S sem annyira eleretetlen..

  10. @roLLka: Köszönjük, mi pedig ITT Magyarországon vagyunk!

  11. @Fizikus: Küldhetnél linket, hol lehet egyet fizet kettőt kap akcióban venni, mert akkor vennék “egyet” haverommal felesben!

  12. Annyiban lenne logikus, hogyha fel akarja venni az árversenyt, mert a jelek szerint nem feltétlen akar a sokak számára elérhetetlen kategóriába maradni, ráadásul ha a kindle firet olyan használhatóra összerakták mint az e-bookjukat ilyen nyomott áron (200dollár jelentősen kevesebb mint az 500 ) akkor komolyan betehet az Applenak. Szerintem jó lenne ha 2 modellt adnának ki, szakítva az ios eszközös hagyományokkal. Ezzel mind a felhasználók nyernének mint pedig ők (Élmény/jelents profitnövekedés) Ha pld. lenne egy gyengébb ipad 300dollár körüli áronm szerintem az androidos/windows phone7-s tabletek jó része eláshatná magát.

  13. Jok ezek a kamu hirek 🙂 4S elott is naponta 3 ilyen baromsagot lehetett olvasni az uj 5-osrol… aztan mi lett belole?

  14. “eddig egy iOS eszköz esetén sem jelent meg egyszerre két különböző készülék.”
    Ezzel amúgy nem értek egyet, az iPod Touch 3G-nál 2 fajta jött ki egyszerre, a 8GB-osban ugyanaz volt a hardver mint a 2G-ben, de új fajta gyártástechnológiával, így mégsem számított 2G-nek (a 2G-s JB sem működött vele), a nagyobb tárhellyel rendelkező verzióban pedig a 3GS hardvere volt.

  15. @Abysmal: mindezt okkal tették, és tudtommal az új verzió csak jóval később vált elérhetővé, nem pedig egyszerre.

  16. @Abysmal:
    A rohadt amcsik ezzel vertek át engem is:
    ‘-Nézze milyen szuper “új” iPod!’
    Hát köszönöm 40 mb RAM-mal együtt (jobb esetben)

  17. @Jadeye:
    Lehet, hogy igazad van, de nekem úgy rémlik, hogy egyszerre jöttek ki a 3. generációs iPodok. Visszakeresném az iTouch.hu-n, de már nem megy.

  18. @PredatorNo1: Nem hiszem, hogy Magyarországon ugyanannyiba kerülne minden mint 2 évvel ezelőtt. 🙂

  19. @PredatorNo1: Best Buy ezen a hétvégén is akciózik pl, iPhone 4 32 Gb 1-et fizetsz, 2-t vihetsz. De CSAK Amerika és ott is csak előfizuval. Itthon azért lassan lehetnének ilyenek…

  20. @roLLka: Nem 2 évet írtam ha jól látom, hanem 3/4-ed évet. Mert akkor vett ismerősöm i4-et használtan,de kitűnő állapotban= 100.000Ft-ért, most ha akarsz venni egy pár hónaposat, szintén annyiért kaphatod meg!

  21. Nem értem miért kell félrebeszélni? Az egyik 2 évet ír mikor én 3/4 évet írtam, a másik meg az iPhonnal jön amikor iPadról kértem linket, hol lehet 2-őt venni egy áráért!


Add a Comment